Copy
logo nieuwsbrief

Beste mantelzorger,

In deze emailnieuwsbrief vind je verder nieuws, tips en onze agenda met activiteiten. Alles speciaal voor mantelzorgers. Lees je mee? 

Nieuws voor mantelzorgers
Geheugensteunpunt mantelzorgers en hun zorgvragers met dementie

Als je partner of naaste te maken krijgt met dementie, komt er veel op je af. Het Geheugensteunpunt in de gemeente Epe biedt informatie, concrete ondersteuning en objectief advies aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. 

Ontmoetingsmorgen voor mensen met dementie
Dinsdag:        9.30-11.30 uur Kulturhus EGW, Epe
Woensdag:    10.00-12.00 uur De Rank, Vaassen

Inloopspreekuur voor mantelzorgers van zorgvragers met dementie
Dinsdag:        11.30-13.00 uur Kulturhus EGW, Epe
Woensdag:     12.00-13.30 uur De Rank, Vaassen

Voor informatie en/of deelname hieraan neem je contact op met Janine Verduijn (coördinator Geheugensteunpunt Epe) via
epe@hetgeheugensteunpunt.nl of 06-82 67 79 99. Kijk ook op www.hetgeheugensteunpunt.nl

 
hulp voor mantelzorgcafé
Wil jij ons helpen? 

Een Mantelzorgcafé opstarten waar mantelzorgers samenkomen. Doe je dat: op een vast moment per week of juist per maand? In ieder dorp van de gemeente Epe of voor de hele gemeente Epe samen? Voor alle mantelzorgers? Of juist mensen samen brengen, waar het ziektebeeld van de zorgvrager vergelijkbaar is? Sprekers uitnodigen? 

Het zijn enkele van de vragen waar we antwoord op zoeken om goed bij de behoeftes van mantelzorgers te kunnen aansluiten. Wil jij met ons meedenken? Bel dan naar 0578-67 67 67 of mail steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl

 
logo alzheimer nederland

Mantelzorgers gezocht voor onderzoek naar online programma

Alzheimer Centrum Limburg en de Universiteit Maastricht zijn bezig met een onderzoek naar een speciaal online programma ter ondersteuning van mantelzorgers van mensen met dementie in hun dagelijks leven. Deze nieuwe vorm van behandeling kan hopelijk mantelzorgers beter om te laten gaan met moeilijke situaties en negatieve gedachten en gevoelens die ze kunnen hebben. Het uiteindelijke doel is om de overbelasting van de mantelzorger te verlagen.

De onderzoekers zoeken mantelzorgers die de 9 online modules van het ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) willen volgen en hierbij gecoacht willen worden. Wil je meedoen aan het onderzoek naar dit online programma met wekelijkse coachingsgesprekken? Kijk dan voor meer informatie op: 
www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/mantelzorgers-gezocht-onderzoek-naar-ondersteuning-door-online-programma-en-gesprekken

Vakantie met zorg
Een ontspannen vakantie, samen of voor je partner of naaste die zorg nodig heeft, op een prachtige plek in Nederland: er kan nu weer geboekt worden! Er zijn verschillende organisaties die seniorenvakanties en zorgvakanties aanbieden. Hieronder lichten wij er twee voor je uit:

Het Vakantiebureau
Specialist in senioren vakanties en zorgvakanties. Laatste zijn begeleide vakanties voor mensen die in het dagelijks leven zorg of begeleiding nodig hebben. Vakantie met zorg biedt o.a. twee vakanties aan voor mantelzorgers en hun zorgvragers. Dit geeft de mogelijkheid om met je naaste op vakantie te gaan, al zit hij/zij in een woonzorgcentrum. Ook worden er vakanties met oog op respijtzorg georganiseerd door deze organisatie. Meer informatie via: 
www.hetvakantiebureau.nl

Allegoeds Vakanties
Allegoeds Vakanties wil ouderen graag een mooie vakantie bezorgen, met de juiste zorg, hulp en begeleiding waar nodig. Ze hebben een afwisselend aanbod voor het hele jaar. Zij bieden vakanties aan op de zorgintensiteit van je naaste, waarvan beginnende dementie ook een categorie is. Je bent samen welkom, dan neemt de begeleiding de zorg van je over waardoor jij ook kan ontspannen. Meer informatie via: 
www.allegoedsvakanties.nl
Agenda activiteiten jonge mantelzorgers
ontdekkingstocht

3 maart: ontdekkingstocht en pannenkoek eten
Zit jij in groep 3 t/m 8? En ben je een jonge mantelzorger? Ga dan gezellig met ons mee op ontdekkingstocht in de bossen rondom de Ossenstal. We gaan allerlei opdrachten doen en sluiten af met een pannenkoek. We verzamelen om 11.00 uur bij de Ossenstal. De activiteit duurt tot 13.00 uur. 
  
Lijkt het jou leuk om mee te gaan op ontdekkingstocht? Meld je dan aan  via 
steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl. Er kunnen maximaal 10 kinderen deelnemen. 

 

online rad van fortuin

4 maart: online spelletjesavond: 'Rad van Fortuin'
Ben jij een jonge mantelzorger tussen de 6 en 23 jaar? Doe dan vrijdag 4 maart van 18.30-20.00 uur mee aan de gezellige spelletjesavond 'Rad van Fortuin'. Draai aan het rad, doe leuke opdrachtjes en maak kans op prijzen. De jongste spelers hebben mogelijk wat hulp nodig van een ouder of broer/zus.

Lijkt het jou leuk om mee te doen? Meld je dan aan bij
steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of bel 0578-676767. Na aanmelding ontvang je meer informatie.

 

Agenda activiteiten mantelzorgers
stoelyoga

10 maart: workshop ontspannende stoelyoga
Even loskomen van de dagelijkse drukte en gedachtenstroom in jouw hoofd. Tijdens een yogales kun je spanningen in je lijf leren loslaten. Op donderdag 10 maart van 11.00-12.00 uur organiseren we in de danszaal van Kulturhus EGW in Epe, samen met yogadocente Margreeth Kamphuis van Yoga Veluwe, een stoelyogales. 

Stoelyoga is een aangepaste vorm van yoga waarbij de oefeningen op en rondom een stoel worden gedaan. Een toegankelijke vorm van lichamelijke beweging voor jong en oud! Tevens zal er aandacht zijn voor ademhalingsoefeningen en ontspanning. Zorg ervoor dat je kleding draagt waarin je je makkelijk kunt bewegen.

 

Meld je voor 4 maart 2022 aan door een mail te sturen naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of bel 0578-67 67 67. Er is plek voor 12 deelnemers. Na aanmelding ontvang je meer informatie.

wat betekent dementie?
18 of 25 maart: Wat betekent dementie? Informatieavond voor mantelzorgers

De gemeente Epe heeft het mogelijk gemaakt dat er vanuit alle Buurtpunten bijeenkomsten worden georganiseerd gericht op het versterken van mantelzorgers van mensen met dementie.

Mantelzorgers willen we vooral ondersteunen door inzicht te geven in wat dementie voor hun naaste betekent en praktische vragen rond de dagelijkse omgang met mensen met dementie te beantwoorden. Bijwonen van deze bijeenkomsten is gratis en deze zullen geleid worden door Eric Schlangen, docent bij de Mensch (verzorgt opleidingen, workshops en advies over zorg bij dementie).

Je bent van harte welkom op vrijdagavond 18 maart of 25 maart van 19.00-22.00 uur in Kulturhus EGW in Epe. 

Opgave graag voor 11 maart per mail mnijhof@buitenplaatsdepoel.nl. Voor informatie kun je bellen naar Monique Nijhof 06-15 53 20 83.

24 maart: webinar werk en mantelzorgtaken
Om de combinatie van werken en (mantel)zorgtaken vol te houden, is balans nodig. Maak je mantelzorgsituatie bespreekbaar en voorkom dat het allemaal te veel wordt.

De nadruk van dit webinar, gegeven door MantelzorgNL, ligt op praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. Bijvoorbeeld over hoe en met wie je de zorg kunt delen, bij welke loketten je kunt aankloppen voor (extra) hulp en welke domotica en handige apps je kunnen helpen om de (mantelzorg) taken beter te organiseren. Dit doen ze aan de hand van informatie, filmpjes en een stroomschema dat MantelzorgNL speciaal voor de werkende mantelzorgers heeft ontwikkeld. 

Meld je voor 20 maart 2022 aan door een mail te sturen naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of bel 0578-67 67 67. Na aanmelding ontvang je meer informatie.
afbeelding vertel het ons!
Vertel het ons! 
Wij organiseren regelmatig activiteiten specifiek voor mantelzorgers. Momenteel voeren we gesprekken over verschillende webinars. Houd onze website in de gaten. Bekijk hier het hele programma: 

www.koppelswoe.nl/agenda

Zelf een leuk idee? Vertel het Gerrita!
Zou je over een bepaald onderwerp meer willen weten? Heb je een idee voor een activiteit? Mis je iets in ons aanbod? Laat het ons weten! Mail of bel met Gerrita. Haar gegevens vind je onderaan in deze mail.

 
Kijktip

Prikkelarme foto- en filmpresentaties

CCDS Multimedia heeft meer dan 100 foto en filmpresentaties op dvd en USB-stick verkrijgbaar. Geschikt voor alle doelgroepen, ook voor de personen die minder prikkels kunnen verdragen, door de rustig in elkaar overlopende beelden. Met bijbehorende PDF tekst voor de fotopresentaties om de activiteit beter te kunnen begeleiden (voor o.a. activiteitenbegeleiders, zorg, familie, vrijwilligers of mantelzorgers). De films zijn allemaal ingesproken en met achtergrondmuziek.

Kijk op
www.ccdsmultimedia.nl voor het aanbod en aankoopmogelijkheden!

Leestip

Boek: Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte.

Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte heeft als doel hoop, troost en perspectief te bieden en bevat daarnaast veel praktische handvatten voor een waardevol leven. Geschreven door Peter van den Berg en Angélique van der Lit-van Veldhuizen, met bijdrages van ervaringsdeskundigen en professionals. Het boek is te bestellen bij de lokale boekhandels of online bij bijvoorbeeld
bol.com.

Coördinator Steunpunt Mantelzorg

foto Gerrita Reumer
Ik ben Gerrita Reumer en ik ben coördinator bij Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe in de gemeente Epe. 

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het weten! Mail, bel of app naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of 0578-67 67 67. 

 
Bezoek onze webpagina Steunpunt Mantelzorg
Website
Email
Facebook
Copyright © 2022 , Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe, alle rechten voorbehouden

Je ontvangt deze emailnieuwsbrief, omdat je bij ons staat ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Epe. Heb je vragen? Ons emailadres is: info@koppelswoe.nl


Wil je deze emailnieuwsbrief niet meer ontvangen? Of je gevens wijzigen?
Dat kan hieronder. Klik daarover op de juiste link. 

mijn gegevens wijzigen of uitschrijven emailnieuwsbrief.

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Steunpunt Mantelzorg - Koppel-Swoe · Stationsstraat 25 · Epe, Gelderland 8161 CP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp