Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 98 - 18/11/2022
NOTICIES

Mollet en Comú demana que la cita prèvia no sigui requisit imprescindible per accedir a les oficines d’atenció ciutadana

El sistema de cita prèvia s’ha generalitzat i instaurat als ajuntaments des de la pandèmia, essent un sistema útil en aquelles circumstàncies. La formació qüestiona que en l’actualitat, amb una situació molt diferent, s’hagi convertit en la única manera per accedir a l’atenció ciutadana.

De fet, la mateixa síndica de Greuges, Esther Giménez-Salinas, ha reclamat a totes les administracions catalanes que la cita prèvia deixi de ser un requisit per accedir a les oficines d’atenció ciutadana. 

Des de Mollet en Comú es considera que caldria replantejar aquest mecanisme, perquè a la pràctica, no pugui succeir que algun ciutadà es quedi sense ser atès per les oficines d’atenció ciutadana o el registre, per ser la cita prèvia requisit inexcusable.

Tot i reconèixer que la cita prèvia és una bona fórmula per a que la ciutadania es pugui organitzar el seu temps, la formació recorda i assenyala que encara hi ha moltes persones amb dificultats per a utilitzar les eines digitals. Si per tal d’accedir a les OACs cal demanar cita prèvia de forma telemàtica, hi ha un gruix de població a qui se li dificulta l’accés a l’atenció presencial amb l’administració més propera, l’Ajuntament.

També cal recordar, que a dia d’avui segons normativa, les persones físiques no estan obligades a relacionar-se amb l’administració per via electrònica, a diferencia de les jurídiques, que sí ho estan.

Mollet en Comú reivindica que es garanteixi l’atenció presencial a les persones físiques, i especialment als col·lectius més vulnerables i que poden trobar més dificultats. Això passa perquè es pugui atendre a persones que s’adrecin a les oficines d’atenció i de registre sense limitacions ni subjeccions a l’obtenció de cita prèvia, i/o que s’impulsin canals alternatius per obtenir cita prèvia, així com acompanyament i suport a les persones que puguin tenir problemes d’accés a dispositius informàtics o a internet.

Fa uns mesos, Mollet en Comú va portar una moció al Ple, denunciant que el tancament d’oficines bancàries i la “digitalització” de totes les gestions representa una autèntica discriminació contra els col·lectius no digitalitzats i especialment la gent gran.

Si en aquell moment es plantejava que era inadmissible que gent que s’ha passat tota la seva vida lluitant i treballant ara siguin tractats com a ciutadans de segona per la banca. I que calia que els governs regulessin aquests serveis i garantissin per llei una bona atenció a tothom, la portaveu de Mollet en Comú Marina Escribano, planteja ara que “ amb la cita prèvia és una situació similar, però parlem de l’administració pública. No podem permetre que hi hagi cap ciutadà que es senti exclòs de l’atenció ciutadana, o que tingui especials dificultats d’accés”.

MOBILITAT I MEDI AMBIENT

Mollet en Comú es mostra satisfet per la rebaixa del límit de velocitat de l’AP-7 al seu pas per la ciutat de Mollet

Aquesta setmana s’ha conegut la notícia que per part de Trànsit i el Ministeri de Transports s’han acordat mesures per reduir el nombre d’accidents, com la rebaixa de la velocitat a l’autopista. Un dels punts on es redueix aquesta, és al seu pas per Mollet.

Segons s’informa, en el punt Mollet del Vallès – el Papiol (B-30) (uns 20 quilòmetres aproximadament), es reduirà la velocitat màxima de 120 a 100 km/h. Està previst instal·lar-hi un sistema de velocitat variable, que fluctuarà de 100 en avall.

Des de la formació, consideren que és una mesura positiva, no tan sols per reduir els sinistres en carretera, sinó també per disminuir l’impacte del pas de vehicles, a gran velocitat, en la qualitat de l’aire.

Fa temps que la contaminació atmosfèrica ha centrat debats del plenari municipal, i ha mobilitzat persones compromeses i implicades en la defensa de la salut i de la preservació del clima, i entitats com Mollet i Baix Vallès Respira.

També des de Mollet en Comú s’ha participat i incidit en aquesta qüestió, instant al govern a sol·licitar mesures com una correcta mesura de la qualitat atmosfèrica a Mollet, que reclami a altres administracions solucions per alguns barris amb especial impacte acústic i atmosfèric (com Can Pantiquet o Can Borrell, per exemple), i també participant de mocions que han estat debatudes al Ple.

Amb l’anunci fet, la seva portaveu Marina Escribano espera que “tingui un impacte en positiu en reduir d’una banda els accidents que succeeixen a l’autopista, i de l’altra que es redueixi el volum de fums, gasos i en definitiva contaminació atmosfèrica que fa que a Mollet tinguem uns nivells preocupants”.

PARTICIPACIÓ
 

Mollet en Comú presentarà moció per afavorir la participació a les eleccions municipals del 2023

La formació insta a l’Ajuntament perquè emprengui les actuacions oportunes per tal que tots els veïns i veïnes estrangers/es empadronats a Mollet del Vallès, amb dret a vot, tinguin tota la informació i facilitats per inscriure’s al cens electoral i poder votar

Les pròximes eleccions municipals de l’any 2023, Mollet del Vallès tindrà un cens electoral aproximat de 38.782 persones. Aquest cens es podrà veure augmentat en un total de 4.900 persones, si totes les veïnes estrangeres amb dret a vot fan les passes oportunes per inscriure’s al cens electoral. (majors d’edat amb nacionalitat de la Unió Europea o d’un país amb acords de reciprocitat amb l’estat espanyol).

En tots els casos les persones estrangeres que puguin i vulguin exercir el seu Dret a Sufragi a les properes eleccions municipals de maig de 2023 han de sol·licitar prèviament la seva inscripció al cens electoral.

Moltes persones, però, no disposen de la informació per a realitzar els passos necessaris i es queden sense poder exercir el seu vot.

Fa uns anys Mollet en Comú va realitzar una campanya on s’explicava com realitzar aquests tràmits que portaven a les persones estrangeres a inscriure’s al cens electoral i poder votar. També es concretaven els terminis, perquè un cop finalitzats ja no és possible fer-ho.

Amb aquesta moció es planteja que sigui la pròpia administració qui fomenti la participació i el dret a vot de totes les persones empadronades a Mollet i que tenen aquest dret reconegut.

Els acords proposen entre d’altres, el següent.  

“Instar a l’Ajuntament de Mollet del Vallès que contacti a través d’sms, correu electrònic i/o trucada telefònica a tots els veïns i veïnes estrangers/es empadronats a Mollet del Vallès, amb dret a vot, per a facilitar que realitzin les passes necessàries per a la seva inscripció al cens electoral.”

“Afegir al web municipal tota la informació referent al dret a vot de les persones estrangeres, així com fer una campanya informativa a la revista municipal.”

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “la participació política i la representació de les persones migrades són fonamentals per a la transformació social de la ciutat. El dret de vot de les persones estrangeres ha de ser una eina de diàleg que ha d’acompanyar un procés d’inclusió a la societat, alhora que ha de ser un instrument d’empoderament contra el racisme i l’exclusió”.

 

Adjuntem text de la moció:

ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 16/11 @radiomollet963 amb @marinascribano

https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_22984

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (06/10) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_22544

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp