Copy
Veure el butlletí a la web
NUM 87- 22/07/2022
MOCIONS PLE JULIOL - FORMACIÓ PROFESIONAL

Moció de Mollet en Comú al Ple de Mollet reivindicant una Formació Professional pública i de qualitat

Els últims anys ha estat notícia la manca de places als estudis de Formació Professional (FP), els comuns denuncien un abandonament per part del Departament d’Educació i reclamen més places i més recursos per a una branca educativa que consideren de màxima importància.

A l’inici del curs 21-22, a Catalunya, més de 10.000 alumnes es van quedar sense plaça pública per a estudiar Formació Professional. Es va evidenciar que l’oferta de places estava lluny de cobrir les necessitats de la societat. Tant pel que fa a les preferències d’alumnes i empreses com per l’adequació al territori d’aquesta oferta. Aquest any el Departament ha anunciat un increment de places per la via d’augmentar un 10% les ràtios d’alumnes per aula. Un total despropòsit.

Cal destacar que el Síndic de Greuges ja va qualificar de “crítica” la situació de l’FP catalana en resposta a denúncies de famílies i del sindicat CCOO. El Síndic va considerar que “Catalunya té un dèficit de places estructurals i que hi ha una manca de garanties d’escolarització i d’oportunitats per als i les joves que opten per l’itinerari professional”.

Evidentment, tots els nous canvis tecnològics que estem vivint necessiten una Formació Professional adequada. Demanda, és clar, hi ha, i molta per part tant d’estudiants com de les empreses. Però l’abandonament de l’espai públic d’aquesta Formació Professional fa que proliferi l’oferta privada de tota mena, en un clar mecanisme de cessió al sector privat d’una activitat educativa amb valor estratègic.

Catalunya necessita una aposta més decidida per la Formació Professional. Una aposta que ha d’anar acompanyada de recursos i de mesures per solucionar la situació dels milers de joves que no tenen assignada plaça per a continuar cursant els seus estudis, així com garantir la igualtat d’oportunitats, la formació al llarg de la vida i lluitar contra la segregació en els nostres centres escolars.

És per això que la moció insta al Departament d’Educació a augmentar les places públiques d’FP en tots els seus cicles i a reforçar l’acompanyament a aquells alumnes que no tinguin plaça. També demana que s’eliminin les desigualtats territorials que dificulten els estudis i, finalment, es reclama que es planifiqui amb previsió i amb acord amb la comunitat educativa i els ajuntaments, una millor oferta per al curs 23-24.

Adjuntem text de la moció

Finalment, l’AMPA de l’escola fa públic aquest comunicat amb el que estem molt d’acord. A Can Vila, la lluita continua, a partir d’ara les coses s’han de fer bé. Des de Mollet en Comú estarem amatents a que això sigui així i donarem suport als pares i a la comunitat educativa. Us recomanem molt que seguiu les seves xarxes socials (@canvilaenlluita) i els feu suport. Aquesta setmana ha quedat demostrat que la mobilització i la lluita serveixen per canviar les coses. .
MOCIONS PLE JULIOL - INCENDIS - MELILLA - REGULARITZACIÓ MIGRANTS
 

Al Ple de Juliol Mollet en Comú hem presentat 4 mocions: sobre el fets de Melilla, la regularització d'emigrants, la defensa de l'FP i la lluita contra els incendis.

Mollet en Comú portarà al Ple els fets de la tanca de Melilla
http://molletencomu.cat/mollet-en-comu-portara-al-ple-els-fets-de-la-tanca-de-melilla/

 

 
Mollet en Comú reivindicarà al ple de Mollet la ILP per a una regularització extraordinària de persones estrangeres
http://molletencomu.cat/mollet-en-comu-reivindicara-al-ple-de-mollet-la-ilp-per-a-una-regularitzacio-extraordinaria-de-persones-estrangeres/
 

Mollet en Comú presenta al Ple de Mollet una Moció per a la prevenció d’incendis i el desenvolupament del medi rural a Catalunya
http://molletencomu.cat/mollet-en-comu-presenta-al-ple-de-mollet-una-mocio-per-a-la-prevencio-dincendis-i-el-desenvolupament-del-medi-rural-a-catalunya/

 
ESPAI DEL PORTAVEU A RADIO MOLLET
 
PORTAVEUS MUNICIPALS - DIMECRES 13:30
No us perdeu l'Espai dels Portaveus d'aquest dimecres 20/7 @radiomollet963 amb @gabriespinosa

https://www.radiomollet.com/programs/portaveusmunicipals/radiomollet_podcast_22098

A FONS - MENSUAL -
Escolta el podcast  de l’espai d’entrevista mensual (21/7) en profunditat amb els diferents grups municipals, A FONS avui amb @MarinaScribano de @molletencomu. La ciutadania pot ser protagonista adreçant la seva pregunta en directe al telèfon 93 570 68 66 #Mollet #Entrevista
https://www.radiomollet.com/programs/afons/radiomollet_podcast_22112

ARXIU DE TOTS ELS AUDIOS
http://molletencomu.cat/materials/audios/

 
PARTICIPA! - CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ

Recordeu que a l'Ajuntament teniu 4 regidors i regidores al vostre servei, podeu visitar-nos a la primera planta de l'Ajuntament (Plaça Major,1 08100 Mollet) o al Tel 935719500 Ext. 9627. O també per les xarxes socials a les nostres adreces.
 

A la web molletencomu.cat
Per telèfon o Whatsapp al 699 00 66 01 o al 626 28 94 87
Per mail al correu molletencomu@gmail.com
Per Facebook a la pàgina molletencomu
Per Twitter al compte @molletencomu
Per Instagram al compte @molletencomu
 

I també pots visitar-nos al nostre local a Mollet a l'adreça:

Carrer Berenguer III, 116

 

 

Ens podeu fer arribar reclamacions, problemes veïnals, preguntes als plens o qualsevol cosa que us interessi. Anem per Feina!

DIFÓN EL BUTLLETí ONLINE DE MOLLET EN COMÚ
Ajuda'ns a difondre els nostre butlletí:

Si encara no estàs subscrit pots donar-te d'alta al butlletí a:
http://molletencomu.cat/butlleti-online/

Per veure totes les edicions del butlletí:
https://us20.campaign-archive.com/home/?u=f726f75f3f7d07cf05172ab26&id=94754a7aeb

Veure el butlleti a la web
CONTACTA AMB MOLLET EN COMÚ
Twitter
Facebook
Website
Email
YouTube
Instagram
Copyright © 2022 Mollet en Comú, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp