Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 82 - 17/06/2022
BENESTAR ANIMAL

MOLLET EN COMÚ DEMANA AL GOVERN DE LA CIUTAT QUE ESTABLEIXI PROTOCOLS PER GARANTIR UN ÚS DE PETARDS RESPECTUÓS AMB PERSONES I ANIMALS

A la ronda de precs i preguntes del passat ple de maig i davant la proximitat de les revetlles la formació va traslladar la necessitat que veuen moltes persones de Mollet de tenir revetlles menys molestes per persones i animals.

S’apropen les festes i revetlles tradicionals dels mesos d’estiu, especialment la de Sant Joan. Són moments de joia i de celebració que tots valorem positivament i que han de ser gaudides en plenitud. Amb tot, aquestes festes també posen a prova moltes vegades el grau de convivència i civisme de les nostres societats. Fruir de les festes i viure-les sense massa incomoditats han de ser fets compatibles.

Aquests dies diverses persones s’han adreçat al Grup Municipal de Mollet en Comú amb un tema recurrent que es repeteix any rere any: els petards de les revetlles causen veritable malestar a algunes persones i animals. Tant persones amb problemes sensorials o de salut mental, nens petis i altres persones pateixen l’excés de soroll.

En el cas dels animals, els propietaris de molts gossos i altres animals domèstics veuen com pateixen autèntics traumes derivats del soroll continu. En aquest cas, l’entitat animalista de Mollet, Espai Gos Mollet es va posar en contacte amb el grup municipal de Mollet en Comú per tal que treies el tema al Ple.

Va ser la regidora Mari Carmen Moya qui va fer aquest prec-pregunta que va ser recollida per l’equip de govern que va contestar que intentarien millorar els protocols i campanyes que al respecte s’han aplicat els últims anys.

Per a Mollet en Comú, trobar aquest equilibri entre festa i la salut i el benestar de tothom és un repte que cal assumir i aconseguir. Cal desenvolupar campanyes informatives que conscienciïn a la ciutadania de la necessitat de civisme i convivència també als espais de festa. Algunes bretolades d’aquestes dates no tenen justificació possible, i, per tant s’han de controlar i perseguir. D’altra banda cal controlar horaris i espais per a determinades activitats que poden resultar molestes, perilloses o de risc.

Per a Mari Carmen Moya, regidora responsable de temes d’animalisme de Mollet en Comú, “el civisme també s’expressa en el respecte cap als animals. Aquest respecte és un gran indicador del grau de benestar d’una societat i de la seva capacitat de conviure. De la festa i la cultura hem de poder gaudir tots i totes sense causar molèsties a ningú”

PRESENTACIÓ LLIBRE

L’ESCRIPTOR MIGUEL PAJARES PRESENTA EL SEU ÚLTIM LLIBRE ”EL LEGADO” AL JARDINET DEL CASAL CULTURAL

El proper dijous 16 de juny a les 19hores al Jardinet del Casal Cultural l’escriptor Miquel PAJARES presentarà el seu últim llibre en un acte organitzat per la seva editorial “ALREVES”.

Miquel Pajares (Palència 1950) és un vell amic de Mollet en Comú i del seu espai polític que ja ha presentat diversos dels seus llibres a Mollet amb la col·laboració d’amics de la formació. Fa uns anys ja va presentar, també a espais del Casal Cultural, les seves últimes obres: la novel·la “Crimenes de hambre” i l’assaig “Refugiados climáticos, un gran reto del siglo XXI”. L’autor, llicenciat en ciències biològiques i doctor en antropologia social és, entre d’altres tasques, president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Permanentment interessat per temes vinculats a les migracions humanes, els enfoca ara també des de l’òptica del canvi climàtic, la crisis energètica o la lluita pels recursos naturals això es reflecteix tant als seus assaigs com a les seves novel·les que podrien catalogar com a novel·la negra de denuncia social, Aquest és el cas de “El Legado”, la novel·la que presentarà dijous a Mollet, una novel·la vertiginosa que denuncia com els interessos econòmics de les grans corporacions incideixen en la economia mundial i destrossen el planeta.

A l’acte acompanyaran a l’autor la regidora i portaveu de Mollet en Comú , Marina Escribano i l’ambientòloga i activista de Mollet pel Futur, Raquel Jimenez.

OPINIÓ
 

És temps de Dones

Mar Torres

Membre del Grup Ecofeminista de Mollet en Comú

A Mollet acabàvem la setmana passada amb la renúncia a l’alcaldia de Josep Monràs després de divuit anys en el càrrec.

Sense entrar en valoracions ni reflexions sobre el seu mandat, aquest fet suposa que ben aviat torni a ser t una dona qui assumeixi l’alcaldia. L’any 1979, en les primeres eleccions municipals democràtiques, únicament en 19 municipis a Catalunya (104 a la resta de l’estat) van ser elegides dones com a alcaldesses enfront dels 1751 de l’any 2019 i és que després de la dictadura franquista, en la que el paper de la dona es va limitar bàsicament a la cura de la llar familiar, la irrupció de les dones en la política municipal ha estat afortunadament més que significativa.

Des de l’inici de la democràcia, la nostra ciutat s’ha caracteritzat per tenir majoritàriament dones al capdavant del govern municipal, un fet que no hauria de resultar rellevant, però que encara avui dia es tracta com una peculiaritat. Anna Bosch (1979), Carme Coll (1983) i Montserrat Tura (1987) van marcar el període democràtic i la transformació més important de la nostra ciutat en la seva història més recent. Anys de transició, creixement urbanístic i desenvolupament econòmic que ens van portar fins al Mollet que coneixem avui, únicament el nostre últim alcalde va trencar amb aquesta “tradició”.

Fora de la nostra ciutat les alcaldesses també van anar trepitjant cada vegada més fort encapçalant actualment el 46% de les alcaldies a Catalunya tot i que aquest percentatge no s’equipararà amb el d’alcaldes fins a l’any 2059.

A Mollet novament tornarem als orígens, a la tradició, serà una dona la que acabi l’actual mandat i una majoria de dones les que es postulin com a candidates a governar la nostra ciutat de cara a les pròximes eleccions municipals en 2023. Per poder posar a les dones al capdavant de projectes polítics han fet falta l’aprovació de lleis, llistes cremallera i bandejar de mica en mica la mirada androcèntrica tradicional en els partits polítics, així que no les perdem de vista. És temps de dones.Aquest article va apareixer publicat a l’edició del 10/06/2022 del setmanari SomMollet

ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 15/6 @radiomollet963 amb @marinascribano

https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_21696

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (9/6) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_21640

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp