Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 89- 16/09/2022
SANITAT

Mollet en Comú denuncia el mal funcionament de la concertació de visites presencials als CAP de la ciutat

En l’actualitat no és possible programar una cita presencial amb el metge de família el que està provocant una mala atenció als pacients i el conseqüent descontentament.

Són moltes les queixes que s’estan escoltant els últims mesos respecte a mal funcionament de l’atenció sanitària pública, una precarització que implica estar donant un servei insuficient als malalts i que creixi la percepció negativa, i fins i tot la indignació,  respecte al funcionament de la sanitat pública.

La pandèmia de la COVID 19 va demostrar la necessitat que tenim d’una sanitat pública i científica i, també, va deixar clar la implicació dels seus professionals que van deixar-se la pell en uns moments ben difícil. La pandèmia també va provocar, òbviament, que molts dels serveis rutinaris que ens ofereixen hospitals i caps es veiessin negativament afectats. Però, ara, una vegada pràcticament superada la pandèmia ens trobem que serveis molt necessaris no tornen a la normalitat.

Un d’aquests serveis que no han tornat a la normalitat és la concertació de visites amb els nostres professionals sanitaris de referència a l’assistència primària que ofereixen els caps. Ara mateix, si qualsevol usuari vol demanar hora a “la meva salut” pel seu metge de família li sortirà un avís dient que “no és possible programar una cita presencial en els propers 30 dies”. Una situació del tot inacceptable.

Des de Mollet en Comú es volen fer ressò de les queixes de pacients i usuaris que estan patint aquesta situació. Cal donar visibilitat i denunciar aquesta situació per tal que les administracions competents li donin solució. Es dóna el cas que fa uns mesos, el ple de l’ajuntament de Mollet va aprovar una moció impulsada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès que reclamava que un 25% del pressupost sanitari es dediqués a l’assistència primària. Lluny de millorar l’atenció primària està empitjorant.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú “Estem veient com cada vegada es precaritza més un servei públic fonamental com és la sanitat. És indignant. Cal revertir aquesta situació i defensar i millorar la sanitat pública perquè és dels patrimonis més valuosos que tenim com a societat”

D’altra banda, aquest mal funcionament concret de la concertació de visites als caps s’ajunta amb el preocupant augment de les llistes d’espera a les visites dels especialistes o a les operacions als hospitals o a l’atenció als tràmits administratius de les oficines de la seguretat social. En definitiva, una perpetuació dels ajustos que va provocar la pandèmia però que ja no estan justificats.

El Grup Municipal de Mollet en Comú portarà aquest tema al proper ple de Mollet i insta al govern local a que actuï per reclamar a les administracions competents un funcionament òptims dels servir públics de tots els àmbits a la ciutat.

 
ESPAIS PUBLICS
 

Mollet en Comú reclama una major i millor utilització dels espais públics de la ciutat

El passat dimecres 7 de setembre es feia la cerimònia d’entrega de medalles d’or de la Generalitat al Parc dels Colors, un espai emblemàtic del tot infrautilitzat en els seus 21 anys d’història.

La celebració d’una cerimònia tan important com l’entrega de les medalles d’or de la Generalitat al Parc dels Colors és un fet que no ha passat desapercebut entre la ciutadania molletana. Són molts els veïns i veïnes que han mostrat la seva sorpresa per l’ús per part de la Generalitat d’aquest equipament quan és un espai que el mateix Ajuntament de la ciutat no ha fet servir pràcticament per activitats públiques adreçades als molletans i molletanes.

Aquest fet deixa clar que tot i tenir espais públics molt significatius aquests no s’estan fent servir amb totes les potencialitats que tenen. El Parc dels Colors va ser molt polèmic al seu dia rebent moltes crítiques pel seu cost i la seva funcionalitat. Tot i la defensa de l’espai per part del govern socialista, que al seu moment encapçalava Montserrat Tura, el fet és que al llarg de la seva existència ha estat fet servir molt rarament per fer activitats públiques. Un fet que és extensiu a altres indrets de la ciutat com ara la Plaça de la República, el Parc de Ca l’Estrada, el Parc de la Plana Lledó, el Parc dels Pinetons i d’altres. Una situació similar es donaria amb els patis de les escoles públiques de la ciutat de les que els comuns han reclamat històricament que siguin Patis Oberts per l’ús quotidià i lúdic de veïns i veïnes.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú: “Sorprèn que un espai com el Parc dels Colors sigui considerat per la Generalitat com meritori per acollir una cerimònia de la màxima importància i que el govern de Mollet el tingui abandonat. Cal recuperar aquest espai i d’altres per l’ús ciutadà. És així com construirem orgull de Mollet, cal una nova concepció de l’ús de tots els espais públic, posant la ciutat al servei de les persones i les seves necessitats”

Finalment, Mollet en Comú vol assenyalar que darrere d’aquesta situació potser hi ha una certa voluntat centralitzadora que concentra les activitats al centre i deixa de banda als barris més perifèrics. Cal girar aquesta situació i portar activitat i qualitat de vida a tots els racons de la ciutat. Tant de bo futurs espais com ara la futura plaça “sense nom” del barri de l’Estació del Nord o la Plaça d’Anna Bosch, no siguin després oblidats.

 
ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 14/9 @radiomollet963 amb @marinascribano

https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_22296

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (21/7) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_22112

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp