Copy
logo nieuwsbrief

Beste <<Voornaam>>,

In deze emailnieuwsbrief vind je nieuws, tips en onze agenda met activiteiten. Alles speciaal voor mantelzorgers. Lees je mee? 

Nieuws voor mantelzorgers
afbeelding deel je zorg
In contact met mantelzorgers
Soms kan het fijn zijn je zorgen met iemand te delen, vooral met mantelzorgers die in een soortgelijke situatie zitten. MantelzorgNL heeft een platform ontwikkeld waarin je contact kunt zoeken met andere mantelzorgers. Op dit platform kun je met elkaar in gesprek, verhalen delen en vragen stellen aan elkaar. Het is een plek voor herkenning en erkenning.
 
Meer informatie hierover kun je vinden op het webadres
www.deeljezorg.nl

 

afbeelding vervangende mantelzorg
Vervangende mantelzorg
Binnen de gemeente Epe zijn er verschillende organisaties die mantelzorgers thuis ondersteuning bieden. Voorbeelden hiervan zijn
Helpende Hand EpeSenior Service, Home Instead, en Saar aan huis. De vergoeding voor deze organisaties is op verschillende manieren geregeld. Je kunt deze organisaties betalen vanuit je eigen financiële middelen, vanuit PGB, WLZ of vanuit de ziektekostenverzekering. Afgelopen jaar is er een uitbreiding geweest van zorgverzekeraars die deze vorm van zorg vergoeden. Vanuit een aanvullende verzekering kun je in sommige gevallen aanspraak maken op een vergoeding. Informeer bij je eigen ziektekostenverzekering voor de mogelijkheden. Saar aan huis heeft een overzicht gemaakt van de vergoedingen per zorgverzekeraar en deze kun je vinden op www.saaraanhuis.nl/mantelzorg-aanvragen/vergoedingen.

 
Lijkt het jou fijn om vervangende mantelzorg in te zetten? Wij kunnen met je meekijken. Neem dan contact op met Gerrita Reumer via mail g.reumer@koppelswoe.nl of telefonisch via 0578-67 67 67/06-40 92 47 02.
afbeelding mantelzorgwaardering
Mantelzorgwaardering 2021 
Ook dit jaar kun je de mantelzorgwaardering voor volwassen mantelzorgers (24+) aanvragen. De gemeente Epe wil mantelzorgers waarderen voor de hulp die zij verlenen aan hulpbehoevende naasten, ook wel zorgvragers, genoemd. Het gaat dan om de extra hulp/ondersteuning die de normale, dagelijkse zorg die mensen al aan elkaar geven, overstijgt. De mantelzorgwaardering is een financieel compliment van € 100, die wordt overgemaakt aan de zorgvrager, die daarmee zijn mantelzorger kan waarderen. Om in aanmerking te komen voor deze gemeentelijk mantelzorgwaardering moet er wel voldaan worden aan een aantal voorwaarden. Die voorwaarden vind je op deze pagina. De aanvraag moet uiterlijk 1 oktober binnen zijn.


Link naar pagina met informatie en aanvraagformulier

afbeelding mantelzorgwaardering jonge mantelzorgers
Mantelzorgwaardering jonge mantelzorgers  (tot 24 jaar)
Groei jij op in een gezin waar iemand extra zorg nodig heeft? Bijvoorbeeld een broertje met autisme, een zus met een verslaving, een vader met een depressie, of een moeder met kanker? Ben jij jonger dan 24 jaar? Dan ben je een ‘jonge mantelzorger’. De gemeente Epe zet jou als jonge mantelzorger graag in het zonnetje met een Readshop cadeaukaart ter waarde van 20 euro. Daarmee kun je iets leuks uitzoeken voor jezelf. Dat heb je verdiend! Geef je op voor 1 oktober 2021.


Link naar aanvraagformulier

afbeelding mantelzorg maatje

Mantelzorgmaatje
Lijkt het jou leuk om met een mantelzorg(st)er in contact te komen in een zelfde soort situatie? Laat het weten! Ik kan dan kijken of ik je kan koppelen met iemand. Er zijn al leuke contacten ontstaan. Het is fijn om met iemand te praten die goed begrijpt waar jij dagelijks mee te maken hebt. Je kunt elkaar tot steun zijn.

Meer weten of interesse? Bel 0578-676767/06-40924702 of mail
g.reumer@koppelswoe.nl.

 

Agenda activiteiten jonge mantelzorgers
afbeelding surfen en suppen

6 augustus: Surfen & Suppen
Heb jij zin een actieve middag? Ga dan mee surfen of suppen op het Veluwemeer in Elburg!  
Op vrijdag 6 augustus starten we om 13.00 uur. Je kunt kiezen uit 1,5 uur windsurfen of 1,5 uur suppen. De activiteit is er voor alle jongeren uit de gemeente Epe tussen de 12 en 24 jaar. Er is plek voor maximaal 30 jongeren.

Aanmelden kan tot en met 3 augustus door een mail te sturen naar
g.reumer@koppelswoe.nl. Mocht vervoer een probleem zijn, dan kun je dit bij de aanmelding aangeven.

afbeelding mini camping

11-12 augustus: mini-camping (6-12 jaar)

Let’s go camping!

Heb jij als jonge mantelzorger ook zin in een slaapfeestje in de natuur? En ben je tussen de 6 en 12 jaar oud? Kom dan één nachtje met ons kamperen bij Buitenplaats de Poel. We starten met het opzetten van je eigen tent en daarna hebben wij een middag vol leuke activiteiten op het programma staan. Je bent van harte welkom op woensdag 11 augustus om 11.00 uur bij Buitenplaats de Poel. De mini-camping eindigt op donderdag 12 augustus om 11.00 uur.

Zien we jou daar? Aanmelden kan tot en met 10 augustus door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl. Wij hebben plek voor 10 kinderen, dus wacht niet te lang met aanmelden! 

afbeelding jouw weekend

3-5 september: Jouw Weekend 
Dit jaar kunnen we weer een jeugdkamp organiseren voor jonge mantelzorgers van 13 t/m 23 jaar.  Tijdens het jeugdkamp is er van alles te doen. We gaan o.a. kickboxen, naar een zandverstuiving en spelen het GPS-actiespel ‘Jachtseizoen’ Het jeugdkamp vindt  plaats op locatie Assel Don Bosco Centrum,  Pomphulweg 106 in Hoog Soeren.
 
Opgeven kan door een mail te sturen naar 
g.reumer@koppelswoe.nl Er is plaats voor maximaal 30 jongeren. Er zijn geen kosten verbonden aan dit kamp. 

afbeelding FUNdag

18 september: FUNdag (6-12 jaar)
Op zaterdag 18 september organiseert Veldhuis Advies uit Heerde weer een feestelijke dag voor de jonge mantelzorgers uit Hattem, Heerde en Epe. De FUNdag wordt gehouden op het Kievitsveld in Emst. Jonge mantelzorgers ontvangen nog persoonlijk een uitnodiging voor deze dag.

Agenda activiteiten mantelzorgers
afbeelding mindfulness wandeling

5 juli: Mindfulness wandeling

Heb jij ook zin om lekker buiten in het bos heel bewust te wandelen, te bewegen, ontspanningsoefeningen te doen en te genieten van de vogelgeluiden en de natuur? Maandag 5 juli 2021 van 15.00-16.00 uur kun jij hieraan meedoen!

Startpunt: Parkeerplaats De Hertenkamp (Dellenweg 115, 8161PW Epe)

Het advies is om wandel- of sportschoenen en comfortabele kleding aan te trekken. Tijdens deze les, onder begeleiding van yogadocent Eline Gerrits-Groothuis, gaan we de volgende doen: wandelen, mindfulness en ademhalingsoefeningen, soepel maken van de spieren en yogahoudingen. Dit kan onder andere resulteren in stressvermindering, pijnverlichting, verbeterde bloedcirculatie en beter slapen.

We lopen met een klein groep van maximaal 10 personen. Je kunt je t/m 4 juli aanmelden door een mail te sturen
naar g.reumer@koppelswoe.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

afbeelding rondvaart elburg

19 augustus: Rondvaart Elburg

Zin in een onvergetelijke dag op het Veluwemeer? Donderdagmiddag 19 augustus om 14.00 uur kun je mee met een rondvaart! Vanuit het oude vissersplaatsje Elburg vertrekt de boot in de richting van het Veluwemeer voor een rondvaart van ca. 50 minuten. Het geeft je de kans om optimaal te genieten van de natuur en de omgeving. Na de rondvaart is er nog de gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te drinken.

Deze dag is er plek voor 20 personen. Je kunt je t/m 16 augustus aanmelden door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

afbeelding vertel het ons!
Vertel het ons! 
Wij organiseren regelmatig activiteiten specifiek voor mantelzorgers. Momenteel voeren we gesprekken over verschillende webinars. Houd onze website in de gaten. Bekijk hier het hele programma: 

www.koppelswoe.nl/agenda

Zelf een leuk idee? Vertel het Gerrita!
Zou je over een bepaald onderwerp meer willen weten? Heb je een idee voor een activiteit? Mis je iets in ons aanbod? Laat het ons weten! Mail of bel met Gerrita. Haar gegevens vind je onderaan in deze mail.

 
Tip website
afbeelding website tip

Werken en mantelzorg

Een op de 4 werknemers combineert werk met mantelzorg. Op deze website vind je o.a. informatie over wettelijke regelingen, maar ook andere adviezen die jou kunnen helpen. Hierbij kan je denken aan het gesprek aangaan met je werkgever over flexibel werken, zoals werken op tijden die goed zijn te combineren met je mantelzorg

www.werkenmantelzorg.nl

 

Coördinator Steunpunt Mantelzorg

foto Gerrita Reumer
Ik ben Gerrita Reumer en ik ben coördinator bij Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe in de gemeente Epe. 

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het weten! Mail, bel of app naar g.reumer@koppelswoe.nl of 06-40 92 47 02. 

 
Bezoek onze webpagina Steunpunt Mantelzorg
Website
Email
Facebook
Copyright © 2021 , Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe, alle rechten voorbehouden

Je ontvangt deze emailnieuwsbrief, omdat je bij ons staat ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Epe. Heb je vragen? Ons emailadres is: info@koppelswoe.nl


Wil je deze emailnieuwsbrief niet meer ontvangen? Of je gevens wijzigen?
Dat kan hieronder. Klik daarover op de juiste link. 

mijn gegevens wijzigen of uitschrijven emailnieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Steunpunt Mantelzorg - Koppel-Swoe · Stationsstraat 25 · Epe, Gelderland 8161 CP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp