Copy
View this email in your browser

Hei!

 
Det nærmer seg jul, et nytt år står på trappene og vi i Molobyen har et innholdsrikt år å se tilbake på. 

Den første milepælen var innleveringen av planforslaget for Molobyen for politisk behandling. Et resultat av en svært grundig prosess, hvor det blant annet ble benyttet kunstig intelligens for å ivareta sol, støy, vind og utsikt gjennom Spacemaker. I tillegg ble det utført grundige medvirkningsprosesser med Bodø-folk i alle aldre, tross et Covid-19-nedstengt samfunn. 
I juni kunne vi glede oss over å fylle det gamle båtverkstedet Jakhelln Båt med kreativitet, samarbeid og skaperkraft samtidig som landet gradvis åpnet opp for å kunne møtes igjen. Visjonen var å skape et miljø med kultur og næringsliv i symbiose gjennom å få Kulturkollektivet Bodø og Kraft under samme tak. Tilbakemeldingen vi har fått er at særlig Beddingen kulturhus og scenen Black Box har vært en etterlengtet arena for mange aktører. 
I oktober sto jubelen høyt da planforslaget for Molobyen ble godkjent og løftet fram som den grundigste og mest solide områdeplanen gjennom tidene. Omtrent samtidig ble det også avklart enighet om tomtene Tolder Holmers vei, en forhandlingsprosess som startet allerede i 2017 gjennom både folkemøter, forhandlingsmøter og tett dialog over tid. Et allerede er detaljregulert område som etter søknad om byggetillatelse blir første byggetrinn av leiligheter for salg i 2022. 

I november ble kaospilot Moa Björnson ansatt for å stedsutvikle i Molobyen - hvor hun med åpenhet for andres ideer og fokus på medvirkning og aktivitet, skal sette bydelen på kartet. Dette i samarbeid med daglig leder Håvard Engseth og prosjektutvikler Anders Mehus Coucheron. 

Nå rett før jul hadde nettverkssamarbeidet RYK fine og kreative dager i Beddingen kulturhus. Et møte for musikkbransjen i nord for å utveksle ideer, erfaringer og egenutvikling. Det var da - på tampen, at den tøffe beskjeden kom. Nok en gang varslet myndighetene om korona-tiltak og nedstengninger med store konsekvenser for mange - særlig de bransjene hvor folk møtes. 
 

Molobyen kommer til deg!

Grunnet nye restriksjoner har vi i Molobyen bestemt oss for å tenke litt annerledes over nyåret. Siden vi nå ikke kan samle for mange - så ønsker vi heller å komme til deg. Så ønsker din bedrift, ditt borettslag, din forening eller din skole besøk, så tar vi med både illustrasjoner, planer og spennende tanker og kommer innom. Dere får informasjon - vi tar imot innspill. Kanskje startes til og med nye samarbeider? Målet er å skape Molobyen sammen! 
Ta kontakt så kommer vi på besøk!
På nyåret blir også Bispegården den nye basen for Molobyen. Administrasjonen flytter hit og det skal legges planer for både aktiviteter og videre bruk av huset. Det gleder vi oss til! 
Om bare noen dager er det jul. La oss ta en time out i disse juledagene. Pust ut, tenn lys, vær sammen med de du er glad i. 
 
God jul og optimisme for året 2022 fra oss i Molobyen!
 
Følg MOLOBYEN på vår hjemmeside
Facebook
Website
Copyright © 2021 Molobyen Utvikling, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp


Molobyen Utvikling eies av Clemens Eiendom, Løvold Solution og Christian Jakhelln.