Copy
View this email in your browser

Nooit te jong om te leren!


De kennis die we in huis hebben, houden we liever niet voor onszelf. Daarom dragen we met plezier ons steentje bij aan de Summerschool Gebiedsontwikkeling; speciaal georganiseerd voor studenten die tijdens corona studeerden. Onze ervaringen delen we ook graag tijdens de nieuwe cursus 'Participatie voor Vastgoedprofessionals', een samenwerking met de NEPROM (er zijn nog een paar plekjes in het najaar!). Ook met deze nieuwsbrief hopen we je te inspireren met voorbeelden van projecten op het gebied van gebiedsmarketing, omgevingscommunicatie en participatie. Veel leesplezier!

Gewonnen


Tender Plan Bospark - Alphen aan den Rijn

Altijd leuk om onderdeel te zijn van een winnende tender! Dit keer voor Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels. Bébouw heeft met haar ontwerp en visie de aanbesteding van de gemeente Alphen aan den Rijn gewonnen; aan de Bosparkweg, op de plek van een voormalig schoolgebouw, komen 120 middeldure huurwoningen voor vitale senioren en mensen die zorg nodig hebben.
 
Plan Bospark is ontwikkeld door Bébouw Midreth in samenwerking met Bouwinvest, Fundis en Ruimtemaken als conceptontwikkelaar. Onze bijdrage tijdens de tender bestond uit het bedenken -en straks uitvoeren- van een participatietraject om omwonenden en belanghebbenden goed te betrekken bij deze ontwikkeling. Meer informatie www.bosparkalphen.nl.

Cursus participatie


Participatie voor vastgoedprofessionals 

​Op dinsdag 10 mei is de nieuwe cursus 'Participatie voor vastgoedprofessionals' door 21 deelnemers succesvol afgerond. Wij ontwikkelden deze tweedaagse cursus samen met de NEPROM. We zijn erg blij met de lovende woorden van diverse deelnemers. Eric Lamers (ontwikkelingsmanager Stebru): "Op basis van theoretische achtergronden en praktijkvoorbeelden wordt een goed beeld gegeven van alle invloeden en factoren die spelen bij participatie. Wil je leren participeren, dan is deze cursus echt een aanrader!".
 
Participatie is -met de komst van de nieuwe Omgevingswet per 1 januari 2023- een erg actueel onderwerp. Voor de cursus op 22 november en 13 december zijn nog maar een paar plekjes vrij! Doe jij ook mee in het najaar?

Gebiedsmarketing


Schieveste biedt het beste van twee werelden

Wie over een paar jaar langs Schiedam rijdt, ziet een indrukwekkende stadsentree tussen de A20 en het station. Vier ontwikkelaars werken hier samen met de gemeente Schiedam aan Schieveste. Wij stelden de marketingstrategie op, ontwikkelden een projectstijl en lanceerden een website en social media kanalen. Met campagneposts en een sterke introductievideo maken steeds meer mensen kennis met Schieveste.

Schieveste is een plek met interessante contrasten, die elkaar versterken. Nu een stoere plek, straks een thuis voor veel mensen. Groen en hoogstedelijk. Ook de combinatie met de prachtige historische binnenstad van Schiedam is bijzonder. Deze contrasten benutten we in de branding: het beste van twee werelden. Daarnaast benadrukken we de zeer goede bereikbaarheid door deze uit te drukken in reisminuten. Een mooie opdracht voor ontwikkelcombinatie Dura Vermeer, Synchroon, VolkerWessels Vastgoed en Van Omme & De Groot.
Maak kennis met Schieveste!

Participatie


Participatiehandboek voor Lombardijen

Hoe betrekken we de buurt bij alle ontwikkelingen die de komende jaren voor de wijk op de agenda staan? In opdracht van gemeente Rotterdam, woningcorporatie Havensteder en gebiedsontwikkelaar Synchroon gingen we met deze vraag aan de slag in Lombardijen, een kwetsbare wijk in Rotterdam Zuid. In een paar maanden tijd leerden we de buurt ontzettend goed kennen. We spraken actieve buurtbewoners en betrokkenen en gingen langs bij het buurthuis, de speeltuin, de plaatselijke bakker en de kapper. En bakten heerlijke broodjes met de buurt in de bakkerskar. Het resultaat: een participatiehandboek met daarin praktische handvaten en tips om deze buurt op een succesvolle manier te betrekken en op de hoogte te houden. Een fijne leidraad waarmee de opdrachtgevers nu zelf aan de slag kunnen.

Omgevingscommunicatie


Maak kennis met Simon van Roo

en zijn werk als omgevingsmanager

"Voor de UvA ben ik eind 2020 jaar gestart als omgevingsmanager voor de campussen Amsterdam Science Park en Roeterseiland. Als omgevingsmanager breng ik rond concrete bouwprojecten van de UvA de belangen van alle partijen in de omgeving (de stakeholders) in kaart. Door te luisteren, probeer ik rekening te houden met verschillende wensen en belangen én oplossingen te vinden voor eventuele problemen die kunnen ontstaan bij het uitvoeren van de bouwprojecten. In mijn werk streef ik ernaar om open, benaderbaar en bereikbaar te zijn, voor alle mensen en partijen die op of rond de campus wonen, werken of verblijven. Iedereen kan mij bellen of mailen om een gesprek in te plannen, zaken aan te kaarten of informatie op te vragen over de bouwprojecten. Uiteraard ben ik ook regelmatig te vinden op locatie; in de bouwkeet of bij buren aan de keukentafel!"

Gezocht: 
Studenten voor de Summer School Gebiedsontwikkeling

 

Ken of ben jij een student die na zijn/haar studie aan de slag wil binnen het ruimtelijk domein? Geef je dan op voor de Summer School Gebiedsontwikkeling; een week vol inspirerende en leerzame colleges, werkbezoeken, excursies, oefeningen, opdrachten, borrels en lunches. Professionals uit de praktijk spijkeren jou binnen één week volledig bij om een vliegende start te maken in de praktijk. De Wijde Blik leert jou met plezier meer over participatie en marketing. De Summer School richt zich op ambitieuze Bachelor en Master studenten, die tijdens de coronapandemie studeerden. Er is plek voor maximaal 18 studenten, kosten:100 euro.
Neem voor meer informatie contact op met initiatiefnemer Koen Raats.

Nieuw bij De Wijde Blik


We zijn trots dat ons teams is versterkt met nieuwe Wijdeblikkers. Maak kennis met adviseurs Janna Maars en Noor van Leemput.
Janna is een echte reiziger met een studieachtergrond in Creative Business. Na haar studie en wat internationale ervaringen rijker is ze aan de slag gegaan in de communicatie en kwam ze bij De Wijde Blik terecht. Met haar expertise op het gebied van interculturele communicatie is zij een echte toevoeging aan ons team! Janna werkt o.a. voor 1828 en NDSMLees meer over Janna >>
 
Op de middelbare school had 'haar puberend brein geen zin om te leren', maar tijdens aardrijkskunde liep ze altijd minstens een hoofdstuk voor. De keuze voor de studie Planologie was dan ook een logische. Inmiddels bekend met grote steden en verre plekken zit Noor als adviseur bij De Wijde Blik helemaal op haar plek. Noor werkt o.a. voor Eiland IJsselmonde. Lees meer over Noor >> 
 
Gebiedsmarketing
Snel een database met geïnteresseerden voor jouw project?
Doen we
Omgevings-communicatie
Zonder klachten jouw project uitvoeren?
 
Dat kan
Participatie
Een plan mét draagvlak uit de buurt?
Gaan we maken
Contact
info@dewijdeblik.com
020 523 50 90

Copyright © 2022 De Wijde Blik
All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
Update your preferences
Unsubscribe from this list
Volg ons
Linkedin 

Email Marketing Powered by Mailchimp