Copy
logo nieuwsbrief

Beste mantelzorger,

In deze emailnieuwsbrief vind je nieuws, tips en onze agenda met activiteiten. Alles speciaal voor mantelzorgers. Lees je mee? 

Nieuws voor mantelzorgers
Foto van Sandra van Assen
Even voorstellen

Mijn naam is Sandra van Assen en ik ben in september met veel enthousiasme begonnen als stagiaire bij Steunpunt Mantelzorg. Ik volg de opleiding AD sociaal werk en werk op donderdag en vrijdag bij Koppel-Swoe. Ik ondersteun Gerrita bij haar taken en daarnaast zal ik ook jonge ervaringsmaatjes op gaan pakken. Mocht je graag een ervaringsmaatje willen, neem dan gerust contact met mij op. Wie weet kan ik wat voor je betekenen! Je kunt me op donderdag en vrijdag bereiken via 0578-67 67 67.
Groepen voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen

Goed nieuws! Het preventie aanbod van GGnet voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) is ook toegankelijk voor kinderen uit Epe en Heerde. Er zijn doorlopende KOPP-KOV-groepen (samenwerking Tactus) voor de leeftijden: 5-8, 8-12, 12-16 en 16-23 jaar. Instroom is het hele jaar mogelijk. 

Meer informatie lees je hier: 
www.koppelswoe.nl/kinderen-met-ouders-met-psychische-problemen/
kamp jonge mantelzorgers
Terugblik op een geslaagd kamp voor de jonge mantelzorgers

In het weekend van 3, 4 en 5 september hebben wij een enorm fijn kamp gehad met jonge mantelzorgers van 13 t/m 23 jaar uit de gemeentes Epe, Apeldoorn en Voorst. Voor jonge mantelzorgers een ontspannen moment om hun zorgen even te vergeten. We hebben van alles ondernomen, zoals: Expeditie Robinson, boksen en Jachtspel. Ook was er ruimte voor mooie gesprekken en hadden de jongeren veel lol met elkaar. Wij kijken dan ook terug op een geslaagd weekend!
Agenda activiteiten jonge mantelzorgers

22 oktober: 'Mijn dag'

‘Mijn dag’ wordt op 22 oktober georganiseerd voor jonge mantelzorgers van 6 t/m 12 jaar. Op deze dag zijn er leuke variërende activiteiten te doen. Het programma staat in het teken van ‘zien, horen en voelen’. ‘Mijn dag’ vindt dit jaar plaats bij de Scouting aan de Jachtlaan in Apeldoorn. De activiteit is van 10.30-16.00 uur. Aanmelden kan t/m 15 oktober i.v.m. aanschaf van materialen. Er is plek voor maximaal 40 deelnemers.

Opgeven kan bij Gerrita Reumer via 0578-67 67 67 of 
g.reumer@koppelswoe.nl.

koken met kok

12 november: Koken met kok

Jonge mantelzorgers van 12 t/m 16 jaar kunnen op 12 november bij de Sprengeloo in Apeldoorn samen met een kok een maaltijd bereiden voor één van hun ouders. De activiteit begint voor de jongeren om 17.00 en eindigt om 21.00 uur. Het voorgerecht wordt geserveerd om 18.30 uur. Het eten wordt bereid in een professionele keuken, ouders kunnen plaats nemen in een lokaal dat als restaurant is ingericht. Er is plek voor maximaal 16 deelnemers. 


Opgeven kan bij Gerrita Reumer via 0578-67 67 67 of g.reumer@koppelswoe.nl.

Agenda activiteiten mantelzorgers
afbeelding mindfulness wandeling

15 oktober: Wandeling met mantelzorgers

Ga je 15 oktober gezellig mee wandelen? We starten om 10.00 uur bij de Hertenkamp in Epe. De wandeling duurt ongeveer een uur. Na de wandeling is er de gelegenheid om nog een kop koffie of thee te drinken bij het Fletcher hotel in Epe. Deelname is gratis, maar graag wel even opgeven zodat wij Fletcher kunnen informeren over het aantal personen. 

Opgeven kan bij Gerrita Reumer via 057 67 67 67 of 
g.reumer@koppelswoe.nl.

online webinar mindfulness

25 oktober: online mindfulness webinar

Mindfulness leert je stil te staan, stil te zitten in de maalstroom van je dagelijks bestaan en je bewust te worden van wat er in het hier en nu gaande is. Bewuste aandacht voor ervaringen in lichaam en geest. Vaak krijgen we terug van mantelzorgers dat mindfulness (een beetje) helpt met ontspannen, zodat je de goede balans houdt. 

Wil je deelnemen aan deze online bijeenkomst van 19.30-21.30 uur uur gegeven door Martha Pastink, geef je je dan uiterlijk 21 oktober op
bij Gerrita Reumer via
0578-67 67 67 of 
g.reumer@koppelswoe.nl. Je krijgt daarna alle informatie van ons per mail.

6 november: Dag van de Mantelzorg

Ook dit jaar besteden wij aandacht aan de ‘Dag van de Mantelzorg’. Op zaterdag  6 november nemen we je mee op een gezellige, culinaire rondreis met lekkere hapjes en een drankje naar Italië, Duitsland en Nederland. Ook maken we samen een voederkrans, die je daarna mee naar huis mag nemen. Tinus van Huffelen zorgt die middag voor live muziek. Deze activiteit is gratis voor mantelzorgers en word je aangeboden uit waardering voor wat je doet.

Inloop met koffie en thee is van 12.30-13.00 uur. Het programma start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.15 uur. We hebben plek voor maximaal 40 personen (en vol is helaas vol). Aanmelden kan door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl of te bellen naar 0578-67 67 67.

LET OP: i.v.m. de huidige coronaregelgeving vragen we je bij binnenkomst om een geldig corona toegangsbewijs te laten zien. Heb je corona gerelateerde klachten op 12 november? Meld je dan af via 0578-67 67 67 en blijf thuis!

 

high tea

10 november: High tea voor mantelzorgers

Op woensdagmiddag 10 november organiseert Buurtpunt Bloemfontein, Wetstraat 12 in Vaassen een high tea voor mantelzorgers. 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar
k.vandenberg@koppelswoe.nl of te bellen naar 0578-67 67 67.

LET OP: i.v.m. de huidige coronaregelgeving vragen we je bij binnenkomst om een geldig corona toegangsbewijs te laten zien. Heb je corona gerelateerde klachten op 10 november? Meld je dan af via 0578-67 67 67 en blijf thuis!

 

27 november: Classic Night Jubileum Concert

Op 27 november organiseert De Kap het Classic Night jubileum Concert in theater Orpheus voor mantelzorgers uit de regio Apeldoorn met de mogelijkheid om een introducé mee te nemen.
De flyer bekijken en je opgeven kan via:
 https://koppelswoe.nl/agenda/classic-night/

LET OP: i.v.m. de huidige coronaregelgeving is een geldig corona toegangsbewijs in de CoronaCheck-app verplicht. Heb je corona gerelateerde klachten? Meld je dan af en blijf thuis!

afbeelding vertel het ons!
Vertel het ons! 
Wij organiseren regelmatig activiteiten specifiek voor mantelzorgers. Momenteel voeren we gesprekken over verschillende webinars. Houd onze website in de gaten. Bekijk hier het hele programma: 

www.koppelswoe.nl/agenda

Zelf een leuk idee? Vertel het Gerrita!
Zou je over een bepaald onderwerp meer willen weten? Heb je een idee voor een activiteit? Mis je iets in ons aanbod? Laat het ons weten! Mail of bel met Gerrita. Haar gegevens vind je onderaan in deze mail.

 
Kijktip
tv-tip Maud & Babs

Tv-serie over mantelzorg

Vanaf zondag 12 september is de 8-delige serie ‘Maud & Babs’ gestart op tv. Maud & Babs is een licht humoristische serie over een familie die onder hoge druk komt te staan vanwege toenemende mantelzorg. De serie wordt door kijkers omschreven als: 'goede weergave van mantelzorg, zonder te zwaar beladen te zijn'. Het televisieprogramma is nog drie keer te zien op zondag om 22.20 op NPO 1.

Terugkijken kan via NPO Start of online via:
www.maxvandaag.nl/programmas/tv/maud-babs/archief/

webinar met hugo borst

Webinar met Hugo Borst over mantelzorg

Op 12 oktober sprak Hugo Borst tijdens een webinar over de tijd dat hij voor zijn moeder zorgde. Wat betekende het zorgen voor hem? Welke druk legde het op zijn leven en omgeving? Wat betekende het zorgen voor de band met andere familieleden? Wat zou hij, met de kennis van nu, anders gedaan hebben? En welke tips heeft hij voor andere mantelzorgers?


Bekijk het hier terug.

Coördinator Steunpunt Mantelzorg

foto Gerrita Reumer
Ik ben Gerrita Reumer en ik ben coördinator bij Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe in de gemeente Epe. 

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het weten! Mail, bel of app naar g.reumer@koppelswoe.nl of 0578-67 67 67. 

 
Bezoek onze webpagina Steunpunt Mantelzorg
Website
Email
Facebook
Copyright © 2021 , Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe, alle rechten voorbehouden

Je ontvangt deze emailnieuwsbrief, omdat je bij ons staat ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Epe. Heb je vragen? Ons emailadres is: info@koppelswoe.nl


Wil je deze emailnieuwsbrief niet meer ontvangen? Of je gevens wijzigen?
Dat kan hieronder. Klik daarover op de juiste link. 

mijn gegevens wijzigen of uitschrijven emailnieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Steunpunt Mantelzorg - Koppel-Swoe · Stationsstraat 25 · Epe, Gelderland 8161 CP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp