Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 85 - 08/07/2022
EDUCACIÓ - CAN VILA EN LLUITA

Can Vila: La lluita continua

Pel seu interés us fem a mans alguns materials de la lluita de la comunitat educativa de l’Escola de Educació Especial Can Vila de Mollet per tal de poder seguir funcionant amb normalitat després de que es detectessin deficiències estructurals en dos dels seus mòduls que feien impossible el seu ús pels 70 nens a necessitats educatives especials que el feien servir.

Dilluns 4, al mati, hi va haver una concentració al Departament d’Educació a Barcelona

 
El nostre regidor Gabriel Espinosa va grabar aquest video:
Dimarts, a les 16 hores hi havia una concentració a la mateixa Escola Can Vila on es celebrava una reunió dels alcaldes de les poblacions afectades. Aquí teniu unes fotos:

Després de la trobada d’alacaldes l’Ajuntament de Mollet anuncia que actuarà subsisdiariament per tal d’enllestir nous mòduls per l’inici del curs. Teniu la noticia molt ben explicada al diari sommollet:

https://www.sommollet.cat/noticia/82077/lajuntament-installara-moduls-a-can-vila-per-poder-comencar-el-curs-aquest-setembre

Al dia següent es produeix aqueta picabaralla a la sessió de control del govern entre l’alcaldessa i diputada del PSC, Mireia Dionisio i el Conseller d’Educació Josep Gonzalez Cambray, d’ERC. Queda clar la distància entre les administracions.

Finalment, l’AMPA de l’escola fa públic aquest comunicat amb el que estem molt d’acord. A Can Vila, la lluita continua, a partir d’ara les coses s’han de fer bé. Des de Mollet en Comú estarem amatents a que això sigui així i donarem suport als pares i a la comunitat educativa. Us recomanem molt que seguiu les seves xarxes socials (@canvilaenlluita) i els feu suport. Aquesta setmana ha quedat demostrat que la mobilització i la lluita serveixen per canviar les coses. .
ENTREVISTA A MARINA ESCRIBANO

Entrevista a Marina Escribano al SomMollet

No us perdeu la molt interessant entrevista que li fa @DiariSomMollet a la nostra candidata @MarinaScribano tenim projecte, tenim equip i tenim una molt bona candidata

https://www.sommollet.cat/entrevista/81968/entrevista-marina-escribano

I aquí la teniu en PDF:

I aquí unes fotos de Mollet en Comú a la jornada
OPINIÓ - MELILLA
 

Les vides negres importen

Maricarmen Moya
Regidora de Mollet en Comú

El divendres 1 de juliol a Mollet com a moltes ciutats i pobles de Catalunya van haver-hi convocatòries unitàries contra la mort a les fronteres i en concret la massacre a Melilla.

La convocatòria a la nostra ciutat impulsada per Mollet Acull amb el suport de quasi 30 entitats socials i polítiques són l’expressió de la solidaritat amb la comunitat subsahariana que aspirant també com éssers humans a una vida millor.

Les imatges a la tanca a la frontera entre Nador i la ciutat autònoma de Melilla van ser esfereïdores, degut a l’ús desproporcionat de la forca per part dels cossos policials marroquis i espanyols que va provocar la mort d’ almenys 37 persones.

La ciutadania no podem mirar capa un altre costat, les vides negres també importen. Per això des de Mollet en Comú volem condemnar la violència dels cossos policials i la política il·legal de devolució en calent.

Cal que les institucions europees i el Govern de l’Estat protegeixin i garanteixin els drets humans i la vida de les persones que decideix immigrar, habilitant vies legals i segures per arribar a territori europeu.

Cal emplaçar al Govern de l’Estat a obrir un investigació per aclarir els fets ocorreguts i derivar responsabilitats polítiques i penals als responsables de la tragèdia, acompanyat a que el President del govern espanyol retiri les seves declaracions realitzades elogiant la tasca repressiva de la policia.

Per acabar, cal una política migratòria que reconegui les imprescindibles aportacions de la ciutadania immigrada a l’estabilitat demogràfica i al creixement del mercat laboral al nostre país i desenvolupar polítiques d’acollida i inclusió

OPINIÓ - QUATRE CANTONS
 

La mobilitat en el segle XXI

Un dels canvis més importants que s’estan produint i que s’han de produir a la nostra societat en aquest segle XXI és el de la mobilitat. L’emergència climàtica ens aboca i obliga sense cap mena de dubte a canviar el paradigma de la mobilitat, i la nostra ciutat no en pot quedar al marge.

Ara mateix a Mollet hi ha en marxa un instrument com és el nou PMUS (Pla Mobilitat Urbana Sostenible) que pot i ha de posar les condicions i accions per tenir una ciutat menys contaminada, més segura, més neta, més amable, més equitativa, més saludable. Perquè aquest nou PMUS sigui de mirada àmplia ha de ser elaborat amb la major participació possible d’entitats i ciutadania.

Per a Mollet en Comú el model de mobilitat és clar, ha d’apostar per l’increment de la mobilitat a peu, en bicicleta, en transport públic i canviar el model de desplaçaments amb el vehicle privat. Per fer possible aquest model el nou PMUS ha d’incloure accions concretes com dotar de més carrils bici ben connectats en tota la ciutat, promoure la creació de places d’aparcament segur de bicicletes, millorar l’accessibilitat i confort de voreres i espais per a vianants, revisar els recorreguts de les línies urbanes de bus dins la ciutat, estudiar la regulació específica zonificada de la distribució urbana de mercaderies i actuar intensivament sobre els punts de risc d’accidents de trànsit a la ciutat. Aquestes són només algunes de les actuacions que s’han d’efectuar per millorar la mobilitat a la ciutat.    

En definitiva el nou PMUS ha de ser ambiciós per tal d’avançar en un model sostenible de mobilitat, posant els mitjans de transport col·lectius i menys contaminants per davant del model actual que incideix negativament en la salut de les persones i del medi ambient.

Aquest article va sortir publicat al Butlletí municipal Quatre Cantons de juny 2022

ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 29/6 @radiomollet963 amb @gabriespinosa


https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_21953

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (9/6) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_21640

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp