Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 91 - 30/09/2022
CONTAMINACIÓ I MALES OLORS

Mollet en Comú presenta al Ple Municipal una moció contra la contaminació i les males olors impulsada per Mollet Respira

La moció recull les reivindicacions de Mollet Respira i la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i ha estat presentada conjuntament pels grups municipals de Mollet en Comú i Ara Mollet – ERC- MES

Des de fa anys a Mollet s’arrossega un important problema de contaminació que ha estat reconegut a partir d’estudis europeus que situaven a la ciutat entre les 7 més contaminades d’Europa. D’altra banda, en els últims mesos molts veïns i veïnes han fet palès el seu malestar a partir de recurrents episodis de males olors presumiblement provinents d’indústries de la zona. Aquestes queixes s’han sumat a incidents similars als pobles dels voltants el que fa pensar que la problemàtica és ben preocupant i està molt estesa. De fet, els ajuntaments dels voltants han començat a treballar conjuntament per trobar l’origen d’aquestes olors i lluitar contra aquesta problemàtica. Des de Mollet en Comú, s’ha treballat per coordinar esforços i demanar a les diferents administracions que actuïn contundentment contra aquests fets.

Més enllà de la contaminació i les males olors la moció també aborda en concret la contaminació que provoca l’alta velocitat dels vehicles a l’AP7 al seu pas per la ciutat, les implicacions del creixement urbanístic o la problemàtica de l’amiant que continua present a Mollet. D’altra banda, s’exigeix a la Generalitat que compleixi amb rigor i transparència amb les seves competències en matèria de control de les emissions industrials.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “Fa anys que des de Mollet en Comú hem denunciat el problema que tenim a Mollet amb la contaminació, les males olors i també dels riscos de l’activitat industrial que ens envolta. Hem de fer compatible la mobilitat i l’activitat industrial amb el benestar de les persones, la seva salut i la preservació del medi ambient.”

Aquí teniu el contingut de la moció:

OPINIÓ-ECONOMIA
 

Inflació, Salaris i Pensions

Josep Torrecillas

Membre de Mollet en Comú

La crisi econòmica i energètica està provocant una inflació desbocada que s’està menjant els salaris i les pensions.  Els preus de la cistella de la compra s’han encarit, l’interanual  del mes d’agost  el 13,8% i l’IPC se situa en el 10,5%.

Cal dir que el Govern de l’Estat no és el responsable que els salaris no pugin , és una responsabilitat dels empresaris a través de la negociació col·lectiva, que malauradament estan enquistats en no voler-los apujar. Per al moment els sous pactats per conveni que afecta a 7 milions de treballadores i treballadores pugen el 2,6% molt per sota de la inflació actual. Mentre les empreses estan repercutint en els seus preus les pujades  energètiques per mantenir o incrementar els seus marges de benefici.      

Davant d’això solament queden tres coses: a) Que el Govern de l’Estat segueixi prenen mesures per afavorir als treballadors i treballadores i a les classes mitjanes, b) Que la patronal actuï amb responsabilitat limitant els preus per no contribuir a l’escalada d’inflació i c) Que s’incrementin els salaris perquè no siguin els treballadors i treballadores que paguin de nou el cost de la crisi i per tant no s’estengui la pobresa i les desigualtats socials que encara no hem superat desprès de la crisi del 2003.

El Govern de l’Estat està treballant per augmentar de nou el Salari Mínim Interprofessional, també fa poc en el Congrés dels Diputats a proposta del Govern s’ha aprovat gravar a la banca i a les empreses energètiques en un moment en el que estan tenint beneficis desmesurats.

Per altre costat, el Govern reserva 20 milions d’euros per afrontar la pujada de les pensions amb l’IPC, metre Alberto Feijoo diu que el govern no pot pujar les pensions per sobre del 3% o condiciona el  seu recolzament a pujar les pensions a que no augmenti la deute.

Davant d’això hem de dir-li que va per mal camí, les velles receptes del període anterior que van porta a la pobresa a molta gent, no és el camí.

la reivindicació dels col·lectius de la gent gran, els sindicats de classe, com de les formacions polítiques d’esquerres  referent al tema pensions, ha estat la de mantenir el poder adquisitiu de la primera pensió al llarg de la nostra  vida i incrementar les pensions mínimes i les no contributives.

la nostra societat produeix suficient riquesa com per a fer-ho. La recaptació fiscal espanyola es un 5% inferior a la mitjana europea y un 6,3% en la zona euro. si se igualés,  la recaptació augmentaria  entre  54.000 71.000 milions d’euros anuals.  el frau és també molt important, les grans empreses i les grans fortunes  paguen pocs impostos.

Nosaltres, la Comissió de Jubilats i Pensionistes  creiem que cal defensar a la nostra gent i això es fa amb més ingressos fiscals per fer polítiques socials. El problema de la Seguretat Social no és de despeses, sinó d’ingressos.

Per això seguirem amb la mobilització a l’igual que ho estan fent a molts llocs de l’Estat espanyol, per defensar els nostres drets, les nostres pensions i solidaris amb la resta de treballadors i treballadores perquè tinguin un salari digna per viure decentment.   

Aquest article va apareixer publicat a l’edició del 23/9/2022 del setmanari SomMollet

 

 
ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 21/9 @radiomollet963 amb @marinascribano

https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_22438

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (21/7) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_22112

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp