Copy
logo nieuwsbrief

Beste mantelzorger,

In deze emailnieuwsbrief vind je onze agenda met nieuws en activiteiten. Alles speciaal voor mantelzorgers van zorgvragers uit de gemeente Epe. 

Nieuws voor mantelzorgers

Mantelzorgcafé

Het afgelopen half jaar hebben we op vier verschillende locaties Mantelzorgcafé georganiseerd. Inloopochtenden waarin mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. In de huidige vorm lijkt het Mantelzorgcafé niet goed aan te sluiten bij de wens van mantelzorgers. In 2023 gaan we Mantelzorgcafé op een andere manier vormgeven. Dit gaan we doen op twee locaties: bij Kulturhus EGW in Epe en Huis van de Buurt Triton in Vaassen. In de volgende nieuwsbrief zullen we hier meer over vertellen. Mocht je tips hebben hoe dit vorm te geven, dan horen wij dat graag.

Zorgverzekering 2023

In november en december is het mogelijk om van zorgverzekering te wisselen. Denk je in 2023 meer zorg nodig te hebben? Krijg je bij je huidige verzekeraar te weinig vergoed? Misschien loont het om over te stappen. Kijk ook goed naar de mogelijkheden voor aanvullende verzekeringen. Op de volgende website kan je per verzekeraar zien wat de mogelijkheden zijn voor mantelzorgvergoeding. Mantelzorg vergoeding (update: 2023) - ZorgwijzerOok op de volgende website vind je praktische informatie. Mantelzorg helpt jou helpen - MantelzorgNL
 
Heb je vragen over je zorgverzekering? Kom dan naar één van de inloopmomenten:
 
Woensdag 14 december om 19.00
Locatie: Huis van de Buurt Bloemfontein, De Wetstraat 12C in Vaassen 
 
Woensdag 28 december om 16.00
Locatie: Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in Epe
Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met de gemeente Epe, BSenF en het
Formulierenteam van Koppel-Swoe.

 
 
Samen sterk bij rouw: een initiatief voor jongeren tussen de 14-24 jaar

Het zal je maar overkomen. Eén van je ouders overlijdt. Dan ben je je vaste maatje kwijt waar je altijd je vragen aan kon stellen. Die antwoorden had en je hielp je eigen richting te vinden in het leven. Daarom is er de EvE Foundation. Een stichting waar lotgenoten samenkomen en in een programma worden begeleid in het herstellen van de regie over hun leven.

De EvE foundation heeft als doelstelling om jongeren tussen de 14-24 jaar die één of beide ouders hebben verloren de mogelijkheid te bieden om hun ervaringen te delen. De grootte van een groep is maximaal 12 deelnemers. Het gaat om 6 bijeenkomsten op zondagmiddag (gemiddeld 1x per maand) waarin de aandacht is gericht op hoe je verder kunt na het verlies van een ouder. Ook is er tijd voor ontspanning (bijv. samen koken, boksles, klimbos, etc). 

In Apeldoorn start in 2023 een groep. Jongeren van 14-24 jaar uit de gemeente Epe kunnen daarbij aansluiten. De initiatiefnemers in Apeldoorn zijn Lisette van de Weg, huisarts in Apeldoorn en Marga Jonkman, Kinderpsycholoog in Apeldoorn. Voor vragen of aanmelding kan je via de mail terecht bij 
lisweg@upcmail.nl of op 06-29554713. Kijk voor meer informatie op: www.evefoundation.nl

 
Agenda activiteiten mantelzorgers

Vrijdag 16 december
Kerst-workshop voor mantelzorgers

We nodigen je uit voor een kerstworkshop. In een ontspannen sfeer maken we een kerststukje. We sluiten af met een maaltijd. We beginnen om 16.00 uur en rond 19.00 uur is het afgelopen. De locatie is Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in Epe. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 2 december door een mail te sturen naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of bel naar 0578-67 67 67.

Wil je graag komen, maar is vervoer een probleem? Laat het ons weten.

Maandag 19 december
Webinar levenstestament

Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe organiseert in samenwerking met mantelzorgorganisaties uit de regio op maandagavond 19 december van 19.30-20.30 uur een webinar over mantelzorg en levenstestament. Tijdens deze online bijeenkomst geeft een notaris informatie over wat erbij komt kijken als je een levenstestament wilt laten opstellen.

Het laten opstellen van een levenstestament kan veel vragen oproepen. Hoe pak je het opstellen van een testament aan? Hoe doe ik dat als mijn zorgvrager zelf niet bekwaam is om dit te regelen? Wat zijn de kosten? Tijdens het webinar zal een notaris ingaan op wat in een levenstestament kan worden geregeld en waarom een levenstestament van belang kan zijn. Ook wordt er stil gestaan bij de vraag wat het als mantelzorger kan betekenen als je deze de taak krijgt van de belangenbehartiger. Er is voldoende ruimte voor vragen.

Na afloop van het webinar weten mantelzorgers onder andere meer over de inhoud van een levenstestament en de meerwaarde hiervan. Ook weten zij meer over wat er van ze verwacht wordt als ze besluiten om op te treden als belangenbehartiger van een partner, ouder of kennis.

Aanmelden voor het webinar kan door een email te sturen naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl.

Agenda jonge mantelzorgers

Woensdag 21 december
Uitreiking mantelzorgwaardering voor jonge mantelzorgers

Ben jij 24 jaar of jonger en heb je mantelzorgwaardering voor jonge mantelzorgers aangevraagd? Dan ontvang je binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor de uitreiking van een Bol.com cadeaukaart. Tijdstip en locatie vind je in de persoonlijke uitnodiging. Tot dan!

 
afbeelding vertel het ons!
Vertel het ons! 

Wij organiseren regelmatig activiteiten specifiek voor mantelzorgers. Bekijk hier het hele programma: 
www.koppelswoe.nl/agenda

Zelf een leuk idee? Vertel het ons!
Zou je over een bepaald onderwerp meer willen weten? Heb je een idee voor een activiteit? Mis je iets in ons aanbod? Laat het ons weten!

 
Kijk- en luistertips

televisie
Kanaal sociaal
Je bent het, je wordt het of je zult er vroeg of laat mee te maken krijgen: een mantelzorger. Zo’n 5 miljoen mensen in Nederland geven mantelzorg aan bekenden of naasten, maar wie zorgt er eigenlijk voor hen? In de nieuwe HUMAN-documentaireserie Kanaal Sociaal volgen regisseurs Nelleke Koop en Stephane Kaas de levens van zes personen uit omgeving Deventer die voor een dierbare zorgen. Op 8 november 2022 was de eerste aflevering te zien op NPO2 en NPO Start.

Kanaal Sociaal gemist? Start met kijken op NPO Start

 

radio
Brunch! Radio-uitzending Dag van de Mantelzorg

Op donderdag 10 november was de dag van de Mantelzorg. Radio RTV794 heeft een radio-uitzending gemaakt over deze dag. De uitzending is in 3 delen terug te luisteren via onderstaande link. In de radio-uitzending is Vera Griep te gast om te vertellen over haar ervaringen als mantelzorger, volgt verslaggever Linda Seinstra Steunpunt Mantelzorg bij het uitdelen van bloemen in het centrum van Epe en wordt er muziek gedraaid.

https://www.rtv794.nl/gemist/aflevering/179571-brunch

 

Steunpunt Mantelzorg

Ik ben Marlina Blokland van Steunpunt Mantelzorg in de gemeente Epe. 

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het mij weten! Mail of bel naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of 0578-67 67 67. 
 
Bezoek onze webpagina Steunpunt Mantelzorg
Website
Email
Facebook
Copyright © 2022 , Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe, alle rechten voorbehouden

Je ontvangt deze emailnieuwsbrief, omdat je bij ons staat ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Epe. Heb je vragen? Ons emailadres is: steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl


Wil je deze emailnieuwsbrief niet meer ontvangen? Of je gevens wijzigen?
Dat kan hieronder. Klik daarover op de juiste link. 

mijn gegevens wijzigen of uitschrijven emailnieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Steunpunt Mantelzorg - Koppel-Swoe · Stationsstraat 25 · Epe, Gelderland 8161 CP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp