Copy
logo nieuwsbrief

Beste mantelzorger,

In deze emailnieuwsbrief vind je nieuws, tips, onze agenda met activiteiten en een leuke weggever! Alles speciaal voor mantelzorgers. Lees je mee? 

Nieuws voor mantelzorgers
mantelzorgwaardering
REMINDER
Mantelzorgwaardering voor volwassenen en jongeren
In de gemeente Epe kunnen inwoners die mantelzorg ontvangen, hun volwassen mantelzorger aanmelden voor een waardering van € 100,00 per zorgvrager. Jonge mantelzorgers komen in aanmerking voor een bol.com cadeaukaart ter waarde van 20 euro. Je kunt je tot uiterlijk 1 oktober 2020 aanmelden voor deze welverdiende blijk van waardering voor mantelzorgers.
 

Meer informatie vind je via deze link

 

WZU vraagt 5 minuten van je tijd! 
WZU onderzoekt welke informatie mantelzorgers op een specifiek moment nodig hebben. Op deze manier kunnen professionals sneller en beter doorverwijzen en ondersteunen. Om te achterhalen wat mantelzorgers van ouderen met psychiatrische problematiek nodig hebben, is er een 
enquête opgesteld. 

Val jij als mantelzorger in deze doelgroep? Bekijk dan voorafgaand aan de enquête de poster via
deze link (die heb je nodig voor vraag 1). Het invullen van de enquête duurt maximaal 5 minuten en zal anoniem verwerkt worden.

Link poster | Link enquête

Tip en win!
10x Boek voor jonge mantelzorgers

Stichting de Regenboogboom schenkt 10 keer het boek ‘Elfenbos de Spronkel’ voor jonge mantelzorgers in de gemeente Epe. Jonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met zorg in de directe omgeving. Dit kan gaan om een ouder, broer/zus of opa/oma.

Lees hier meer over het boek en de winactie 

 

Winnen?
Wil jij kans maken op 1 van de 10 boeken? Stuur dan voor 10 september een mail naar g.reumer@koppelswoe.nl. Zet in je onderwerpregel even 'winactie boek'. Bij meer dan 10 aanvragen, verloten we de boeken onder alle reacties. Je krijgt van ons bericht als je een boek hebt gewonnen.
 
Kijktip
restaurant misverstand
Restaurant Misverstand
In het tv-programma 'Restaurant Misverstand' worden 9 mensen met dementie gevolgd, die tijdelijk als restaurantmedewerker aan het werk gaan. Johnny de Mol laat op een integere en soms ontroerende manier zien welke maatschappelijke vraagstukken samenhangen met dementie. Het programma is gemaakt in nauwe samenwerking met Alzheimer Nederland. Iedere maandag om 21.30 uur op SBS6.


Meer informatie vind je hier | kijk hier aflevering 1 terug
Online trainingen
Gratis online training over dementie
Eén van de kenmerken van dementie is dat het gedrag veranderd. Dit kan best even wennen zijn. Om jou te helpen is de online training 'omgaan met veranderd gedrag bij dementie' ontwikkeld. De training helpt jou om het veranderde gedrag te begrijpen en geeft tips om er mee om te leren gaan. 


Meer informatie en de training vind je hier
Snel beter in je vel
Het Trimbosinstituut biedt 3 gratis online trainingen aan die jou kunnen helpen bij slaap of stressklachten. De trainingen gaan over ontspannen, energie opladen en anders denken. 


Meer informatie en de training vind je hier
Agenda activiteiten
Vrijdag 4 september:  Leuke activiteiten bij Buitenplaats de Poel
We gaan met kinderen van 8 t/m 12 jaar boogschieten, eten, drinken, creatief aan de slag en kijken bij de dieren. Deze activiteit vindt plaats van 17.30 uur tot 21.30 uur bij Buitenplaats de Poel De Poel 1 7345 EA Wenum-Wiesel. Je kan je t/m 28 augustus opgeven via de mail 
g.reumer@koppelswoe.nl  of door het sturen van een appje naar 06-40 92 47 02. Deze activiteit is gratis. Meer info vind je via deze link.
Donderdag 10 september: Lezing door mantelzorgcoach Richard Koekkoek
Richard Koekkoek komt vertellen over zijn online programma:
coachfriend voor mantelzorgers. Hij geeft informatie over hoe je als mantelzorger staande kunt blijven. Hij heeft ook een boek geschreven over mantelzorg. Inloop om 19.00 uur. Start om 19.30 uur tot 21.00 uur. Locatie Kulturhus EGW aan de Stationsstraat 25 te Epe. Je kunt je aanmelden tot 5 september via de mail g.reumer@koppelswoe.nl of telefonisch 0578-67 67 67. Er is geen eigen bijdrage verbonden aan deze activiteit. Klik hier voor meer info.


 
dinsdag 29 september en 13 oktober: Workshop 'Natuurlijk, een Netwerk' voor mantelzorgers

Tijdens deze workshop gaat het over de mogelijkheden om als mantelzorger een sociaal netwerk rondom je zorgvrager te vormen, te versterken en te vergroten. Na deze workshop ben jij bekend met begrippen als draagkracht en draaglast, vraagverlegenheid en sociaal netwerk. Ook ben jij beter in staat om derden om structurele hulp te vragen.

De workshop wordt gehouden op dinsdag 29 september en dinsdag 13 oktober van 9.30 tot 12.00 uur in de Heerd, van Meurslaan 3 in Heerde. Je kunt je tot 21 september aanmelden voor deze workshop die voor jou kosteloos is. Aanmelden kan bij g.reumer@koppelswoe.nl. Hier vind je meer info


 
link naar workshop
Dinsdag 13 oktober: Workshop 'Body & Mind'
We gaan deze bijeenkomst onder begeleiding van body en mindcoach Ellen Koot op zoek naar ruimte voor onszelf als mantelzorger. We doen dat door middel van theorie en het doen van makkelijke oefeningen. Dinsdag 13 oktober 2020 van 10.00 uur tot 12.00 uur bij Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 te Epe. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan deze bijeenkomst. Aanmelden voor vrijdag 9 oktober door een mail te sturen naar
 g.reumer@koppelswoe.nl Voor meer info: klik hier.

 
Donderdag 22 oktober: creatieve workshop (30-40'ers)
Anneke is zelf mantelzorger van deze leeftijd en geeft creatieve workshops. Lijkt het jou leuk om onder leiding van Anneke een mooi herfsstuk te maken onder het genot van een kopje koffie/thee dan ben jij van harte welkom op donderdag 22 oktober van 10.30 uur tot 12.00 uur, Koninginneweg 5 te Vaassen. We vragen een eigen bijdrage van 10 euro per persoon. Je kunt je aanmelden door voor 15 oktober een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl. Er is plek voor maximaal 6 deelnemers. Voor meer info: klik hier.
 
Zaterdag 14 november: Dag van de Mantelzorg

Ook dit jaar willen wij jou als mantelzorger een stukje waardering geven voor hetgeen jij doet. Dit jaar staat er op 14 november van 13.00-15.15 uur een driegangen maaltijd op het programma afgewisseld met optredens van entertainer en goochelaar Michel van Zeist bekend van televisie. De dag wordt afgesloten met een mooi gedicht. Uiteraard krijgt u een kleinigheidje van ons mee ter herinnering aan deze dag. Ook wethouder Lia de Waard zal deze dag aanwezig zijn om haar waardering te uiten. Klik hier voor meer info.

Aan deze dag zijn geen kosten verbonden. Je kunt je aanmelden door voor 6 november 2020 een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl. Er is plaats voor de eerste 46 aanmeldingen. Let op: alleen bij bevestiging van ons (per mail) ben je ook aangemeld.


 
Donderdag 17 december: Kerstbijeenkomst

Ook dit jaar is er weer volgens traditie een kerstbijeenkomst. We gaan op 17 december van 10.30-12.00 uur kerstbakjes maken onder leiding van Ab Tuinman. Tinus van Huffelen zorgt voor live muziek.

Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan door voor 8 december een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nlKlik hier voor meer info.

 


 

Coördinator Steunpunt Mantelzorg

foto Geritta Elskamp
Ik ben Gerrita Reumer en ik ben coördinator bij Steunpunt Mantelzorg in de gemeente Epe. 

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het weten! Mail, bel of app naar g.reumer@koppelswoe.nl of 06-40 92 47 02. 
Bezoek onze webpagina Steunpunt Mantelzorg
Website
Email
Facebook
Copyright © 2020 , Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe, alle rechten voorbehouden

Je ontvangt deze emailnieuwsbrief, omdat je bij ons staat ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Epe. Heb je vragen? Ons emailadres is: info@koppelswoe.nl


Wil je deze emailnieuwsbrief niet meer ontvangen?
Je kunt hier je gegevens wijzigen of je uitschrijven voor deze emailnieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Steunpunt Mantelzorg - Koppel-Swoe · Stationsstraat 25 · Epe, Gelderland 8161 CP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp