Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 100 - 2/12/2022
PLE NOVEMBRE 2022

Crònica del Ple de Novembre 2022

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a

al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/pfbid02KjhVbjMuscn47uJ77oiAPt5DVLfCDWukj4htTJ14eqqt1FJZg48qkwHeZTVwFAFnl

o al Grup de Facebook de Mollet del Vallès
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10166908372020641/

 

Com cada mes, us passo crònica del #plemollet
i també les votacions i precs i preguntes del nostre grup.
El dia 28 de novembre es va celebrar el Ple que probablement és el més important de l’any; el de PRESSUPOST. Es va aprovar amb 15 vots a favor, 4 abstencions i 4 en contra (faltaven 2 regidors), el pressupost que haurà de regir el 2023. Cal tenir en compte, que la meitat la gestionarà aquest govern, i a partir de juny, el govern que surti de les eleccions del 28 de maig de 2023.
Va ser un ple moderat, serè, tranquil. Pot ser que trobem a faltar el marro i sortides fora de to que hi havia fa uns mesos? No, la veritat és que no ho trobo a faltar.
El que deia, va haver-hi contraposició d’idees, pros i contres (excepte els grups que diuen amén a tot), es va parlar de la falta de temps per analitzar pressupost, fer propostes i negociar (han estat 17 dies), va haver-hi cert – poquet- debat i finalment es va acabar aprovant un pressupost de l’ajuntament, de 78 milions d’euros.
Diversos grups hem fet propostes, unes recollides i d’altres no, a banda de compromisos adquirits. I ara ve la 2a part de l’aprovació d’un pressupost: seguiment i compliment.
Evidentment, en aquesta mica de debat, vam dir que eren uns pressupostos d’any electoral ?? pressupost electoralista).. i això significa que de cop, es planteja fer taaantes i tantes coses i polítiques que feia anys que estaven abandonades. Això seria les ganes que aquestes actuacions tinguin un efecte en la curta memòria que acostumem a tenir, i ens quedem amb lo últim vist, i lo últim vist a Mollet, seran obres i obres, fins al maig…
Benvinguts siguin els fons econòmics que venen d’Europa (next generation), Diputació de Barcelona i la Generalitat!
perquè això és indubtable, repercutiran en positiu a la nostra ciutat.
En aquest ple van passar més coses: 2 mocions. Una d’ERC-MES i una nostra, de Mollet en Comú. La 1a era sobre un punt jove d’habitatge, que després d’una esmena a la totalitat i ¾ d’hora de debat, va ser retirada. Menció a part mereix la del nostre regidor Francisco Sancho, que va fer una brillant, amena i interessant dissertació sobre la qüestió de l’habitatge, que us convido a escoltar.
La que vam presentar nosaltres, perquè des de l’ajuntament es faciliti el vot a les persones estrangeres residents, aprovada per unanimitat. Esperem que aviat es facin aquestes accions, campanyes..
I com que els plens de pressupost s’allarguen, 4 precs i 1 pregunta van fer de tancament el Ple, que sent al voltant de les 21h, encara ens va permetre fer un beure i comentar la jugada.
Salut!

 

Y aquí podeu veure el ple sencer
OPINIÓ

L’estat de Mollet

Hem celebrat el Ple de l’estat de la ciutat, que no es feia des del 2014, tot i estar previst que sigui anual. I ha estat molt interessant poder fer un repàs de la ciutat, des de diferents àmbits i diferents visions.

Mollet en Comú hem començat valorant aquells elements de força: entitats i associacions que són múscul de la ciutat, que expressen causes, lluites i passions. També la solidaritat de la nostra ciutat, el voluntariat, l’esperit crític, el talent jove, el comerç local, i l’entorn, destacant Gallecs.

Però una fotografia de Mollet també ha de contemplar les seves problemàtiques i mancances, que al nostre entendre són: la falta de neteja, de manteniment dels espais públics, l’incivisme, la dificultat d’accés a l’habitatge, la manca d’aposta per la cultura, i la falta greu de polítiques globals de joventut, una participació que és puntual i d’estar per casa; la contaminació atmosfèrica; la pèrdua de teixit empresarial, la mobilitat sostenible encara pendent de ser una realitat més àmplia; uns equipaments insuficients i a la vegada infrautilitzats.

Hi ha molts plans, idees i promeses, bones intencions que s’arrosseguen des de fa anys, però que no s’executen. I mentrestant totes les esperances i projectes de futur, s’encabeixen en un únic lloc: el Calderí. Creiem que és un error com s’ha plantejat.

Com a ciutat tenim molts reptes, i per encarar-los, primer cal identificar-los bé. La justícia social n’és un prioritari. Les persones han de poder fer una vida digna, amb les necessitats bàsiques cobertes. La lluita contra el canvi climàtic, també des de Mollet. Les polítiques de joventut, amb una idea clau: els i les joves de Mollet han de poder fer un/el seu projecte de vida. L’impuls a l’escola pública, la gestió dels residus, l’accés a la cultura, dinamitzar l’economia, i l’habitatge digne, entre d’altres.

Mollet en Comú estem convençuts que podem transformar realitats i millorar la vida de la gent, si tenim una mirada crítica i inconformista, per avançar.

Aquest article va ser publicat al butlletí municipal QUATRE CANTONS de novembre 2022

ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 1/12 @radiomollet963 amb @marinascribano

https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_23149

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (17/11) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_22997

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp