Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 90- 23/09/2022
GALLECS

El Grup Parlamentari d’En Comú Podem porta al Parlament de Catalunya la defensa de Gallecs

Aquesta setmana ha arribat a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori una proposta de resolució per la modificació del Pla Director Urbanístic de l’ACTUR Santa Maria de Gallecs en el sentit de donar-li més protecció mediambiental.

Els diputats d’En Comú Podem, David Cid i Marc Parés han estat els que han presentat a la Mesa del Parlament de Catalunya una Proposta de Resolució per tal  que es modifiqui l’actual Pla Director de Gallecs i millorar diversos perills que ara per ara amenacen el territori. Aquestes propostes s’han anat treballant els últims mesos en col·laboració dels diferents ajuntaments de l’àrea afectada i, també, entitats veïnals i ambientalistes del territori.

La proposta assenyala que l’actual Pla Director Urbanístic (PDU) de Gallecs va ser aprovat per la Generalitat al 2005, fa 17 anys, i tot i que protegia una gran àrea central de l’espai també contemplava diferents sectors urbanístics per a noves activitats econòmiques com ara Riera de Caldes II, Can Banús II i Castell de la Moguda. El fet és que aquests sectors urbanístics no s’han desenvolupat en tot aquest temps i la situació ha canviat molt en aquests 17 anys. La situació de crisis ambiental i l’emergència climàtica convida a repensar aquests planejaments i eliminar-los per tal de preservar l’espai més gran possible de Gallecs.

El document presenta 18 propostes concretes que afecten els municipis de Palau, Santa Perpètua, Mollet, Montcada, Lliça de Vall i Parets.

Així, pel que respecta al terme municipal de Mollet del Vallès la Resolució proposa incorporar a l’Espai d’Interès Natural (EIN) de Gallecs el parc dels Pinetons com a zona de preparc i també tots els terrenys situats a l’oest de la ronda dels Pinetons. També demana que el POUM de Mollet afegeixi a aquesta zona de preparc la parcel·la entre el parc dels Pinetons i Can Borrell. I, per últim, estudiar la finalització de l’activitat de tir al plat i el trasllat de l’antena situada a la carena dels Bandolers.

A aquestes propostes s’han presentat esmenes fonamentalment per part del grup parlamentari de Junts que en el cas de Mollet defensa retirar totes les reivindicacions.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “és una satisfacció que la tasca que fem des de Mollet partits, entitats i veïns arribi al Parlament i la lluita pugui ser concretada en mesures que protegeixin amplia i definitivament el nostre patrimoni natural. Estarem atents a la tramitació d’aquesta Proposta de Resolució i als posicionaments de cada grup polític perquè es conegui clarament que defensa cadascú”

Adjuntem text de la Proposta

ACTUALITZACIÓ

Lamentablement, la proposta de resolució ha estat rebutjada al Parlament pels grups de Junts, PSC i C’S podeu llegir informació sobre el tema al sommollet del 23/9/22
https://www.sommollet.cat/noticia/83198/gallecs

SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT 2022
 

Mollet en Comú presentarà al proper Ple Municipal una moció en commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022

Entre el 16 i el 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2022. Mollet en Comú recorda aquesta reivindicació amb una moció al Ple Municipal reivindicant els reptes per assolir una mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Després d’anys de pandèmia aquest any també torna la celebració anual de la Setmana Europea de la Mobilitat. El 2022 el seu lema és “Millors connexions”, una idea amb què es vol recordar com la mobilitat ens connecta i ho ha de fer millor, i de la importància de les persones “connectades” en la lluita i la conscienciació sobre la mobilitat sostenible.

Amb motiu d’aquesta commemoració, Catalunya en Comú ha elaborat una declaració perquè que sigui difosa en diferents formats a ciutats i pobles de Catalunya. En el cas de Mollet en Comú, la formació ha treballat amb la resta de grups municipals un format de moció que reculli aspectes generals i locals .de la mobilitat. Tot reconeixent el que s’està fent i el que està per fer i, a la vegada, cercant el consens entorn de una causa comú que pot posar d’acord a totes les forces polítiques: la lluita contra l’emergència climàtica i la crisi de disponibilitat de fonts d’energia. Una realitat que ens afecta a tots.

La moció insta que les administracions competents (Estat i Generalitat) millorin el finançament del transport públic i amb això augmentar la seva cobertura, millorar el seu funcionament especialment considerant la seva interconnectivitat a tot el territori.

En el cas de Mollet es planteja continuar aprofundint en les mesures que ja s’han treballat per assolir aquesta mobilitat sostenible. Des de la incentivació dels vehicles no contaminants, millorar la connexió a Lourdes, eliminar barreres arquitectòniques que facilitin la mobilitat a peu a la ciutat o l’estudi de la llargament reclamada segona línia inversa del bus municipal.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “La mobilitat sostenible és un dels principals reptes que tenim al davant a la nostra societat. Acabem de veure com la rebaixa del transport públic és una millora molt significativa per molta gent i a la vegada com les obres a la xarxa de rodalies dificulten la vida dels usuaris. A mocions com aquesta volem fer palès la importància del transport públic i de prendre mesures i consciència contra la contaminació i el canvi climàtic. És una lluita que els comuns hem desenvolupat des de fa molts anys i el temps ens està donant la raó”

Aquí teniu el text de la Moció:

BUTLLETI MUNICIPAL QUATRE CANTONS
 

Mesures valentes i possibles: Lluitar contra la inflació i defensar el transport públic

Aquest setembre el govern de l’estat ha posat en marxa un seguit de mesures destinades a lluitar contra la inflació i compensar les pujada dels preus a les economies familiars. La mesura més significativa ha estat la gratuïtat dels bitllets de transport a les rodalies de renfe i a les mitges distàncies pel usuaris habituals del servei.

Així, per exemple, es pot adquirir a la web o a les màquines de venda de les estacions un bo recurrent que permet circular per tota la xarxa de rodalies de Catalunya durant els quatre  últims mesos de l’any. I tot això amb un cost de 10 euros que seran retornats si l’usuari fa més de 16 viatges. En la pràctica això vol dir tenir de forma gratuïta el servei de transport públic ferroviari de rodalies, el que pot representar un estalvi molt significatiu pels centenars de milers de persones, fonamentalment gent treballadora, que fa servir el tren.

Aquesta mesura: la bonificació del transport públic es va proposar des de l’espai dels comuns des de els principis d’aquesta crisi. De fet, Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, va ser noticia per reclamar aquestes rebaixes ja al mes de març. Mollet en Comú va portar al ple de Mollet del mes d’abril la defensa d’aquesta reducció als preus del transport públic. Una proposta que va ser aprovada per tots els grups, excepte ciutadans que es va abstenir.

Cal explicar que si bé la rebaixa de rodalies es del 100%, aquestes rebaixes repercuteixen també de forma important als bitllets combinats que inclouen metro, bus o tramvia, que es rebaixen entre un 30 i un 50%. De fet, els Comuns han demanat a la Generalitat de Catalunya majors bonificacions, en la línia de l’estat, però això no ha estat acceptat.

D’altra banda, cal destacar que aquestes rebaixes estan incentivant ja l’ús del transport públic, un fet molt significatiu en uns temps en que el canvi climàtic es fa palès i deixa clar que cal prendre accions urgents en la lluita per la preservació del medi ambient. Des de Mollet en Comú continuarem defensant el transport públic, el medi ambient, els serveis públics i les economies de la gent. Es demostra que tenir un transport públic més bonificat és possible. Lluitarem per continuar amb aquestes polítiques i donar-li continuïtat a aquestes rebaixes del transport públic

Aquest article va apareixer publicat al Butlleti Municipal Quatre Cantons de Setembre 2022

ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 21/9 @radiomollet963 amb @marinascribano

https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_22351

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (21/7) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_22112

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp