Copy
logo nieuwsbrief

Beste mantelzorger,

In deze emailnieuwsbrief vind je verder nieuws, tips en onze agenda met activiteiten. Alles speciaal voor mantelzorgers. Lees je mee?

Agenda activiteiten mantelzorgers

28 juni: Levend verlies en rouw bij mantelzorgers
Als we denken aan verlies en rouw, dan koppelen we dat al snel aan het overlijden van iemand. Voor mantelzorgers is dat beeld vaak anders. Je partner, ouder of kind is in leven en toch ervaar je verlies en/of gevoelens van rouw. Dat is logisch, want je toekomstbeeld verandert. Je relatie met degene voor wie je zorgt verandert. Verwachtingen worden anders en dat doet vaak verdriet.

De meeste mantelzorgers vinden het lastig om te erkennen dat ze in een rouwproces zitten en met verlies bij leven te maken hebben. Als je erkent dat je in de rouw zit, het daarom zwaar hebt, is het vragen om hulp makkelijker. Want omgaan met verlies doe je niet alleen. 


Samen met het Geheugensteunpunt Epe organiseren we een aantal bijeenkomsten waar rouw en verlies centraal staat. Op dinsdag 28 juni van 10-11.00 uur voor alle mantelzorgers en op woensdag 29 juni van 19-20.00 uur voor mantelzorgers van mensen met dementie. Doel van deze avond is bewustwording creëren en erkenning en herkenning schenken van het rouwproces dat kan spelen bij mantelzorg. Dit zal worden gedaan naar aanleiding van een kunstvoorstelling over rouw. De kunstenares en ervaringsdeskundige Ria Pastoor zal ook bij deze bijeenkomst aanwezig zijn.  We gaan met elkaar in gesprek over dit onderwerp en willen inventariseren welke vragen rondom dit thema spelen. Op 14 juli is bij het Kulturhus EGW van 19.00 uur tot 20.00 uur een verdiepingsbijeenkomst. Deze bijeenkomsten sluiten op elkaar aan, maar kunnen ook apart van elkaar worden bezocht. 


Aanmelden kan via steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl / 0578-67 67 67. Graag even aangeven naar welke bijeenkomst je voorkeur uitgaat. De bijeenkomsten in juni zijn allebei in de Grote Kerk in Epe. Daar is momenteel ook een tentoonstelling over rouw. 
 

1 juli: Bijeenkomst over levensvragen
Op vrijdagavond 1 juli organiseert Steunpunt Mantelzorg mantelzorgers uit voor een interactieve lezing over levensvragen. Iedereen heeft levensvragen. Levensvragen zijn kleine of grote vragen die gaan over ons leven en onze plaats in de wereld. Deze vragen kunnen opspelen bij een ingrijpende verandering in het leven, zoals een ongeneeslijke ziekte of een naaste die overlijdt. Levensvragen kunnen ook spelen bij het verlies van werk, het einde van een relatie, eenzaamheid of bij het ouder worden. Tijdens de interactieve lezing staan we stil bij wat levensvragen zijn en gaan we met elkaar in gesprek. Er is voldoende ruimte voor vragen.

Deze bijeenkomst is er voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning bij zingeving en vragen over het leven. Het maakt niet uit welke levens- of geloofsovertuiging je hebt. Het praten over levensvragen kan helpen om meer eigen regie, veerkracht, perspectief en acceptatie te bieden. De lezing wordt verzorgd door een geestelijk verzorger van het Centrum voor Levensvragen Oost-Veluwe. Je bent welkom vanaf 19:00 uur in het Kulturhus EGW in Epe, om 19:15 uur beginnen we met het programma.

 Aanmelden voor de lezing over levensvragen kan door te mailen naar 
steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of bel naar 0578-67 67 67.

Mantelzorgcafé: 4 juli Vaassen en 11 juli Epe
Mantelzorgcafé is een laagdrempelige ontmoetingsbijeenkomst waar mantelzorgers elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen ontmoeten. Tot en met december organiseren we 3-4 keer per maand op maandagochtend van 10.00- 11.00 uur Mantelzorgcafé. Dat doen we op verschillende plaatsen in de gemeente Epe. We hopen dat je hierdoor makkelijker in contact kunt komen met mantelzorgers bij jou uit de buurt.

Er zal een coördinator van het Steunpunt Mantelzorg aanwezig zijn, waardoor het ook mogelijk is om vragen te stellen of om juist jouw goede ideeën door te geven. Je kunt tijdens Mantelzorgcafé binnenlopen wanneer het jou uitkomt en je bent vrij om zelf te kiezen naar welke Mantelzorgcafés je zou willen gaan. Voel je welkom! Je hoeft je niet aan te melden.

 
Aankomende mantelzorgcafés:

Maandag 4 juli, Triton Vaassen 10:00-11:00 uur. Gelijktijdig met Mantelzorgcafé in Triton zal er ook een koffie-uurtje plaatsvinden voor zorgvragers. Mantelzorgers en zorgvragers zijn daarom beide uitgenodigd om (in een andere ruimte) koffie te komen drinken.
Maandag 11 juli, Kulturhus EGW Epe 10:00-11:00 uur
 
*

8 juli: Bowlen met mantelzorgers 30-50 jaar
Op vrijdagavond gaan we bowlen met mantelzorgers in de leeftijdscategorie 30 tot 50 jaar. Aansluitend is er gelegenheid om met elkaar een wandeling te maken bij het Hertenkamp. Om 19.00 uur beginnen we met bowlen. De wandeling start om 20.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. Locatie: Fletcher hotel Epe, Dellenweg 115.

Aanmelden kan door te mailen naar
steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl
Vermeld in de mail of je wilt bowlen, wandelen of aan beide activiteiten wilt deelnemen. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 4 juli.

afbeelding vertel het ons!
Vertel het ons! 
Wij organiseren regelmatig activiteiten specifiek voor mantelzorgers. Momenteel voeren we gesprekken over verschillende webinars. Houd onze website in de gaten. Bekijk hier het hele programma: 

www.koppelswoe.nl/agenda

Zelf een leuk idee? Vertel het Gerrita!
Zou je over een bepaald onderwerp meer willen weten? Heb je een idee voor een activiteit? Mis je iets in ons aanbod? Laat het ons weten! Mail of bel met Gerrita of Marlina. Haar gegevens vind je onderaan in deze mail.

 

Wij zijn Steunpunt Mantelzorg!

Wij zijn Marlina Blokland (links) en Gerrita Reumer. Samen vormen we Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe in de gemeente Epe. 

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het ons weten! Mail of bel naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of 0578-67 67 67. 
 
Bezoek onze webpagina Steunpunt Mantelzorg
Website
Email
Facebook
Copyright © 2022 , Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe, alle rechten voorbehouden

Je ontvangt deze emailnieuwsbrief, omdat je bij ons staat ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Epe. Heb je vragen? Ons emailadres is: steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl


Wil je deze emailnieuwsbrief niet meer ontvangen? Of je gevens wijzigen?
Dat kan hieronder. Klik daarover op de juiste link. 

mijn gegevens wijzigen of uitschrijven emailnieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Steunpunt Mantelzorg - Koppel-Swoe · Stationsstraat 25 · Epe, Gelderland 8161 CP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp