Copy
logo nieuwsbrief

Beste <<Voornaam>>,

In deze emailnieuwsbrief vind je nieuws, tips en onze agenda met activiteiten. Alles speciaal voor mantelzorgers. Lees je mee? 

Nieuws voor mantelzorgers
mantelzorgwaardering
Mantelzorgwaardering 2021 

Ook dit jaar kun je de mantelzorgwaardering voor volwassen mantelzorgers (24+) aanvragen. De gemeente Epe wil mantelzorgers waarderen voor de hulp die zij verlenen aan hulpbehoevende naasten, ook wel zorgvragers, genoemd. Het gaat dan om de extra hulp/ondersteuning die de normale, dagelijkse zorg die mensen al aan elkaar geven, overstijgt. De mantelzorgwaardering is een financieel compliment van € 100, die wordt overgemaakt aan de zorgvrager, die daarmee zijn mantelzorger kan waarderen. Om in aanmerking te komen voor deze gemeentelijk mantelzorgwaardering moet er wel voldaan worden aan een aantal voorwaarden. Die voorwaarden vind je op deze pagina. De aanvraag moet uiterlijk 1 oktober binnen zijn.

Link naar pagina met informatie en aanvraagformulier

Mantelzorgwaardering jonge mantelzorgers 2021 (tot 24 jaar)

Groei jij op in een gezin waar iemand extra zorg nodig heeft? Bijvoorbeeld een broertje met autisme, een zus met een verslaving, een vader met een depressie, of een moeder met kanker? Ben jij jonger dan 24 jaar? Dan ben je een ‘jonge mantelzorger’. De gemeente Epe zet jou als jonge mantelzorger graag in het zonnetje met een Readshop cadeaukaart ter waarde van 20 euro. Daarmee kun je iets leuks uitzoeken voor jezelf. Dat heb je verdiend! Geef je op voor 1 oktober 2021.

Link naar aanvraagformulier

Beweegsessie voor mantelzorgers

Op 8 april was er een beweegsessie voor mantelzorgers verzorgd door Steunpunt Het Loo. Niet iedereen was in de gelegenheid om hieraan deel te nemen. Je krijgt daarom ook de video van deze beweegsessie, dan kun je –op je eigen tijd– zo vaak je maar wilt de oefeningen doen.

Je vindt de video hier.

 

afbeelding je bent een kanjer

Week van de Jonge Mantelzorger

Van dinsdag 1 juni tot maandag 7 juni is het de Week van de Jonge mantelzorger. Tijdens die week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor deze jongeren. Gedurende deze week organiseert Koppel-Swoe activiteiten voor de jonge mantelzorgers in de gemeente Epe. Er wordt een Fundag georganiseerd op 4 juni bij Buitenplaats de Poel (zie verderop in de agenda) en we hebben een kanjeractie voor alle jonge mantelzorgers t/m 24 jaar.

Het landelijke thema van dit jaar is 'Niet te missen!' De campagne laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van kinderen en jongeren en moet zorgen dat er meer bewustwording, herkenning en erkenning komt voor de jonge mantelzorger. Wij willen met de kanjeractie ook een stuk bewustwording creëren en een stukje waardering overbrengen voor deze groep kinderen en jongeren.

Geef jonge mantelzorgers op! 
Je kunt één of meerdere kinderen/jongeren aanmelden om een kanjerstroopwafel te ontvangen met de tekst dat hij/zij een kanjer is en dat er iemand is die hem/haar dit graag wil laten weten. Doe jij daar ook aan mee? Dan kan door voor 7 juni een mail te sturen naar
g.reumer@koppelswoe.nl met de naam, adres, mailadres en geboortedatum van deze jonge mantelzorger. Wij zullen dan zorgen dat hij/zij te horen krijgt dat hij/zij een echte kanjer is.

Agenda activiteiten jonge mantelzorgers
fundag afbeelding

4 juni: fundag voor jonge mantelzorgers (6-12 jaar)

Deze Fundag wordt georganiseerd voor kinderen van groep 3 t/m groep 8 van de basisschool. Het programma zal bestaan uit samen eten en een carrousel van verschillende workshops, waaronder dans, creatieve workshop en een activiteit met paarden. Je kunt ook een professionele foto van jezelf laten maken. Deze fundag start om 16.00 uur en is om 19.00 uur afgelopen. Voor meer informatie en aanmelden kan je t/m 28 mei een mail sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl

Let op: De eerste 30 die zijn aangemeld, mogen deelnemen.

start 25 mei: de Brussengroep

De Brussengroep is een spel- en contactgroep voor kinderen in de basisschoolleeftijd (groep 4 t/m 8). Brussen zijn kinderen met een bijzondere broer of zus. De broer of zus heeft bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, autisme of ADHD. In Epe hebben we ervoor gekozen om ook kinderen deel te laten nemen aan de groep wanneer één van hun ouders een beperking of chronische ziekte heeft. We komen 6 keer bij elkaar op de dinsdagmiddag van 15:30 uur tot 16:30 uur. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 25 mei. Er is nog plaats voor kinderen die willen deelnemen. 

Wil je ook meedoen of wil je meer informatie? Dan kan je contact opnemen met Jolinde de Blok van MEE tel.: 06 – 20 44 66 94 of met Gerrita Reumer tel.: 06-40924702. 

Talk 'n joy

24 t/m 30 juli: Talk’n joy week

Vanuit Tactus wordt dit jaar voor 16e keer de Talk ’n joy week georganiseerd, speciaal voor kinderen van verslaafde ouders (of ouders die verslaafd zijn geweest). De week is van 24 t/m 30 juli en is voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar.

De week staat in het teken van plezier maken, praten en verbinden. We hebben ieder jaar een bomvol programma met oa creatief, zwemmen, dagje uit, kampvuur maken, sporten en naar een pretpark. Daarnaast krijgen de kinderen de kans om te praten met een ervaringsdeskundige en zullen er ieder dag talkblokken zijn waarin verschillende thema’s worden besproken waarmee deze kinderen dagelijks te maken hebben.

We vragen een eigen bijdrage van €50,- per kind. De rest wordt betaald vanuit een subsidie van de gemeente.

Opgeven kan via Jaimie Grouwe van Tactus via telefoonnummer 06-12903198 of via de mail j.grouwe@tactus.nl

Agenda activiteiten mantelzorgers

27 mei: online workshop ‘Vergroten van je veerkracht’ voor mantelzorgers

Speciaal voor mantelzorgers verzorgt Richard Koekoek een online workshop over het vergroten van je veerkracht. Tijdens de workshop geeft hij praktische handreikingen. De workshop wordt gegeven op donderdag 27 mei van 19.00 tot 21.00 uur.

Om goed voor een ander te kunnen zorgen is het belangrijk dat jij zelf goed in je vel zit.  Goed in je vel zitten draagt bij tot veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen.

Tijdens deze online workshop krijg je handreikingen waarmee je aan de slag kunt om je veerkracht te vergroten en dus in staat bent om goed voor een ander maar vooral ook voor jezelf te zorgen.

De workshop wordt online aangeboden en deelname is gratis. Je kunt je t/m 26 mei aanmelden door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl. Je mag ook bellen met 0578-67 67 67. Nadat je aangemeld bent, ontvang je een link en informatie om op 27 mei aan de online bijeenkomst deel te nemen.

 

3 juni: Levend verlies en mantelzorg

Als mantelzorger heb je te maken met levend verlies. Levend verlies is 1 van de meest lastige vormen van verlies. Maria van de Greef is gespecialiseerd op dit gebied en wil jou graag tijdens dit webinar richtlijnen geven over hoe je hiermee om kunt gaan. Maria geeft begeleiding, lezingen en heeft boeken geschreven over rouw. Meer informatie over Maria de Greef kan je vinden op www.bureaumariadegreef.nl De lezing is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Vervolgens heb je t/m 21.45 uur de gelegenheid om je persoonlijke vragen te stellen aan Maria.

Je kunt je opgeven door voor 28 mei een mail te sturen aan
g.reumer@koppelswoe.nl

mindfulness wandeling

5 juni: Mindfulness wandeling

Heb jij ook zin om even lekker buiten in het bos heel bewust te wandelen, te bewegen, ontspanningsoefeningen te doen en te genieten van de vogelgeluiden en de natuur? Maandag 5 juli 2021 van 15.00 – 16.00 uur kun jij ook hieraan meedoen!

Startpunt: parkeerplaats De Kooiweg, (nabij clubgebouw De Huve 8a) 8181 PB Heerde. Het advies is om wandel- of sportschoenen en comfortabele kleding aan te trekken. Tijdens deze les, onder begeleiding van yoga en bewegingscoach Ellen Koot, gaan we de volgende dingen doen: wandelen, mindfulness momenten, ademhalingsoefeningen, soepel maken van de spieren en yogahoudingen. Dit kan onder andere resulteren in stressvermindering, pijnverlichting, verbeterde bloedcirculatie en beter slapen.

We lopen met een klein groep van maximaal 10 personen. Je kunt je t/m 2 juli aanmelden door een mail te sturen naar
g.reumer@koppelswoe.nl  Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

Extra activiteiten in de pijplijn

Wij organiseren regelmatig activiteiten specifiek voor mantelzorgers. Momenteel voeren we gesprekken over verschillende webinars. Houd onze website in de gaten.
Bekijk hier het hele programma: 
www.koppelswoe.nl/agenda

Zelf een leuk idee? Vertel het Gerrita!
Zou je over een bepaald onderwerp meer willen weten? Heb je een idee voor een activiteit? Mis je iets in ons aanbod? Laat het ons weten! Mail of bel met Gerrita. Haar gegevens vind je onderaan in deze mail.

 
Tip website

App voor mantelzorgers Eerste Hulp Bij Mantelzorg

Er is een app voor mantelzorgers ontwikkeld. Mantelzorgers lopen vaak het risico overbelast te raken. De app moet helpen dat te voorkomen. Mensen leren onder meer waar hun grenzen liggen en hoe ze met emoties om kunnen gaan in lastige situaties. Meer info op www.ehbmz.nl

Coördinator Steunpunt Mantelzorg

foto Geritta Elskamp
Ik ben Gerrita Reumer en ik ben coördinator bij Steunpunt Mantelzorg in de gemeente Epe. 

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het weten! Mail, bel of app naar g.reumer@koppelswoe.nl of 06-40 92 47 02. 

 
Bezoek onze webpagina Steunpunt Mantelzorg
Website
Email
Facebook
Copyright © 2021 , Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe, alle rechten voorbehouden

Je ontvangt deze emailnieuwsbrief, omdat je bij ons staat ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Epe. Heb je vragen? Ons emailadres is: info@koppelswoe.nl


Wil je deze emailnieuwsbrief niet meer ontvangen? Of je gevens wijzigen?
Dat kan hieronder. Klik daarover op de juiste link. 

mijn gegevens wijzigen of uitschrijven emailnieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Steunpunt Mantelzorg - Koppel-Swoe · Stationsstraat 25 · Epe, Gelderland 8161 CP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp