Copy
logo nieuwsbrief

Beste mantelzorger,

Leuk dat je onze tweede emailnieuwsbrief opent! Vorige maand hebben we de eerste emailnieuwsbrief gestuurd. Fijn om te ervaren dat het goed wordt gelezen. Zo kunnen we sneller relevante informatie en tips met je delen.

In deze emailnieuwsbrief vind je nieuws, tips, onze agenda met activiteiten en een leuke weggever! Alles speciaal voor mantelzorgers. Lees je mee? 

Even voorstellen

foto Geritta Elskamp
Ik ben Gerrita Reumer en ik ben coördinator bij Steunpunt Mantelzorg in de gemeente Epe. Een deel van de mantelzorgers zal mij al kennen, aangezien ik ruim 8 jaar werkzaam ben bij Koppel-Swoe als cliëntondersteuner mantelzorg.

Voor diegene die mij niet kennen. Ik ben 40 jaar en moeder van een zoon van 6 en een dochter van 12 jaar. Zelf heb ik ervaring als jonge en volwassen mantelzorger. Ik werk met veel plezier bij het Steunpunt Mantelzorg. Vooral de gesprekken met jou als mantelzorger geven mij energie.


Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het weten! Mail, bel of app naar g.reumer@koppelswoe.nl of 06-40 92 47 02. 
Nieuws voor mantelzorgers
mantelzorgwaardering
Mantelzorgwaardering voor volwassenen en jongeren
In de gemeente Epe kunnen inwoners die mantelzorg ontvangen, hun volwassen mantelzorger aanmelden voor een waardering van € 100,00 per zorgvrager. Jonge mantelzorgers komen in aanmerking voor een bol.com cadeaukaart ter waarde van 20 euro. Je kunt je tot uiterlijk 1 oktober 2020 aanmelden voor deze welverdiende blijk van waardering voor mantelzorgers.
 

Meer informatie vind je via deze link

 
beschermingsmiddelen
Persoonlijke beschermingsmiddelen voor mantelzorgers
Is je naaste afhankelijk van jouw zorg en denk je dat zij/hij besmet is met het coronavirus? Dan heb je recht op gratis persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Dit zijn chirurgische mondkapjes, beschermingsbrillen, onderzoekshandschoenen, schorten en desinfecterende handgel.

Lees hier meer

jonge mantelzorgers

Week van de jonge mantelzorger
In de week van 1 t/m 7 juni was het
de week van de jonge mantelzorger’. Een week waarin  extra aandacht besteed is aan deze groep kinderen en jongeren t/m 24 jaar. Landelijk willen we de boodschap aan jonge mantelzorger meegeven om je zorgen te delen en er niet alleen mee te blijven zitten. Meer weten over jonge mantelzorgers en wat we organiseren voor deze groep? Kijk op www.koppelswoe.nl/jonge-mantelzorgers

 

Tip en win!
mondkapjes
Mondkapjes voor mantelzorgers
Rotary Epe heeft aan Koppel-Swoe, speciaal voor mantelzorgers, mondkapjes geschonken. Dit zijn geen medisch, professionele mondkapjes (die direct bescherming bieden tegen corona), maar de mondkapjes die bijvoorbeeld verplicht zijn in het openbaar vervoer. 

Dit uitwasbare mondkapje kun je beschouwen als één van de vele dingen die we met zijn allen al doen -zoals onder meer 1,5 meter afstand houden, geen handen schudden en regelmatig handen wassen -om de kans op besmetting en verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken. Geen van die maatregelen is op zichzelf voldoende, doch alle beetjes helpen, zo mogelijk ook deze mondkapjes. We zijn dan ook blij met deze gift!
OP=OP!
Wil jij een mondkapje ontvangen? Stuur dan een mail naar g.reumer@koppelswoe.nl. Zet in je onderwerpsregels even 'mondkapje'. Of bel naar 06-40 92 47 02. OP=OP! 
 
webinars autisme
Gratis webinars over autisme
Zorg jij voor iemand met autisme? Of wil je meer weten over autisme? Dan is dit misschien iets voor jou. Onder regie van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG) worden vier gratis, online seminars georganiseerd.

Meer informatie lees je hier
Agenda
Vrijdag 26 juni: Koffie/thee met gebak bij de Ossenstal
We gaan 26 juni om 15.00 uur op gepaste afstand bij de Ossenstal Ossenweg 10 te Epe met elkaar een kopje koffie/thee drinken met wat lekkers. We kunnen daar in gesprek met elkaar en genieten van de mooie omgeving. Er is plek voor maximaal 6 personen. Bij meer aanmeldingen gaan we deze activiteit herhalen. Wij vragen een eigen bijdrage van 2 euro p.p. Wil jij hier bij zijn? Dan kan je je aanmelden t/m woensdag 24 juni via het sturen van een mail naar 
g.reumer@koppelswoe.nl of telefonisch via 0578-676767.
 
Donderdag 16 juli: Eten en drinken met 30'ers en 40'ers bij Eekterzicht
Ben jij 30'er of 40'er en mantelzorger en lijkt het je gezellig om met andere mantelzorgers van jouw leeftijd wat te eten en te drinken? Dan ben jij donderdag 16 juli van 17.00 uur tot ongeveer 18.00 uur van harte welkom bij Eekterzicht aan de Dorpsstraat 64 8171 BS te Vaassen. Wij vragen een eigen bijdrage van 5 euro p.p. dit is inclusief soep, broodje kroket en 2 x drinken. Er is plaats voor maximaal 10 personen. Aanmelden kan t/m 10 juli via de mail 
g.reumer@koppelswoe.nl of via tel.: 0578-67 67 67.

 
Vrijdag 17 juli : Bbq'en, voetballen, kickboksen en make-up hoek bij jongerencentrum
Voor jongeren van 12 t/m 18 jaar organiseren we een bbq. Naast het bbq'en kan je deze avond ook gaan voetballen, kickboksen of/en chillen in de meidenhoek. We zorgen natuurlijk voor een leuk muziekje. We starten om 18.00 uur en het is afgelopen om 21.00 uur. Deze activiteit vindt plaats bij het jongerencentrum Impuls aan de Jasmijnstraat 36 te Vaassen. Je kunt je t/m maandag 13 juli aanmelden via de mail
g.reumer@koppelswoe of door het sturen van een appje naar 06-40 92 47 02. Deze activiteit is gratis.

 
Maandag 27 juli: Speurtocht voor kinderen (6 t/m 12 jaar)
Heel Epe Beweegt organiseert in samenwerking met WIOS en Steunpunt Mantelzorg 27 juli een speurtocht voor jonge mantelzorgers van 6 t/m 12 jaar. Deze speurtocht start om 14.00 uur bij het gebouw van WIOS aan de Allendelaan 84 te Epe. De speurtocht is om 15.30 uur afgelopen. Je mag ook vriendjes of vriendinnetjes meenemen en de activiteit is gratis. Je kunt je aanmelden t/m 22 juli via de mail 
g.reumer@koppelswoe.nl of telefonisch 0578-67 67 67. 
 
Vrijdag 4 september:  Leuke activiteiten bij Buitenplaats de Poel
We gaan met kinderen van 8 t/m 12 jaar boogschieten, eten, drinken, creatief aan de slag en kijken bij de dieren. Deze activiteit vindt plaats van 17.30 uur tot 21.30 uur bij Buitenplaats de Poel De Poel 1 7345 EA Wenum-Wiesel. Je kan je t/m 28 augustus opgeven via de mail 
g.reumer@koppelswoe.nl of door het sturen van een appje naar 06-40 92 47 02. Deze activiteit is gratis.
Donderdag 10 september: Lezing door mantelzorgcoach Richard Koekkoek
Richard Koekkoek komt vertellen over zijn online programma:
coachfriend voor mantelzorgers. Hij geeft informatie over hoe je als mantelzorger staande kunt blijven. Hij heeft ook een boek geschreven over mantelzorg. Inloop om 19.00 uur. Start om 19.30 uur tot 21.00 uur. Locatie Kulturhus EGW aan de Stationsstraat 25 te Epe. Je kunt je aanmelden tot 5 september via de mail g.reumer@koppelswoe.nl of telefonisch 0578-67 67 67. Er is geen eigen bijdrage verbonden aan deze activiteit. 


 
Bezoek onze webpagina Steunpunt Mantelzorg
Website
Email
Facebook
Copyright © 2020 , Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe, alle rechten voorbehouden

Je ontvangt deze emailnieuwsbrief, omdat je bij ons staat ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Epe. Heb je vragen? Ons emailadres is: info@koppelswoe.nl


Wil je deze emailnieuwsbrief niet meer ontvangen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je uitschrijven voor deze emailnieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Steunpunt Mantelzorg - Koppel-Swoe · Stationsstraat 25 · Epe, Gelderland 8161 CP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp