Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 92 - 07/10/2022
EDUCACIÓ

Mollet en Comú reclama més pressupost i previsió en el manteniment de les escoles públiques de la ciutat

Fent-se ressò de les denúncies de les famílies de l’escola Can Besora, per l’estat del gimnàs escolar, es posa de nou sobre la taula un tema que ja ha estat reivindicat en el passat: el manteniment de les escoles.

És necessari un bon manteniment periòdic de les instal·lacions de les diferents escoles de Mollet. Per això, cal dotar suficientment el pressupost municipal.

Des de la formació lamenten que s’hagi hagut d’arribar a un punt insostenible, on el gimnàs es va inundar, i hi ha vidres trencats i goteres, que van degradant cada cop més les instal·lacions. No és nou, sinó que aquesta lamentable situació s’arrossega des del curs passat. Tot plegat suposa un risc per a infants, professorat i famílies, i impedeix dur a terme amb normalitat, les activitats previstes.

Aquest, és un problema que s’arrossega de fa temps, i que en ocasions no s’ha afrontat com calia, i en canvi s’han derivat responsabilitats cap al Departament d’Educació. Un exemple d’aquest fet és evidentment Can Vila, que després d’anys es va arribar aquest passat estiu, a un punt insostenible, i finalment s’estan fent obres d’urgència, però malauradament de nou provisionals.

Des de l’Ajuntament, qui ostenta la propietat de les escoles, s’ha de vetllar perquè aquestes estiguin en bones condicions per a desenvolupar el curs i les diferents activitats que s’hi realitzen al llarg de l’any.

Per a Marina Escribano “el fet que es desatenguin els manteniments i inversions fa que una actuació que d’inici podria ser senzilla i poc costosa, acabi sent una urgència que s’encareix, i que genera riscos per a les persones i inconvenients pel desenvolupament de l’activitat de l’escola”.

La quantitat de recursos econòmics destinats a manteniment de les escoles, tenint en compte les que hi ha i el nombre d’habitants Mollet, és preocupantment baix. Des de Mollet en Comú, que ja treballa en la proposta de pressupost 2023, un dels elements clau serà reclamar un increment de la partida per a manteniment de les escoles, de com a mínim un 80% respecte de l’actual.

Mollet en Comú considera que apostar per l’escola pública és també mantenir en bon estat les instal·lacions, i fins i tot, si hi ha voluntat política, cobrir la manca de personal, com són tècnics d’educació infantil i vetlladores.

Des de la formació es seguirà treballant i lluitant des de l’ajuntament, així com amb el grup parlamentari d’En Comú Podem per a que totes les escoles comptin amb els recursos suficients.

 

PLE MUNICIPAL SETEMBRE

Crònica del Ple de Setembre 2022

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a

al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/pfbid02uSREnePQo55EYpJwEV93DK2wBs5vdH1aKx72J2qRheL9JayUbEXC5bQLtESsfBFyl

o al Grup de Facebook de Mollet del Vallès
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10166553229280641/

 

Bon dimecres!

Si hi teniu interès (o curiositat), aquí us deixo la crònica del 1er ple del nou curs polític, així com el quadrant amb les votacions.!

Primera sessió del nou curs polític, que com a les escoles, comencen al setembre. I de vegades això és com un pati d’escola, .. però per sort dilluns 26 no va ser el cas. De fet, el to va ser força suau (potser massa i tot). No obstant, sí que hi ha hagut elements de model que són importants i cal remarcar-ne les diferents posicions que té cada grup.

Dos dels temes que han estat presents en gairebé tots els punts, ha estat l’emergència climàtica i la mobilitat.

Respecte l’emergència climàtica, hem tractat: la proposta de Mollet i Baix Vallès Respira per lluitar per una ciutat respirable i lliure de contaminació; una proposta per garantir bones condicions laborals davant situacions climàtiques extremes; propostes per la setmana europea de la mobilitat, i de retruc en altres temes. En el quadre veureu que hi ha dues votacions. I finalment s’ha rebutjat la proposta inicial, i quedat aprovada la que incorporava tot de modificacions.

La mobilitat sostenible. Hem parlat dels trens i de la situació que patim. Aquí hi hagut una “tirada de plats” d’una banda a una altra. Acusacions al govern central i acusacions al de la Generalitat. Ha durat força estona… eren les 21h i seguia el debat.. Mentrestant, seguim sense bones connexions entre els vallesos, o sense una solució als talls per les obres de la Sagrera.
A destacar dos qüestions: l’aprovació de figures urbanístiques d’espais importants i claus de la ciutat: d’una banda, el sector de Can Prat: un pla de Millora urbana, que planteja la qualificació dels diferents espais, i pel que fa al d’ús industrial, és majoritàriament de tipus logístic. Des del nostre punt de vista, la logística no és allò que hem d’atreure com a ciutat, sinó indústria que creï ocupació i valor afegit. De l’altra banda, el Pla especial que concreta els usos i espais a l’entorn de l’hospital amb el nou edifici que albergarà la universitat d’infermeria. Aquest punt ha donat lloc a un debat necessari com és el del model de sanitat que volem. Però també ha recordat que hi havia un compromís de vetllar perquè en aquests terrenys hi anessin equipaments públics.
Les abstencions que hi ha hagut (Mollet en Comú i ERC), han estat precisament perquè no compartim aquest model, però considerem positiu l’escola d’infermeria o l’ampliació de l’hospital onco-hematològic.

I hem parlat d’inflació, de fons de contingència social, i de mesures per pal·liar la crisi econòmica i energètica. De temes que realment sentim i patim diàriament.

Com sempre, precs i preguntes al final, de les que només en transcric les fetes per Mollet en Comú.
En total, un ple de 4 hores, un tant ensopit, però amb temes no poc importants!

Seguim!

.
GENT GRAN
 

Josep Torrecillas, membre de Mollet en Comú, escollit membre de la permanent del Consejo Estatal de Personas Mayores

En Josep Torrecillas, membre de Mollet en Comú, ha estat elegit, el passat 28 de setembre de 2022 ,membre  de la Permanent del Consejo Estatal de Personas Mayores, organisme consultiu que depèn de l’IMSERSO inscrit al Ministeri de Drets Socials del Govern d’Espanya.

Va ser l’Executiva del Consell de la Gent Gran de Catalunya l’organisme que va elegir Torrecillas perquè representes a Catalunya en el Consejo Estatal de Personas Mayores. Cal dir que la seva presència en l’Executiva del Consell de la Gent Gran de Catalunya és en representació de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO.

Torrecillas, en la reunió del Consejo Estatal de Personas Mayores, va intervenir destacant que “actualment la població de majors de 65 anys a l’Estat espanyol representa més del 20% i que el 2050 aquesta xifra serà encara més gran i per això cal que les administracions davant d’una societat cada vegada més envellida facin polítiques coordinades per a la gent gran i que aquestes millores també han de servir per a les generacions que també es faran grans”.

 

Per a Mollet en Comú és una satisfacció que el company Josep Torrecillas continuï activament la seva lluita política a tots els nivells. Aquest nomenament és la prova que les seves aportacions continuen sent valuoses i rigoroses. Cal recordar que Torrecillas forma part de la història viva de l’esquerra catalana i molletana. Han estat molts anys vinculats a les direccions nacionals del PSUC, ICV i ara Catalunya en Comú, també molts anys regidor a Mollet i, ara, col·laborant a l’executiva de Mollet en Comú i ales seves sectorials d’economia, ocupació i gent gran.

ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 05/10 @radiomollet963 amb @marinascribano

https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_22523

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (06/10) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_22544

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp