Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 83 - 23/06/2022
MOCIONS #PLEMOLLET

Mollet en Comú demanarà al ple una campanya per promocionar i enfortir les entitats de la ciutat

Mollet en Comú ha presentat una moció al ple municipal de juny del 2022 en la que reclama la necessitat d’incentivar la participació en el teixit associatiu de Mollet. Demana per això, una campanya específica i  augmentar la difusió de les activitats de les entitats.

Mollet és una ciutat amb una rica tradició de participació associativa. Hi ha desenes d’entitats que, en tots els àmbits, enriqueixen amb les seves activitats la vida de la ciutat- Per a Mollet en Comú aquests canals de participació són imprescindible per tenir una ciutat viva i per crear consciència cívica i de comunitat. Associacions de tota mena: culturals, veïnals, educatives, juvenils, del món de l’economia, reivindicatives, ecologistes, solidàries, animalistes… representen una riquesa que cal estimular i fer créixer.

Als últims mesos, Mollet en Comú ha incrementat el seu ritme de reunió amb entitats i d’aquestes trobades ha quedat palès la necessitat que tenen les associacions de rebre més suport i recursos per part de les administracions. Un dels punts comuns habituals és la dificultat per augmentar la participació de noves persones a les associacions i, en la mateixa línia, el problema que representa difondre les seves activitats.

En un món cada vegada més individualista i més insolidari resulta una evidència que les administracions han de fer un esforç per revertir aquesta tendència i tenir una ciutadania participativa i connectada amb el seu entorn. Això milloraria sense dubte la qualitat de vida a la ciutat, el civisme i la consciència ciutadana. És per això que la moció de Mollet en Comú demana específicament una campanya comunicativa per incentivar a la ciutadania a la participació en les entitats i, d’altra banda, augmentar la difusió de les activitats destinant més elements informatius al carrer perquè puguin anunciar els seus actes i millorar la presència de les entitats als mitjans municipals d’informació.

Com en altres ocasions la moció ha estat qualificada com a Prec, un fet que Mollet en Comú lamenta, tot i que confia que, sense la votació, el prec sigui atès per la resta de grups i pel govern de la ciutat.


Aquí teniu text de la moció

MUNICIPALS 2023 - EN COMÚ PODEM

Marina Escribano intervé com a alcaldable a la Trobada Municipalista d’EN COMÚ PODEM “Sumar per Guanyar”

Una delegació de Mollet va assistir dissabte a la jornada municipalista EN COMÚ PODEM, on els dos missatges claus van ser: fer una revolució democràtica als ajuntaments de pobles i ciutats, amb la nostra força municipalista i que la unitat és clau per a fer-ho possible.

La Trobada Municipalista “Sumar per Guanyar” pretenia ser el tret de sortida per començar a treballar cap a les Municipals 2023. Un Maig de 2023 que EN COMÚ PODEM vol que sigui una nova primavera democràtica a cada racó de Catalunya. I continuant enfortint un projecte que suma a gent diversa , compromesa i activista amb ganes, il·lusió i esperança de posar-se a transformar els nostres pobles i ciutats. EN COMÚ PODEM vols esdevenir la casa gran de tothom que vulgui portar la transformació verda, feminista, democràtica i ciutadana a cada racó del país.

A la trobada van participar com a figures principals Jessica Albiach i Ada Colau que van destacar idees com ara “2023 serà l’any de la primavera democràtica a Catalunya. I també la portarem a Espanya, fent a Yolanda Diaz la primera presidenta d’Espanya” o “La democràcia es millora de baix cap amunt”. També es van presentar una bona quantitat de candidats i candidates que optaven a renovar o a conquistar les seves alcaldies. Cal recordar que EN COMÚ PODEM té l’alcaldia a 16 municipis de Catalunya i forma part del govern en altres 11.

Pero també els grups que en l’actualitat fan la tasca d’oposició arreu del territori, son importants per empènyer i promoure canvis.

En aquest sentit, la candidata de Mollet, Marina Escribano, va fer una destacada intervenció situant aquells 3 grans canvis que portarà a Mollet si arriben a governar:

“1.-Tirar enrere el macroprojecte del Calderí. Un sense sentit que va directament contra l’emergència climàtica.

2.- Democràcia participativa, diàleg, i transparència. Que totes les veus siguin escoltades.

Feminisme de debò amb polítiques concretes

3.- Gent gran, joventut i cultura, les grans oblidades de l’actual govern han de tornar a ser al centre. I ser als barris, cuidar-los I fer més comunitat i més convivència, perquè allí es on passa la vida petita, la més important.”

Aquí podeu veure el video de l¡intervenció de Marina

 
Aquí el video sencer de la jornada:
I aquí unes fotos de Mollet en Comú a la jornada
MUNICIPALS 2023 - MOLLET
 

MARINA ESCRIBANO ESCOLLIDA PER L’ASSEMBLEA DE MOLLET EN COMÚ COM A CANDIDATA A L’ALCALDIA PER LES ELECCIONS MUNICIPALS DEL 2023

En una assemblea celebrada al Museu Abelló de Mollet el conjunt dels inscrits i inscrites de Mollet en Comú han escollit a Marina Escribano com a cap de llista per les properes eleccions municipals de 2023.

L’executiva de Mollet en Comú iniciava fa unes setmanes el procés d’elecció del cap de llista de la formació per les eleccions municipals de 2023. En aquest debat, l’executiva local constatava l’ampli consens entre els inscrits i inscrites en què l’actual portaveu del grup municipal i cap de llista el 2019, Marina Escribano Maspons, era la millor opció per representar novament als comuns de Mollet i, per tant, la aposta més il·lusionant per guanyar i transformar Mollet. Seguint el procés del reglament dels comuns per aquest procés, l’executiva traslladava aquesta proposta de consens a l’assemblea que se celebrava aquest divendres al Museu Abelló de Mollet.

Amb una àmplia participació, en forma presencial i en forma delegada, els inscrits a les seves intervencions van mostrar el seu acord a la proposta. Així, gairebé cinquantena de membres de Mollet en Comú votaven, en urna, de forma unànim, afirmativament a la proposta de l’executiva i, per tant, escollien a Marina Escribano com a candidata a l’alcaldia pel 2023. El resultat final de la votació ha estat de 47 vots a favor, cap en contra i cap abstenció.

Aquests dies el conjunt d’assemblees dels comuns als territoris estan desenvolupant, en diversos formats,  els processos d’elecció de candidats. Una primera fita d’aquest procés serà la Trobada Municipalista “Sumar per Guanyar” que organitza En Comú Podem per aquest dissabte 18 de juny a La universitat Pompeu Fabra i on es farà la posada en marxa del projecte municipalista d’en Comú Podem cap a les eleccions municipals. En aquest acte es presentaran els caps de llista ja escollits i Marina Escribano participarà en aquesta presentació.

Cal recordar que Catalunya en Comú i Podem han tancat un acord general a tota Catalunya per tal de presentar llistes municipals conjuntes sota el nom EN COMÚ PODEM. Des de Mollet en Comú es continua treballant per fer possible aquest projecte unitari també a Mollet.

A la seva intervenció, al tancament de l’assemblea, Marina Escribano ha destacat que “és un goig comptar amb el suport de tanta gent. El 2019 em vaig presentar per primera vegada com a cap de llista amb el nou projecte de Mollet en Comú, i 3 anys de feina després constatem que anem per bon camí fent una oposició constructiva que assoleix coses i que té un projecte alternatiu: el que creiem que vol la majoria dels molletans i molletanes: d’esquerres, ecologista, feminista, defensant els serveis públics, els drets socials i la participació. Amb un model de ciutat que no és més del mateix: no calen més pisos, calen més drets, més comunitat i millor qualitat de vida per les persones” Finalment, Mollet en Comú anuncia que cap al setembre farà un acte públic de presentació de la candidata i en els mesos vinents acabarà d’enllestir la llista electoral i la presentació de candidats en un procés paral·lel a l’elaboració oberta i participativa del seu programa electoral

ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 22/6 @radiomollet963 amb @marinascribano

https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_21790

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (9/6) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_21640

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp