Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 84 - 01/07/2022
CONVOCÀTORIA

Concentració Contra les Morts a les Fronteres. Les vides negres importen. A Mollet Divendres 1/7 Quatre Bancs 19.30hores

Davant els greus fets dels últims dies a la frontera amb Melilla des de Mollet en Comú volem mostrar la nostra adhesió a la convocatòria unitària de protesta i solidaritat amb les víctimes que a Mollet ha coordinat Mollet Acull i que tindrà lloc el proper divendres 1/7 a les 19:30 al “Quatre Bancs” (Rambla Fiveller / Avda. Llibertat). Són uns fets que s’han d’esclarir i que no es poden repetir. Fem una crida a tota la ciutadania a participar en aquesta concentració

Us adjuntem el manifest de la convocatòria

 
CAN VILA

Mollet en Comú al costat de l’Escola Can Vila

Mollet en Comú reclama una solució a la problemàtica de l’Escola Can Vila i dona suport a les reivindicacions de la comunitat educativa davant una situació insostenible a la que s’ha arribat després d’anys de manca de manteniment i inversions.

Al punt de preguntes del Ple Municipal de dilluns passat, Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú es feia resò, a partir d’informacions de familiars d’usuaris, de la greu situació que patia l’Escola Can Vila. Una situació a la que s’ha arribat després d’anys de manca d’unes inversions més que previsibles per part de les administracions implicades.

Davant les noticies aparegudes en relació a la problemàtica que s’està donant a l’escola d’Educació Especial Can Vila de Mollet, amb el tancament de dos mòduls de l’escola el proper 1 de juliol que deixen sense espai a 70 alumnes, i davant la negativa per part del Departament d’Educació de reposar aquests mòduls, Mollet en Comú vol manifestar el seu rebuig frontal a aquesta decisió i donar tot el suport a la comunitat educativa de Can Vila així com a l’Ajuntament de la nostra ciutat.

Amb una carta conjunta que han enviat al mateix conseller d’Educació mostren la seva “preocupació per la gravetat de la situació” que pateix el centre. Ambdues parts li demanen al conseller que assumeixi les seves competències obligatòries d’escolarització també amb aquests nens i nenes (de 3 a 21 anys) d’educació especial i que assumeixi les seves obligacions d’inversió en el centres d’educació públics.

Des de Mollet en Comú comparteixen aquesta demanda i insten  al Conseller Gonzalez Cambray que assumeixi les seves responsabilitats i deixi de tirar pilotes fora amb un tema tant important com el que ens ocupa.

Cal denunciar la manca de sensibilitat per part del Departament a l’hora d’assumir una problemàtica que els competeix i exigir buscar una solució ràpida per tal que el dia 5 de setembre els i les alumnes de l’escola puguin tenir unes aules en les millors condicions.

Des dels comuns s’estarà atents a totes les accions que es puguin promoure des de l’escola, donant tot el recolzament per tal que el més aviat possible, es doni una solució a un problema tant greu com és deixar sense espais a alumnes de l’escola d’Educació Especial de Can Vila de Mollet.

I aquí unes fotos de Mollet en Comú a la jornada
POLÍTICA
 

El Consell Nacional de Catalunya en Comú es reunirà dissabte a Mollet

Catalunya en Comú ha convocat el seu proper Consell Nacional aquest dissabte 2 de juliol al matí al Mercat Vell de Mollet

El Consell Nacional de Catalunya en Comú és el màxim òrgan de l’organització entre assemblees i està format per uns 190 membres escollits en diferents llistes a nivell nacional o territorial. El conformen, doncs, els principals dirigents i càrrecs públics dels comuns així com representants dels territoris de Catalunya on són presents en forma d’assemblees locals o com a càrrecs institucionals a l’àmbit municipal.

Aquest Consell Nacional s’acostuma a reunir cada 2 o 3 mesos i té les seves reunions habitualment a Barcelona, amb tot, també es reuneix ocasionalment a diferents llocs de Catalunya. En aquest cas, la direcció nacional de Catalunya en Comú ha cregut convenient celebrar aquesta reunió el proper dissabte 2 de juliol, a partir de les 10 del matí, al Mercat Vell de Mollet.

Per a Mollet en Comú, l’elecció de Mollet és un valuós gest de la seva organització nacional amb què demostra el suport a la bona tasca que està desenvolupant Mollet en Comú tant en clau institucional com social al seu nivell municipal. Es dona el cas que a la passada assemblea nacional, celebrada al novembre el 2021, van ser escollits 4 molletans i molletanes com a membres d’aquest Consell Nacional (Emilia Macias, Mireia Marín, Mari Carmen Moya i Josep Torrecillas) i altres 2 ho van fer com a suplents (Marina Escribano i Francisco Sancho)

També es notícia que a partir del setembre, Marina Escribano deixarà de ser suplent per a ser ja membre titular d’aquest Consell Nacional en substitució de membres que han deixat vacant per diferents motius. És, doncs, un recolzament més a Marina que ja va ser presentada com a candidata a l’alcaldia a la Trobada Municipalista d’EN COMU PODEM “Sumar per Guanyar” del passat 18 de juny.

Serà precisament, Marina Escribano la que farà l’apertura inicial a la reunió del Consell Nacional  donant la benvinguda a la ciutat als consellers i conselleres i presentant a Jessica Albiach que farà el seu informe polític de situació.

Per a Mollet en Comú és un gran honor que Mollet aculli aquest Consell Nacional i que puguem tenir entre nosaltres a figures polítiques de la talla d’Ada Colau, Jessica Albiach, Candela López, Joan Mena, David Cid, Lluis Mijoler, Aina Vidal, Jose Antonio Montero, Gerardo Pisarello, Sussana Segovia, Laura Campos, Isabel Garcia i tant d’altres.

Minuts abans de l’inici de la reunió, entre les 09:30 i les 10 del matí, Marina Escribano acompanyarà a alguns membres de la direcció nacional a atendre als mitjans de comunicació local.

28J ORGULL LGTBI
 

28 Juny: Dia de l’orgull LGTBI

Avui és #28Juny i recordem #OrgullLGTBI Continuarem reivindicant i lluitant per que tothom pugui viure en llibertat estimant a qui vulgui com vulgui AMB MOLT D’ORGULL

#PLEMOLLET
 

Mollet en Comú presenta una moció rebutjant a l’OTAN i la seva cimera a l’estat espanyol

Mollet en Comú porta al ple de Mollet una moció impulsada a tota Espanya per Izquierda Unida que qüestiona el paper de l’OTAN, l’oportunitat de la cimera que se celebrarà aquests dies a Madrid i l’increment de la despesa militar en un moment  que un conflicte militar mundial és un risc evident.

L’OTAN va néixer el 1949 quan en un context de guerra freda entre blocs posava en perill  l’inestable pau internacional després de dues guerres mundials i l’aparició d’armes nuclears. El món ha canviat molt des de llavors, la guerra freda es va acabar, el 1991 (fa més de 30 anys) va desaparèixer l’URSS i el Pacte de Varsòvia. I, amb tot, el militarisme impulsat pels EEUU s’ha mantingut jugant un paper de defensa dels interessos de l’imperialisme Ianqui a tot arreu en conflictes que podrien haver-hi estat resolts de formes molt diferents com ara els d’Iraq, Libia o Iugoslavia. Fins i tot, ara mateix, l’OTAN ha tingut i té un paper destacat en l’espiral d’augment d’hostilitats que ha acabat per desencadenar la guerra d’Ucraïna.

Espanya va entrar a l’OTAN el 1981 fruit d’una decisió controvertida de l’últim govern de l’UCD. El 1986, un referèndum organitzat pel govern del PSOE, que va girar de postura, va aprovar el manteniment d’Espanya a l’OTAN tot i que sense participar de la seva estructura militar. Unes condicions que mai s’han complert.

En aquest context, la celebració justament aquests dies d’una cimera de l’OTAN a Madrid és un despropòsit difícil d’entendre. En un moment que justament la guerra és una de les causes, no l’única, d’un nou augment de la situació de crisi econòmica i social és difícil d’entendre que el govern espanyol avali amb aquesta cimera polítiques d’increment de la despesa militar i de solucions bèl·liques a conflictes internacionals. Ens enfrontem a una situació d’augment dels preus de l’energia, de dificultats en la distribució d’aliments, d’importants alteracions del clima que tot plegat desencadenaran migracions i crisis humanitàries. Davant d’aquesta situació el que cal més que mai són formes diplomàtiques de resoldre els conflictes internacionals i una visió del món col·laborativa i multipolar. D’altra banda, no es pot incrementar la despesa militar sinó que el que cal és augmentar la despesa social en més i millors serveis públics i/o solidaritat internacional.

Per tot això, la moció planteja als diferents grups municipals que el ple de l’ajuntament de Mollet un acord entorn del rebuig a la cimera de l’OTAN a Madrid i suport als actes de la Contracimera per la Pau que s’organitza paral·lelament i, també, rebutjar l’increment de les despeses militar destinant-les a despesa social i que es recolzin sortides diplomàtiques a la situació de guerra.


Adjuntem moció:

Mollet en Comú reclama l’agenda compartida per a coordinar activitats i espais per les entitats

A partir de la moció, que finalment es va presentar com a prec, demanant més suport a entitats i associacions, Mollet en Comú va reclamar al torn de precs i preguntes del passat ple municipal la posada en marxa d’una agenda compartida per coordinar activitats i espais per les entitats.

L’agenda compartida és una antiga reivindicació de l’espai dels comuns a Mollet. Es tractaria d’un espai web d’accés públic que permetés a les entitats de la ciutat conèixer les activitats del conjunt d’associacions especialment pel que fa a l’ocupació d’equipaments públics. Això facilitaria l’organització d’activitats i oferiria transparència i diversitat pel que fa a l’ús dels espais municipals.

Aquesta reclamació ja va formar part del conjunt de propostes que va fer Canviem Mollet a finals del 2018 de cara als pressupostos del 2019. I tot que al seu moment l’equip de govern va acceptar-la dient que seria fàcil d’aconseguir i que justament estaven treballant en aquest tema encara no s’ha fet realitat. Des de llavors, any rere any, Mollet en Comú ha estat incorporant aquesta proposta a les seves reclamacions de cara a col·laborar en l’aprovació dels pressupostos municipals.

Finalment, 4 anys després, al ple de dilluns 27 de juny la regidora Merçé Perez contestava a la pregunta de la portaveu Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, dient que era qüestió d’un mes que aquesta agenda compartida superés tots els entrebancs tècnics que havia patit i fos una realitat.

Des de Mollet en Comú es valorar molt positivament aquesta resposta de la regidora i es confia que finalment aquesta agenda compartida, llargament reivindicada, sigui, a les setmanes vinents, una nova eina al servei de les entitats i la ciutadania que facilita i millori la vida associativa de Mollet i apropi als veïns i veïnes de Mollet a unes activitats i a l’ús d’uns equipaments que són fonamentalment de tots i totes.

 
ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 29/6 @radiomollet963 amb @marinascribano

https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_21872

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (9/6) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_21640

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp