Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 99 - 25/11/2022
25N - BUTLLETÍ FEMINISTA

25: Ja tenim a xarxes el número 11 del Butlletí Feminista de Mollet en Comú

En el marc de les actitvitas del 25N el grup de feminisme de Mollet en Comú fa pública la onzena edició del seu “Butlletí Feminista”

 

Aquí teniu el Butlletí Feminista en PDF:

PRESSUPOSTOS 2023

Mollet en Comú presenta propostes als pressupostos 2023

Mollet en Comú ha presentat a l’equip de govern propostes al pressupost del 2023, que es votarà en proper 28 de novembre. Són de diferents àmbits: habitatge, educació, cultura, medi ambient, joventut, esport. L’objectiu és que se’n beneficiï el major nombre de ciutadania possible.

Les propostes són, prioritàriament d’inversió, però que engloben també altres capítols del pressupost.
Enguany, la formació de comuns ha volgut incidir en accions de més impacte i que puguin beneficiar a més gent i col·lectius i fins i tot tota la ciutadania en general (comunitat educativa, esportistes, usuaris biblioteca, buscadors d’habitatge, col·lectiu jove…)

A diferència d’altres anys en què s’han presentat paquets de més de 100 propostes, centrades en barris sobretot, aquest cop són un total de 9 propostes, per tal de focalitzar el necessitats importants.

Des de Mollet en Comú s’explica però, que el compromís amb els barris segueix ferm, i també la feina que hi volem fer, amb les passejades que s’estan organitzant, i que copsen la realitat i les necessitats específiques de cada un dels barris visitats. D’elles en sorgiran les prioritats per tal d’incloure en el programa i que es puguin realitzar a futur.

Les propostes al pressupost són les següents:

A Cultura: obertura de la biblioteca durant l’estiu  i alguna programació específica; i un projecte de sala polivalent que pugui ofertar cinema i altres expressions culturals i artístiques.

Pel que fa a esport: arranjaments a les pistes d’atletisme

D’habitatge: dotació de la partida per a la compra d’habitatge públic. Aquesta proposta és una inversió molt específica, i al darrera hi ha la voluntat de més iniciativa des de l’ajuntament, més accions i execució de la compra d’habitatge.

Respecte la via pública, la necessitat d’adequar les zones que es fan servir d’aparcament a la ciutat (zona sud, calderí, santa rosa, etc.).

D’educació: l’increment de com a mínim el 60% de la partida econòmica destinada a les escoles; i l’obertura de més patis d’escoles per tal que a cada barri n’hi ha hagi un d’obert, i amb personal dinamitzador.

Sobre medi ambient: la col·locació de plaques solars també en equipaments esportius

I respecte joventut, la rehabilitació i condicionament de l’equipament municipal de La Nau, per tal que pugui tornar a ser utilitzada com a espai de la ciutat. Això implicarà trobar un nou i bon lloc per a ubicar els materials que hi tenen allí dipositats diverses entitats de la ciutat.

Segons Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “fem propostes concretes en àmbits on creiem que hi ha mancances. No són qualsevol inversió, sinó que aquestes fan palanca social i marquen transformacions en la ciutat i les oportunitats per a la gent”.

La formació celebrarà assemblea per a decidir el seu posicionament sobre els pressupostos el proper divendres 25 de novembre a la tarda.

La noticia al mitjans:

SOMMOLLET
https://www.sommollet.cat/noticia/84489/mollet-en-comu-demana-que-sarrangin-els-aparcaments-publics-de-sorra-de-la-ciutat?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter


RADIOMOLLET
https://www.radiomollet.com/news/id/radiomollet_news_2297


MOLLET VIU
https://molletviu.com/2022/11/23/mollet-en-comu-presenta-diverses-propostes-al-govern-pels-pressupostos-de-2023-entre-elles-incrementar-un-60-la-partida-per-les-escoles/

VALLESVISIÓ
 
CANVILA
 

Posicionament de Mollet en Comú respecte la resolució del tsjc sobre l’escola can vila

Fa uns dies s’ha conegut la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en què rebutja la petició de l’Ajuntament, perquè sigui la Generalitat qui es faci càrrec de la despesa que ha suposat la instal·lació dels nous mòduls a l’Escola Can Vila, i que ha estat de més de 600.000 euros.

Des de Mollet en Comú es considera que, davant el conflicte entre institucions, com és aquesta qüestió entre ajuntament i departament, sempre s’ha d’esgotar la via del diàleg.

És necessària una negociació que pugui acabar en un bon acord per tothom, i sobretot, per tota la comunitat que representa l’escola d’educació especial de Can Vila.

A l’estiu, quan les greus deficiències en els edificis de l’escola i la impossibilitat de començar el curs en aquells equipaments, l’ajuntament va parar el primer cop i això va suposar la solució menys dolenta, però en cap cas la definitiva. I sobretot, si d’entrada pensava assumir el cost, l’ajuntament podia evitar anar als tribunals i optar per la via del diàleg. De fet, des de la mateixa regidoria es planteja ara encetar converses amb el departament per arribar un acord.

Sense posicionar-se doncs, en el fons de la qüestió, sobre qui ha d’assumir el cost de les instal·lacions, la via judicial segueix oberta, i no serà fins d’aquí uns anys que es resoldrà.

Des de Mollet en Comú, hi ha una preocupació que de ben segur és compartida, i és l’impacte que pot tenir l’haver d’assumir el cost, en el pressupost global municipal, per al manteniment i inversions a les escoles del municipi. El propi regidor apuntava que aquesta despesa comprometia el pressupost, de manera que cal preveure un possible impacte econòmic si no s’arriba a acords.

La formació fa temps que reclama una major dotació econòmica per a fer front a les necessitats de les escoles, moltes d’elles presentant deficiències.

Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú planteja “potser ara seria bon moment també, per definir i concretar d’una vegada a qui correspon determinades actuacions de millora i manteniment a les escoles, i deixar de passar-se responsabilitats d’uns als altres”.

En qualsevol cas, la formació insisteix en allò mateix que demana Can Vila, i és una solució definitiva i no provisional, per a la continuïtat del centre en les millors condicions per a tot l’alumnat.

El proper divendres 2 de desembre S’ha convocat nou consell de l’IME, on la formació espera obtenir més informació sobre la qüestió.

ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 23/11 @radiomollet963 amb @marinascribano

https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_23065

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (17/11) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_22997

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp