Copy
logo nieuwsbrief

Beste mantelzorger,

Het zal niemand ontgaan zijn, door de oplopende besmettingen zijn de coronamaatregelen verscherpt. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit lastig kan zijn voor mantelzorgers, vooral tijdens de feestdagen. Steunpunt Mantelzorg neemt juist nu graag extra tijd voor mantelzorgers. Heb je behoefte aan een luisterend oor, dan kan je ons tijdens kantoortijden bereiken via 0578-67 67 67.

In deze emailnieuwsbrief vind je verder nieuws, tips en onze agenda met activiteiten. Alles speciaal voor mantelzorgers. Lees je mee? 

Geef je nog snel op!
foto kerstbakje

21 december: Maak thuis je eigen kerstbakje

Vorig jaar hebben we samen een kerstbakje gemaakt tijdens een gezellige bijeenkomst. Helaas kan dat dit jaar niet door corona. We hebben daarom iets anders bedacht! 
  
Dit jaar kun je zelf thuis aan de slag, want we hebben een handig pakket samengesteld met daarin alle spullen die jij nodig hebt om thuis zelf een kerstbakje te maken. Oftewel: het Steunpunt Mantelzorg – Maak je eigen kerstbakje thuis-pakket! Met een begeleidende handleiding en foto gemaakt door Ab Tuinman.
 
Je kunt het pakket 21 december tussen 09.30-16.30 uur ophalen bij ons secretariaat in het Kulturhus EGW in Epe of we kunnen het 21 december bij je bezorgen.
 
Meld je aan!
 
We hebben nog voor maximaal 30 mantelzorgers een pakket en op=op. Dus meld je snel aan via 0578-67 67 67 of 
steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl. Geef even aan of je het pakket zelf komt halen of dat je liever hebt dat we het komen bezorgen.

Nieuws voor mantelzorgers
foto informatie ziektekostenverzekering
Informatie ziektekostenverzekering

Er is weer een mogelijkheid om over te stappen op een andere zorgverzekeraar. Tot 1 januari kun je je huidige verzekering opzeggen en uiterlijk 31 januari een nieuwe afsluiten. Welke zorgverzekeraar zou het beste bij jou als mantelzorger en je zorgvrager passen?

MantelzorgNL heeft een overzicht gemaakt waarin de mantelzorgvergoedingen in de aanvullende verzekeringen van zorgverzekeraars op een rij staan. Dit overzicht is
hier op www.mantelzorg.nl te vinden, met een aantal andere vergoedingen die mogelijk interessant kunnen zijn.
hulp voor mantelzorgcafé
Wil jij ons helpen? 

Een Mantelzorgcafé opstarten waar mantelzorgers samenkomen. Doe je dat: op een vast moment per week of juist per maand? In ieder dorp van de gemeente Epe of voor de hele gemeente Epe samen? Voor alle mantelzorgers? Of juist mensen samen brengen, waar het ziektebeeld van de zorgvrager vergelijkbaar is? Sprekers uitnodigen? 

Het zijn enkele van de vragen waar we antwoord op zoeken om goed bij de behoeftes van mantelzorgers te kunnen aansluiten. Wil jij met ons meedenken? Bel dan naar 0578-67 67 67 of mail steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl

 
foto Ilse Hankamp
Even voorstellen

Mijn naam is Ilse Hankamp en ik werk vanaf november 2021 bij Koppel-Swoe. Ik heb een achtergrond in de gehandicaptenzorg en ben afgestudeerd sociaal werker. Ik werk voor 
EpeDoet! (het coördinatiepunt vrijwilligerswerk in de gemeente Epe) en ondersteun daarnaast met enthousiasme Gerrita bij het Steunpunt Mantelzorg.

Je kunt mij bereiken op maandag, dinsdag en donderdag via
i.hankamp@koppelswoe.nl of 0578-67 67 67.
terugblik dag van de mantelzorg
Terugblik Dag van de Mantelzorg

Op 6 november 2021 hebben we aandacht besteed aan de ‘Dag van de Mantelzorg’. Deze dag stond in het teken van waardering voor wat de mantelzorgers in gemeente Epe doen, en het was dit jaar weer erg geslaagd. De mantelzorgers hebben deze dag kunnen genieten van allerlei kleine hapjes en drankjes en gingen naar huis met een zelfgemaakte voederkrans. De mantelzorgers blikken terug op een leuke, gezellige middag.
terugblik mijn dag
Terugblik 'Mijn dag' voor jonge mantelzorgers

Op 22 oktober 2021 heeft ‘Mijn dag’ zich afgespeeld in Apeldoorn met als thema ‘zien, horen en voelen’. De jonge mantelzorgers hebben allerlei leuke activiteiten gedaan, zoals: een leuk t-shirt maken, een blote voetenpad wandelen, cadeautjes grabbelen en pannenkoeken eten. Het was een geslaagde dag!
foto sandra
Afscheid Sandra

In september heb ik mij voorgesteld als de nieuwe stagiaire op het Steunpunt Mantelzorg. Het was de bedoeling dat ik een jaar stage zou lopen op het Steunpunt mantelzorg,  maar ik stop onverwachts eerder. Ik heb namelijk ergens anders een baan aangeboden gekregen en daar ga ik per januari starten.

Ik wil jullie allemaal graag bedanken voor de leuke periode die ik heb gehad. Ik ga nu aan een nieuwe uitdaging beginnen waar ik heel veel zin in heb. Ik blijf wel aangesloten bij het Steunpunt Mantelzorg, want ik heb me namelijk aangemeld als vrijwilliger. Dus hopelijk tot ziens!
Agenda activiteiten jonge mantelzorgers
mantelzorgwaardering jonge mantelzorgers

17 december: uitreiking Waardering voor jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers hebben zich aan kunnen melden voor een mooie
mantelzorgwaardering. Logisch, want ook kinderen en jongeren dragen (vaak) een steentje bij met hun zorg en inzet. Vorig jaar reikten we de bon uit tijdens een gave disco wasstraat. Dit jaar reiken we de bonnen (met een verrassing) op vrijdagavond 17 december samen met wethouder Lia de Waard uit bij de jonge mantelzorger thuis.
 

workshop graffiti

Datum nog niet bekend: Graffiti workshop

Eind januari of begin februari willen we graag een activiteit organiseren voor jonge mantelzorgers van 12 jaar en ouder. We denken aan een workshop graffiti. Gaaf toch? Maar de situatie rondom corona is nog onduidelijk, waardoor wij nog geen vaste activiteiten durven te plannen. We houden je op de hoogte!

Agenda activiteiten mantelzorgers

23 januari: wandelen met mantelzorgers

Op zondag 23 januari willen we samen wandelen. We vertrekken om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Ossenstal aan de Ossenweg 10 te Epe. We wandelen dan een klein uur en onderweg zal een boswachter wat leuke feitjes over de natuur vertellen. Aansluitend drinken we een kopje koffie of thee bij de Ossenstal (op eigen kosten). Mochten de coronamaatregelen het wandelen op deze wijze niet toe staan, dan zullen we een andere invulling aan de wandeling geven. We informeren je daar dan uiteraard tijdig over.

Lijkt het jou leuk om gezellig mee te gaan? Meld je dan uiterlijk woensdag 19 januari aan door een mail te sturen naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl Je krijgt vervolgens verdere informatie.

webinar

17 februari: Webinar voor ouders met zorgintensieve kinderen

'Zorgen voor de ander begint bij zorgen voor jezelf.' Als ouder(s) van een kind die veel zorg nodig heeft, kan het lastig zijn om voor jezelf te zorgen. Er komt veel op jouw bordje: de zorg voor (en zorgen om) je kind, inkomen, opvoeding, huishouden, regelzaken en eventuele zorg voor de andere kinderen in het gezin. 

In het webinar op donderdag 17 februari van 20.00 uur tot 21.00 uur kijk je naar hoe je als ouder voor jezelf kunt zorgen als je de zorg hebt voor een kind die intensieve(re) zorg nodig heeft. Vragen die tijdens het webinar aan bod komen: hoe kan ik voor mezelf zorgen? hoe zie ik mijn andere kind(eren) naast mijn zieke kind? Hoe ga ik om met schuldgevoelens? Aansluitend is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

Dit interactieve webinar met (ervarings)oefeningen en concrete handvatten wordt verzorgd door Marianne Versaevel. Zij is (kinder)coach bij
Prikkelpracht. Prikkelpracht biedt onder andere begeleiding bij zelfzorg aan ouders en broertjes/zusjes van zieke kinderen.

Aanmelden
Het webinar is voor alle ouders die een zorgintensief kind hebben en wordt verzorgd door de Steunpunten Mantelzorg uit de gemeente Apeldoorn, Epe, Hattem, Heerde en Voorst. Je kunt je aanmelden tot maandag 14 februari door een mail te sturen aan
steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl. Na aanmelding ontvang je meer informatie en een link voor het webinar.

 

online nieuwjaarsbijeenkomst

12 januari: Online nieuwjaarsbijeenkomst MantelzorgNL

Op 12 januari kun je van 15.30-17.00 uur digitaal aanschuiven bij de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van MantelzorgNL met het onderwerp: Zorg samen, gezamenlijke zorg: de weg naar een (mantel)zorgzame samenleving.  Met onder andere Jet Bussemaker, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en vele anderen.


Je kunt je hier aanmelden:
www.mantelzorg.nl/agenda/nieuwjaarsbijeenkomst/

afbeelding vertel het ons!
Vertel het ons! 
Wij organiseren regelmatig activiteiten specifiek voor mantelzorgers. Momenteel voeren we gesprekken over verschillende webinars. Houd onze website in de gaten. Bekijk hier het hele programma: 

www.koppelswoe.nl/agenda

Zelf een leuk idee? Vertel het Gerrita!
Zou je over een bepaald onderwerp meer willen weten? Heb je een idee voor een activiteit? Mis je iets in ons aanbod? Laat het ons weten! Mail of bel met Gerrita. Haar gegevens vind je onderaan in deze mail.

 
Luistertip
logo en toen was ik mantelzorger

Podcast: ‘En toen was ik mantelzorger’

In samenwerking met MantelzorgNL lanceerde de EO op 10 november de podcast ‘En toen was ik mantelzorger’. Een podcast die mantelzorgers een gezicht geven, met ervaringen en verhalen van en voor mantelzorgers. De podcast is onder andere te vinden op de
website van NPO 5 radio en op Spotify.

Kijktip
logo meldpunt

Meldpunt: item over mantelzorg

Op 19 november heeft het programma Meldpunt een item gemaakt over mantelzorg in Nederland. Liesbeth Hoogendijk van MantelzorgNL en Tweede Kamerlid Lucille Werner waren te gast. De aflevering is hier terug te kijken op de website van omroep MAX

Coördinator Steunpunt Mantelzorg

foto Gerrita Reumer
Ik ben Gerrita Reumer en ik ben coördinator bij Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe in de gemeente Epe. 

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het weten! Mail, bel of app naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of 0578-67 67 67. 

 
Bezoek onze webpagina Steunpunt Mantelzorg
Website
Email
Facebook
Copyright © 2021 , Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe, alle rechten voorbehouden

Je ontvangt deze emailnieuwsbrief, omdat je bij ons staat ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Epe. Heb je vragen? Ons emailadres is: info@koppelswoe.nl


Wil je deze emailnieuwsbrief niet meer ontvangen? Of je gevens wijzigen?
Dat kan hieronder. Klik daarover op de juiste link. 

mijn gegevens wijzigen of uitschrijven emailnieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Steunpunt Mantelzorg - Koppel-Swoe · Stationsstraat 25 · Epe, Gelderland 8161 CP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp