Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 94 - 21/10/2022
JOVENTUT

Mollet en Comú planteja la creació d’un equipament per a joves

Les polítiques de joventut són una prioritat per a la formació de cara a les municipals de 2023. Disposar d’un equipament exclusiu per a jovent i amb serveis i professionals que treballin diferents àmbits.

Mollet en Comú assenyala que actualment i des de fa anys, que no existeix un equipament per a joves a la ciutat, i que és necessari per tal de desenvolupar la totalitat de les polítiques de joventut.

Les polítiques dirigides al jovent tenen un caràcter transversal, és a dir que engloben habitatge, salut, educació, cultura, ocupació, etc. , però això no treu que hi hagi un espai de trobada, un punt on es trobin professionals dels diferents àmbits, i per tant que sigui l’equipament de referència per als i les joves de Mollet. On poder-hi plantejar dubtes, desenvolupar projectes, fer xarxa, obtenir recursos. I a més, sigui un entorn segur i de confiança.

Un element fonamental per a Mollet en Comú és aquest, les polítiques de joventut, des d’allò més visible, el que fa referència als estudis, la feina, l’habitatge, la salut, l’oci, fins a allò que té a veure amb la participació, la reflexió, la visió crítica, i altres aspectes. Des de fa anys a Mollet hi ha un buit.

L’any 2019 es va aprovar el Pla Local de Joventut, amb una vigència fins el 2022, i en aquest temps, lamentem que no s’hagin posat en marxa les actuacions que s’hi definien. Si es va més enrere, els plans locals han estat pels períodes 2008-2012 i 2017-2020. Aquests buits durant anys, demostren la inacció política en matèria de joventut.

El Pla Local de Joventut, a punt d’expirar, recollia la proposta de “Crear un equipament juvenil

gran i polivalent que ofereixi serveis també els caps de setmana i en horari nocturn” i la forma de gestió: “Plantejar altres models de gestió de l’equipament juvenil que incloguin als propis joves (autogestió/cogestió).”

En el recull de mancances que plantejaven les persones participants, es deia “No hi ha un equipament juvenil específic” I també “No tenir un equipament juvenil de referència no permet centralitzar la informació, la orientació,  la dinamització juvenil, i tenir un espai educatiu per adolescents.”

Des de la formació de comuns es proposa i així ho inclouran de nou, al seu programa electoral, un equipament per als i les joves, que es trobin entre la franja de 12 a 30 anys, orientativament. Aquest, ha de tenir possibilitat de comptar amb espais d’autogestió pel propi jovent, tot contribuint i potenciant la seva autonomia, independència i criteri.

Per a Marina Escribano “és imprescindible a Mollet comptar amb aquest espai, que pugui ser punt de trobada i de recursos, i que això contribueixi a tenir els serveis més a l’abast i centralitzats, per part del jovent” i a més apunta a “la importància de no controlar-ho tot des de l’administració, i plantejar l’autogestió com a sistema per a gestionar part de l’equipament o altres espais relacionats amb el jovent”

19 OCTUBRE - DIA CONTRA EL CÀNCER DE MAMA

19 d’Octubre 2022: Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de Mama

El 19 d’Octubre és el Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de Mama
Calen recursos per a diagnosi, investigació, tractament, suport…

I perquè això arribi a tots i totes, són recursos per a la Sanitat Pública

#ElRosaEsMásQueUnColor

OPINIÓ - SANITAT

Defensem la sanitat pública, una experiència personal

Antonio Cuéllar

Membre de Mollet en Comú

Porto tota la vida defensant la sanitat pública i com tothom he tingut la necessitat de fer-la servir. És llavors quan ens adonem de l’absoluta necessitat d’aquest servei, de la importància que sigui pública i a l’abast de totes les persones. També ens adonem, llavors, del que impliquen les retallades i les polítiques de privatització que defensen alguns.

En el meu cas, una greu malaltia a la columna vertebral que pràcticament m’incapacitava amb molt de dolor per caminar i fer vida amb normalitat. He de dir que entre les diverses proves i les seves corresponents llistes d’espera han estat més de 4 anys de patiment per arribar a una operació que finalment va ser un èxit segons els grans professionals que m’atenien. Vull deixar clar que l’atenció de tot el personal que em va atendre va ser excepcional, tant a escala professional com des del punt de vista del tracte humà . Metges, infermers, personal de tots els serveis de la seguretat social i de l’Hospital de Mollet, fantàstic. Tenim uns sanitaris que són el millor del món.

Però no em vaig poder estar de fixar-me en la seva frustració en comunicar llargues llistes d’espera, el seu cansament o angoixa per no poder atendre convenientment persones i malalties que amb els recursos suficients es podrien resoldre millor i en menys temps. La manca de personal i recursos a la sanitat pública és una evidència dolorosa que ens retracta com a societat. És aquesta la sanitat pública que volem?

I no és casualitat, portem més d’una dècada ja, amb el discurs i els efectes de les retallades. A Catalunya, les competències en sanitat són de la Generalitat, diferents governs de dretes ens han dit que no són retallades, és optimitzar, que les mútues privades són una bona opció i que cal que tothom tingui una. Recomanaria molt llegir el llibre “Artur Mas: On són els meus diners” on l’Albano Dante Fachin explicava el 2013 l’al·lucinant funcionament público-privat de la sanitat “pública” catalana. Passen els anys i les coses no canvien, aquest model, que posa el benefici econòmic per davant de les persones, no es qüestiona i ens estem carregant a poc a poc la sanitat pública. A alguns els convé que no funcioni perquè d’aquest mal funcionament en fan negoci. Tenen nom i cognoms.

Vull fer una crida final, a partir de la meva experiència que pot ser la de la gran majoria: Defensem la sanitat pública i als seus professionals. No ens cansem mai de defensar els serveis públics i l’estat de benestar. Perquè això és l’únic que tenim la classe treballadora per a protegir la nostra qualitat de vida i la nostra salut.Aquest article va apareixer publicat a l’edició del 14/10/2022 del setmanari SomMollet

ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 19/10 @radiomollet963 amb @marinascribano

https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_22659

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (06/10) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_22544

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp