Copy
logo nieuwsbrief

Beste mantelzorger,

In deze emailnieuwsbrief vind je nieuws, tips en onze agenda met activiteiten. Alles speciaal voor mantelzorgers. Lees je mee? 

Nieuws voor mantelzorgers
bezoek en mantelzorg: hoe zit dat?
Visite en mantelzorgers: hoe zit dat eigenlijk?

Vanaf 20 januari geldt het dringende advies om maar één bezoeker (boven 13 jaar) thuis te ontvangen. En ook omgekeerd: ga maar bij één huishouden op bezoek. Bezoek thuis blijkt nog steeds een belangrijke bron van besmetting. Daarom vraagt ons kabinet ons om bezoek zo veel mogelijk te beperken. Maar hoe zit dat nu voor mantelzorgers?

Meer informatie?  www.koppelswoe.nl/bezoek-en-mantelzorg-hoe-zit-dat

Mantelzorgers en de avondklok: hoe werkt dat?

Ben jij mantelzorger voor iemand die niet bij je in huis woont? En heeft je naaste tussen 21.00 en 4.30 uur mantelzorg nodig, die je echt niet kunt verschuiven naar een moment voor of na de avondklok? Dan mag je hiervoor op pad. Wel moet je dan een Eigen verklaring avondklok bij je hebben. 


Meer informatie: www.koppelswoe.nl/avondklok-voor-mantelzorgers

 
ervaringsmaatje

Ervaringsmaatje voor jonge mantelzorgers
Lijkt het jou leuk als jonge mantelzorger fijn om
een ervaringsmaatje te hebben om leuke dingen mee te doen en om je verhaal bij kwijt te kunnen? Wij hebben op dit moment twee jongeren die zelf ervaring hebben als jonge mantelzorger en graag jouw maatje willen zijn. Meer weten? Neem dan contact op met Gerrita Reumer op telefoonnummer 06-40 92 47 02.

Babbelpost: kaartjes ontvangen is toch leuk! 

Bij Babbelpost draait het allemaal om kaartjes. Om contact met mede-inwoners van de gemeente Epe. Om aandacht voor elkaar. Door corona zijn we allemaal meer aan huis gebonden en hebben we minder contact met elkaar. Gezellige post ontvangen vindt iedereen leuk. Daarom hebben EpeDoet! en Rotary het project ‘Babbelpost’ gestart. Vertel hoe je dag is geweest, vertel een leuke anekdote, laat je kind een mooie tekening maken en bezorg deze tijdens je wandeling. Door heel Epe vind je adressen waar inwoners aangegeven hebben het leuk te vinden om post te ontvangen.

Ook opgeven? Bel 0578-67 67 67 of kijk op www.epedoet.nl/babbelpost

Agenda activiteiten
webinar mantelzorg in balans
Donderdag 18 februari: Webinar mantelzorg in balans
Tijdens dit webinar zal Ingrid Schoen spreken. Zij is ervaringsdeskundige, auteur en psychosociaal verpleegkundige. Deze interactieve webinar geeft antwoorden op vragen: waarom is het belangrijk om zelf in balans te blijven, wat is de impact van de aandoening van een naaste, hoe is het om samen te leven in coronatijd? Er is aandacht voor het vragen van hulp en er wordt een mentale oefening gedaan om stil te staan bij de eigen balans. Het webinar vindt donderdag 18 februari van 19.30 uur tot 20.30 uur plaats. Aansluitend is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

Als je interesse hebt, kan je je tot 12 februari aanmelden door een mail te sturen aan
g.reumer@koppelswoe.nl Bij aanmelding ontvang je verdere informatie.
Vrijdag 26 februari: Op avontuur bij de Wildhoeve
Vrijdag 26 februari van 13.00 uur tot 16.00 uur is er voor jonge mantelzorgers van 6-12 jaar een leuke middag bij de Wildhoeve. We gaan op avontuur door de bossen door middel van een speurtocht. Ook gaan we een disqgolf parcours doen. Dat is een combinatie van midgetgolfen en frisbeeën. Ook zijn er allerlei digitale spellen die we kunnen doen.  Een middag vol met leuke activiteiten. Camping de Wildhoeve kan je vinden aan de Hanendorperweg 102 in Emst. Ben jij er bij? Meld je dan voor 24 februari aan door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl


 
Vrijdag 22 maart: wandelen

Deze ochtend is er de mogelijkheid om in tweetallen te wandelen. Je kunt je alleen opgeven en dan koppel ik jou aan een andere mantelzorger om samen een wandeling te maken. Hierbij probeer ik een leuk wandelmaatje voor jou te regelen. We zullen starten op verschillende tijdstippen tussen 10.00 uur en 11.00 uur. We vertrekken vanaf de Ossenstal aan de Ossenweg 10 te Epe. Vanuit hier kunnen we de rode route wandelen. Deze duurt ongeveer 40 minuten. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Meld je dan voor woensdag 17 maart aan door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl Je krijgt vervolgens verdere informatie.

Onze agenda vol activiteiten voor jong en oud
Wij organiseren regelmatig activiteiten specifiek voor mantelzorgers. Op www.koppelswoe.nl/agenda vind je de hele agenda met al onze activiteiten. Door de lockdown nu -tot 9 februari- nog even beperkt voor kinderen en jongeren. Zo zijn mijn collega's gestart met het organiseren van activiteiten voor de voorjaarsvakantie. Misschien iets voor jouw kind? Houd dan onze agenda in de gaten. Klik op de link en selecteer daarna bij de filters op 'kinderen' of 'jongeren'.


Bekijk hier het hele programma: www.koppelswoe.nl/agenda


 
Online trainingen
Snel beter in je vel
Het Trimbosinstituut biedt 3 gratis online trainingen aan die jou kunnen helpen bij slaap of stressklachten. De trainingen gaan over ontspannen, energie opladen en anders denken. 


Meer informatie en de training vind je hier
Tip website
www.mantelzorg.nl
Mantelzorg.nl is de landelijke organisatie ter ondersteuning van mantelzorgers. Je vindt hier een breed aanbod van informatie. In deze tijd van corona houden zij contact met Hugo de Jonge om de belangen van mantelzorgers te behartigen. Op de website vind je ook de nieuwste informatie betreffende mantelzorg en corona.


 

Coördinator Steunpunt Mantelzorg

foto Geritta Elskamp
Ik ben Gerrita Reumer en ik ben coördinator bij Steunpunt Mantelzorg in de gemeente Epe. 

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het weten! Mail, bel of app naar g.reumer@koppelswoe.nl of 06-40 92 47 02. 
Bezoek onze webpagina Steunpunt Mantelzorg
Website
Email
Facebook
Copyright © 2021 , Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe, alle rechten voorbehouden

Je ontvangt deze emailnieuwsbrief, omdat je bij ons staat ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Epe. Heb je vragen? Ons emailadres is: info@koppelswoe.nl


Wil je deze emailnieuwsbrief niet meer ontvangen? Of je gevens wijzigen?
Dat kan hieronder. Klik daarover op de juiste link. 

mijn gegevens wijzigen of uitschrijven emailnieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Steunpunt Mantelzorg - Koppel-Swoe · Stationsstraat 25 · Epe, Gelderland 8161 CP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp