Copy
logo nieuwsbrief
Van Steunpunt Mantelzorg

Beste mantelzorger,

Met het einde van het jaar in zicht sturen we je graag nog een emailnieuwsbrief met voor jou, als mantelzorger, relevante informatie. Als Steunpunt Mantelzorg willen we je graag laten weten wat we in deze nieuwe lockdownperiode als Steunpunt Mantelzorg en als Koppel-Swoe voor je kunnen betekenen. 

Verbinding blijven zoeken

Verbinden in een tijd waarin we juist gedwongen worden om fysiek afstand van elkaar te nemen is meer dan ooit nodig. Onze buurt-steunpunten blijven beschikbaar: op afspraak en voor besloten groepen. Een gedeelte van onze vaste bezoekers geeft aan het spannend te vinden om in groepen samen te komen, omdat zij onder andere tot de risicogroep behoren. Daarom vervallen tot 19 januari alle reguliere groepsactiviteiten voor volwassenen en ouderen en schakelen we, samen met onze vrijwilligers, opnieuw over op Welzijn-op-maat.

Welzijn-op-maat
Welzijn-op-maat is coronaproof en bestaat uit 1-op-1 (telefonisch, online of live) contact of contact in een (kleine) besloten groep. Ook voor mantelzorgers is er de mogelijkheid om samen te kijken wat we als Koppel-Swoe deze periode voor jou kunnen betekenen. Denk aan vrijwilligers die boodschappen voor je doen, een huisbezoek, een wandeling, 
telefonisch contact, lotgenotencontact en Whatsapp videobellen,

Diensten bieden we telefonisch of online aan
Daarnaast bieden we -waar mogelijk- onze diensten weer telefonisch en/of online aan. Zo gaat Steunouder gewoon door, blijft bijvoorbeeld het Formulierenteam actief of kan het Juridisch spreekuur-Wetswinkel je helpen bij urgente zaken.

24/7 bereikbaar
Op welke tijdstip je ons ook nodig hebt: we zijn 24/7 voor je bereikbaar via 0578-67 67 67. Buiten kantoortijd hoor je via de voicemail de naam en telefoonnummer van de sociaal werker die op dat moment bereikbaar. Of het nu voor een praatje is of om hulp of advies te vragen. We denken graag met je mee en staan voor je klaar!


Hartelijke groet,

Gerrita Reumer
Coördinator Steunpunt Mantelzorg

Kerstgroet

Gerrita Reumer, coördinator Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe, heeft een boodschap speciaal voor mantelzorgers met een speciaal lied van Tinus van Huffelen.

Korte terugblik

In het laatste kwartaal van 2020 hebben we een aantal leuke acties gehad voor mantelzorgers. Zo bezorgden we -dankzij de gemeente Epe, Qualicateraar en Stichting Samen voor Ouderen- rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) 452 maaltijden. Ik ontving verschillende leuke reacties van mantelzorgers dat het een traktatie was om een dag niet te hoeven koken. Fijn om te horen!

De mantelzorgwaardering is/wordt nu uitgekeerd. Ruim 640 volwassen mantelzorgers vroegen de waardering van de gemeente Epe bij Steunpunt Mantelzorg aan. Ik hoop dat jullie iets leuks met dit geld gaan doen! Op 11 december werden ook 105 jonge mantelzorgers in de watten gelegd tijdens een
coronaproof, blinkend discofeestje. Mooi dat we deze doelgroep steeds beter kunnen bereiken.

Tips

OZOverbindzorg koppelt zorg- en hulpverleners aan elkaar

Als je zorgt voor je partner, kind, ouder of vriend(in) heb je vaak te maken met verschillende zorg- en hulpverleners. Iedereen draagt een steentje bij aan wat er gebeuren moet rondom de hulpbehoevende. De communicatie mét en tussen al deze mensen wordt makkelijk gemaakt door OZOverbindzorg. OZO is een digitaal communicatieplatform waar thuiszorg, huisarts, wijkverpleger, familie, apotheker en ook zeker ú als mantelzorger informatie, acties en vragen met elkaar delen.

De lijntjes met iedereen zijn kort; zorgen en signalen worden snel gedeeld en er makkelijk overleg met elkaar. U kunt als mantelzorger starten met OZOverbindzorg, natuurlijk in overleg met uw naaste die de hulp nodig heeft. Circa 2.000 inwoners van gemeente Apeldoorn maken al gebruik van OZOverbindzorg, evenals alle huisartsen en vele zorgorganisaties.

Wil je weten hoe het werkt en meer informatie over OZOverbindzorg?

Wil je direct starten met OZOverbindzorg? Vul dan het aanmeldformulier in op de website. Na het versturen neemt de Helpdesk contact op om een aanmelding te voltooien.


Respijtzorg in je zorgverzekering
Je bent je misschien ook aan het oriënteren op een nieuwe zorgverzekering. Tip van ons: kijk ook naar de 
mogelijkheden voor respijtzorg. Er zijn al enkele verzekeraars die dit in hun aanvullende verzekering hebben. Bijvoorbeeld: Achmea Zilveren Kruis, Menzis en VGZ.

Yoga & vitaliteit

Ellen Koot heeft veel plezier beleefd aan het geven van de combi workshop 'Keuzes in het leven en yoga' aan 'onze' mantelzorgers. En doet ons de volgende aanbieding: mocht jij het ook als prettig hebben ervaren, dan kun je je aanmelden bij Ellen voor een gratis yogales via: info@bodyandmindcoach.nl  

Website
Email
Facebook
Copyright © 2020 , Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe, alle rechten voorbehouden

Je ontvangt deze emailnieuwsbrief, omdat je bij ons staat ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Epe. Heb je vragen? Ons emailadres is: info@koppelswoe.nl


Wil je deze emailnieuwsbrief niet meer ontvangen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je uitschrijven voor deze emailnieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Steunpunt Mantelzorg - Koppel-Swoe · Stationsstraat 25 · Epe, Gelderland 8161 CP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp