Copy
logo nieuwsbrief

Beste mantelzorger,

In deze emailnieuwsbrief vind je verder nieuws, tips en onze agenda met activiteiten. Alles speciaal voor mantelzorgers. Met dit keer onderaan de emailnieuwsbrief een leuke winactie! 

Nieuws voor mantelzorgers
Even voorstellen

Mijn naam is Marlina Blokland. Sinds 1 april ben ik werkzaam als sociaal werker bij Koppel-Swoe. Alle vragen die je hebt over mantelzorg, kan je vanaf heden ook stellen aan mij. Dat betekent dat we als Steunpunt nog meer bereikbaar zijn voor alle vragen die je als mantelzorger hebt.

Ik ben bereikbaar op m.blokland@koppelswoe.nl of 06-28 78 70 49.

Vooraankondiging mantelzorgwaardering

Vanaf 1 juni 2022 kunnen inwoners van de gemeente Epe die mantelzorg ontvangen hun volwassen mantelzorger aanmelden voor een waardering van € 100 per zorgvrager. Jonge mantelzorgers komen in aanmerking voor een bol.com cadeaukaart ter waarde van 20 euro. De aanmeldformulieren voor 2022 zullen binnenkort digitaal en fysiek beschikbaar komen. Je kunt je tot uiterlijk 1 oktober 2022 aanmelden voor deze welverdiende blijk van waardering. In de volgende nieuwsbrief zullen we je meer informatie geven en een link toevoegen, zodat je de mantelzorgwaardering kunt aanvragen. 

Informatie over combinatie werk en mantelzorg

Op donderdag 24 maart hebben we het Webinar Werk en Mantelzorgtaken georganiseerd. Dit webinar werd gegeven door Natalia Vermeulen van MantelzorgNL. Heb je er niet bij kunnen zijn? Niet getreurd! Wij mailen je graag een PDF van het digitaal zakboekje samen met de PowerPoint die tijdens de webinar gebruikt is.

Interesse? Stuur een mail naar
steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl. Mailen we je de informatie. 
Dementiemonitor mantelzorg 2022

Vanaf 10 maart is de jaarlijkse Dementiemonitor Mantelzorg weer van start gegaan. Alzheimer Nederland wil weten wat er speelt onder mantelzorgers, zodat ze beter kunnen opkomen voor mantelzorgers en zorgvragers die te maken hebben met dementie. Wat vind je als mantelzorger belangrijk? Hoe ervaar je de zorg voor jouw naaste? Deze en meer vragen kan je beantwoorden door het invullen van de Dementiemonitor via deze link:

https://www.alzheimer-nederland.nl/dementiemonitor
Agenda activiteiten jonge mantelzorgers

Start 10 mei: Gespreksgroep voor kinderen met een bijzondere broer/zus of ouder

Voor kinderen die in een gezin wonen met een broertje/zusje of ouder met bijvoorbeeld ADHD, syndroom van Down, autisme of een chronische ziekte, kan het fijn en nuttig zijn om te praten met kinderen die hun situatie herkennen. In de Brussen gespreksgroep wisselen de kinderen ervaringen uit en vinden ze erkenning en herkenning. Ze krijgen steun en leren vaardigheden in de omgang met de bijzondere broer/zus of ouder. De kinderen gaan actief aan de slag met oefeningen, creatieve opdrachten, rollenspellen en een videofilm. Voor de ouders is er een ouderbijeenkomst waarin gesproken wordt over de positie en gevoelens van hun kind en wat hun kind nodig heeft om zich goed te (blijven) voelen.

De cursus start op dinsdagmiddag 10 mei van 15.30 uur tot 16.30 uur en bestaat uit 6 bijeenkomsten. Tevens is er een ouderavond. De gespreksgroep wordt begeleid door een consulent van MEE Veluwe en Koppel-Swoe. Voor de start van de groep is er een kennismakingsgesprek met de ouders, hun kind en de cursusleiders. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus. Belangstellenden kunnen zich aanmelden t/m 2 mei via de Coördinator Steunpunt Mantelzorg door te bellen met 0578-67 67 67 of te mailen naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl.
 

Agenda activiteiten mantelzorgers

Vanaf 9 mei: Mantelzorgcafé
 

Wij hebben een paar keer gevraagd of er interesse is in een Mantelzorgcafé in de gemeente Epe. Het antwoord was: ja! Met dank aan jullie input starten we maandag 9 mei met het Mantelzorgcafé. Je bent welkom tussen 9.30 en 10.30 uur. Je kunt tijdens dit uur op ieder moment inlopen voor een kopje koffie of thee en ontmoet mede-mantelzorgers en een collega van Steunpunt Mantelzorg. Er is ruimte om je verhaal te doen, ervaringen en tips uit te wisselen en vragen te stellen. Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Mantelzorgcafé zal maandelijks plaatsvinden op de tweede maandag van de maand tussen 9.30 uur en 10.30 uur bij het Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in Epe. De volgende edities zijn op 13 juni, 11 juli, augustus niet i.v.m. vakantie, 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.

17 mei: Webinar mantelzorg en levenstestament

Op dinsdag 17 mei van 19.30 uur tot 20.30 uur zal het webinar mantelzorg en levenstestament plaatsvinden. Een notaris geeft informatie over wat erbij komt kijken als je een levenstestament wilt laten opstellen. Hoe pak je dat aan? Hoe doe ik dat als mijn zorgvrager niet zelf bekwaam is om dit te regelen? Wat zijn de kosten? Ook krijg je gelegenheid om zelf je vragen te stellen. Voor aanmelden of meer informatie kan je een mail sturen aan 
steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl. Vervolgens zal je de link ontvangen van dit webinar en extra informatie. 

30 mei: Ontmoetingsavond voor GGZ naasten en familie

Wanneer er sprake is van psychische, psychiatrische en/of verslavingsproblemen bij één van je familieleden of in je nabije omgeving, heeft dit natuurlijk ook impact op jou. Hoe verhoud je je tot alles wat je meemaakt in relatie tot diegene die je dierbaar is?

Steunpunt Mantelzorg organiseert een ontmoetingsavond voor familieleden en naasten die hiermee te maken hebben in de gemeente Epe. Deze avond zal een familie-ervaringsdeskundige aan de hand van haar eigen ervaringen als zus van vanuit
MIND Naasten Centraal de ontmoetingsavond verzorgen.
Wat is haar verhaal? Hoe beweegt zij zich als naaste in de GGZ? Hoe blijft zij voor haarzelf zorgen? Ze deelt graag haar ervaringen en inzichten waarbij er volop ruimte is om met elkaar in gesprek te komen en voor onderlinge ontmoeting.

Deze avond wordt op 30 mei van 19.00 tot 20.30  uur gehouden in Kulturhus EGW, Stationsstraat 25, 8161 CP Epe. Aanmelden kan tot 16 mei via
steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of bel 0578-67 67 67. Hopelijk tot dan!

afbeelding vertel het ons!
Vertel het ons! 
Wij organiseren regelmatig activiteiten specifiek voor mantelzorgers. Momenteel voeren we gesprekken over verschillende webinars. Houd onze website in de gaten. Bekijk hier het hele programma: 

www.koppelswoe.nl/agenda

Zelf een leuk idee? Vertel het Gerrita!
Zou je over een bepaald onderwerp meer willen weten? Heb je een idee voor een activiteit? Mis je iets in ons aanbod? Laat het ons weten! Mail of bel met Gerrita. Haar gegevens vind je onderaan in deze mail.

 
Leestip + Win!
'Mijn leven, zoals ik mij dat herinner'

De Mensch heeft in samenwerking met ZonMW een levensboek voor mensen met dementie uitgebracht: 'Mijn leven, zoals ik mij dat herinner'. Een levensboek helpt iemand de belangrijkste en meest waardevolle gebeurtenissen uit zijn leven te herinneren en vast te leggen. Het boek bevat 48 pagina’s met verschillende onderwerpen waar eigen foto’s in geplakt en vragen beantwoord kunnen worden. Het levensboek is te bestellen via
https://www.de-mensch.nl/index.php?id=5

Steunpunt Mantelzorg heeft twee exemplaren om te verloten aan de lezers van deze nieuwsbrief! Stuur vóór 30 april een mail naar steunpunt@koppelswoe.nl om mee te doen aan de winactie. Wij nemen op 3 mei contact op met de twee winnaars die het levensboek in ontvangst mogen nemen.

Coördinator Steunpunt Mantelzorg

foto Gerrita Reumer
Ik ben Gerrita Reumer en ik ben coördinator bij Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe in de gemeente Epe. 

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het weten! Mail, bel of app naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of 0578-67 67 67. 

 
Bezoek onze webpagina Steunpunt Mantelzorg
Website
Email
Facebook
Copyright © 2022 , Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe, alle rechten voorbehouden

Je ontvangt deze emailnieuwsbrief, omdat je bij ons staat ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Epe. Heb je vragen? Ons emailadres is: info@koppelswoe.nl


Wil je deze emailnieuwsbrief niet meer ontvangen? Of je gevens wijzigen?
Dat kan hieronder. Klik daarover op de juiste link. 

mijn gegevens wijzigen of uitschrijven emailnieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Steunpunt Mantelzorg - Koppel-Swoe · Stationsstraat 25 · Epe, Gelderland 8161 CP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp