Copy

Het begin is er | 02 | mei 2019

Er zijn alweer twee maanden voorbij na de eerste nieuwsbrief! (klik om te lezen). Hoog tijd voor de volgende. Naar aanleiding van de eerste nieuwsbrief kwamen er een heel aantal vragen. Daarom gaat deze nieuwsbrief onder andere wat uitgebreider in op de financiële kant van mijn uitzending en stelt mijn thuisfrontteam zich voor. Maar eerst een update!
(Ik ben nog niet weg! Deze foto is nog 
niet op de Logos hope genomen, maar in Noorwegen :D) 

Update
Sinds de vorige nieuwsbrief is er aardig wat tijd voorbij gegaan en er is in die tijd heel wat gebeurd. Op het moment ben ik zelf voornamelijk druk met afstuderen, dat gaat met zijn ups en downs. Zeker omdat ik daarnaast ook nog wel eens werk, verhuist ben, mijn vrienden graag af en toe zie en er ook voor OM nog heel wat geregeld moet worden. Met betrekking tot de uitzending zijn de volgende dingen langsgekomen;
  • Samen met OM en Hans (tft’er financiën) hebben we gezeten voor verzekeringen;
  • Ook heb ik samen met Ilse (voorzitter tft) en de Koepelkerk gezeten om te bespreken hoe zij als mijn thuisgemeente kunnen bijdragen aan mijn uitzending;
  • Op basis van dit gesprek heb ik een praatje gehouden in de Koepelkerk om de gemeente op de hoogte te stellen van mijn uitzending en ook daar steun te vragen in de vorm van gebed of financiële steun. Er hebben heel wat mensen gelijk die dag hun betrokkenheid geuit, dat is erg fijn om te ervaren
  • De teller voor toegezegde maandelijks giften staat na deze twee maanden op €440.

Het Thuisfrontteam!
 
Het thuisfrontteam is een groep mensen die om mij heen staan voor zowel praktische als mentale steun. Nu in de voorbereidingen, straks op het schip en de eerste periode dat ik weer thuis ben. Graag laat ik de 6 mensen waaruit het team bestaat zich aan jullie voorstellen;

Voorzitter Ilse
Ha allemaal,
Ik ben Ilse, 30 jaar. Ik ben getrouwd met Jan en samen hebben we twee zoons. Ik ken Alice ongeveer 5 jaar, we kwamen elkaar steeds weer ergens anders tegen en konden niet meer om elkaar heen! Wat aanstekelijk is het om haar enthousiasme te zien om Gods liefde uit te delen en om God in grote en kleine dingen te zien. Daarom werd ik graag voorzitter/contactpersoon van het thuisfrontteam. Ik sta graag klaar voor jullie vragen, nu en als Alice straks op zending is. We zijn druk bezig om het mogelijk te maken om Alice straks te kunnen uitzwaaien, vol vertrouwen naar de andere kant van de wereld en waar de Logos Hope verder nog naar toe zal gaan.

Penningmeester Hans
Ik ben Hans van Wieringen, 47 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen. Ik ken Alice uit de Koepelkerk, en sinds kort woont ze zelfs bij ons in huis 😉. Ik probeer in het TFT de financiën te stroomlijnen. Ik vind dat Alice een enorme uitdaging aan gaat en probeer haar daarin te bemoedigen en te steunen. Wat een mooie combinatie om met jonge mensen te reizen, te evangeliseren en actief te zijn.

Gebedscoördinator Elisa
Ik ben Elisa, 26 jaar jong en sinds afgelopen donderdag getrouwd met Johan. Recentelijk ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog van de Universiteit van Utrecht. Daarnaast ben ik gepassioneerd lid van de C3-Rivers gemeente in Arnhem. Ik ken Alice via de mooiste studentenvereniging van Arnhem, Ichthus, waar ik haar ook als mijn moeder heb gekozen. Binnen het TFT heb ik de functie van gebedscoördinator. Ik houd me bezig met het versturen van de gebedsmail en stimuleren van de kerken om voor Alice te bidden. 
(Stiekem heb ik dit stukje ook niet zelf geschreven omdat ik op huwelijksreis ben, dus als je meer van mijn persoonlijke motivatie wilt weten, stuur dan een mailtje naar het TFT ;) 

Vertrouwenspersoon Renske
Ik ben Renske Spijker, 35 jaar. Getrouwd met Peter en samen zijn wij de dankbare ouders van 4 kinderen.
Alice ken ik via de kerk, omdat we 'toevallig' bij elkaar in de buurt woonden. Ik geniet van Alice haar enthousiasme en overgave om op de Logos Hope te stappen, God meer te leren kennen en Gods liefde uit te delen. Niet alleen hier in Nederland (wat ze momenteel al volop doet) maar ook over de rest van de wereld. Echt iets voor haar.  Ik zou dit zelf nooit zo kunnen doen maar daarom ben ik dankbaar dat ik ook een beetje op zendingsreis mag gaan doordat ik Alice vertrouwenspersoon mag zijn binnen het thuisfront team. Ik mag dicht bij Alice blijven, mee genieten van al haar verhalen en haar helpen daar waar nodig. Ik heb zin in deze reis die al begonnen is!

Vliegende keep Freek
Dan is er Freek, de vijfde man. Reserve. 26 jaar, man van Christianne en vader van Rafael. Ik ben gelokt naar het TFT met de positie van algemene reserve, wat eigenlijk heel weinig werk zou moeten zijn, maar dat valt vies tegen. Gelukkig heb ik dat allemaal over voor Alice, die ik ken sinds wij hier in Arnhem zijn komen wonen (september 2016). Ik hoop door Alice te ondersteunen bij te kunnen dragen aan de 'verkondiging van het woord' zoals dat zo mooi gereformeerd heet.

PR en communicatie Marrijnke 
Met mijn 22 jaar ben ik, Marrijnke, de jongste tft’er. Daartegenover ken ik van alle tft’ers Alice het langste, al vanaf de dag dat ze de eerste voet in Velp zette :D. In deze 6 jaar heb ik Alice bijna nooit anders gezien dan gepassioneerd voor God en het geloof en ik vind het super tof dat ik haar in die passie mag ondersteunen door deel te zijn van het thuisfrontteam. In het team houd ik me bezig met deze nieuwsbrief en andere manieren waarop Alice jullie op de hoogte houdt van haar goddelijk avonduur.
 

Financiële zaken :)
 
In de voorgaande nieuwsbrief heb ik jullie gevraagd met mij mee te gaan op zending en na te denken over op welke manier je dit kunt doen. Er hebben al een heel aantal van jullie aangegeven mij ook financieel te kunnen steunen, waarvoor dank! Echt heel erg fijn. Wel zijn er ook nog een aantal vragen gekomen over de financiële kant. Deze zal ik hier zo goed mogelijk beantwoorden.

Mijn leven aan boord van het schip wordt een leven gesteund op gebed en giften. Ik ontvang geen salaris en ook ome DUO zal mij na het afstuderen verlaten. Dat betekend een stap in vertrouwen in God, dat hij mag voorzien in genoeg mensen die financieel met mij mee willen op zending.

Vanuit OM wordt er per zendeling een bepaald bedrag per maand gevraagd. Dit wordt besteed aan huisvesting, eten, drinken en verzekeringen voor mensen persoonlijk en daarnaast om te zorgen dat het schip blijft drijven, vooruitkomt en kennis, hulp en hoop kan verspreiden. Omdat Nederland een rijk land is wordt er van mij gevraagd een bedrag van €1250,- per maand mee te nemen. Mocht er bijvoorbeeld iemand uit Zimbabwe mee willen varen, zal die een lager bedrag mee hoeven nemen. In een arm of antichristelijk land kan dit een even grote (dan niet grotere) opgave zijn.

Omdat er een maandelijks bedrag van mij wordt gevraagd is de meest ideale situatie die, waarin ik met maandelijkse giften wordt gesteund. Zo is het zeker dat het schip de gehele twee jaar voldoende geld krijgt.  Er wordt dan ook van mij gevraagd dat ik 28 juni in ieder geval al 80% van het bedrag in maandelijkse giften toegezegd gekregen moet hebben, als dit niet gelukt is kan ik niet mee. Dit betekend niet dat al het geld al overgemaakt is, maar dat ik genoeg machtigingen heb ontvangen.

€1250,- in de maand betekend dus minstens 13 mensen die  +/- €100 p.m. steunen, of 25 mensen die +/- €50,- p.m. steunen, of 50 die €25,- steunen enz.. Of natuurlijk een mooie mengelmoes hiervan, net hoeveel je kwijt kan. Wanneer we over de 100% heen gaan wordt het geld sowieso besteed aan de Logos Hope en het werk waar ik aan meewerk. Omdat het dus ook kan dat mensen wel de 80% maar niet de 100% halen.

Als je een machtiging afgeeft voor de maandelijkse steun dan zullen deze beginnen in augustus, wanneer ik daadwerkelijk naar de Logos Hope ga. Op dit moment staat de teller van maandelijks toegezegde giften op €440,-, dat is super fijn!

Wanneer je wilt steunen kun je online een machtiging geven op deze site:  www.operatiemobilisatie.nl/alicedatema Of ‘offline’ een machtigingskaart invullen die je van mij of het thuisfrontteam kunt krijgen.

Praktisch steunen
 
Gebed
Als je mij en deze missie met gebed wilt steunen stuur dan een mail naar TFTalice@gmail.com, met als onderwerp ‘gebed’. Je komt dan in de lijst te staan waar de gebedsmail naartoe gestuurd wordt.

Danken en bidden
  • Danken voor alle betrokkenheid die ik nu al ervaar van de mensen om mij heen. 
  • Danken voor (niet christelijke)mensen waar ik nu al meer mee over God praat doordat ik naar Logos Hope ga. 
  • Bidden dat God mag voorzien in genoeg mensen die financieel met mij mee willen op zending. 
  • Bidden voor rust, concentratie en inspiratie in het kader van mijn afstuderen, dat moet nog wel voor ik weg ga ;)
D.V. Data Vrijhouden
24 mei 
Whiskyproeverij! @Arnhem (opgeven via TFT-mail, meer info volgt) 
28 juni
80% van de financiën rond.
11 augustus 
Inzegen-, uitzenddienst @Koepelkerk Arnhem.
20 augustus 
Afscheid nemen van thuis.



Financieel 
Leven aan boord van Logos Hope betekent leven van giften. Als je financieel wilt steunen dan kan dit via mijn Donatiepagina van Operatie Mobilisatie. Je kunt hier aangeven of je periodiek of eenmalig wilt steunen. Operatie Mobilisatie is een ANBI-geregistreerde organisatie, dit kun je ook aangeven bij de Belastingdienst. Voordat ik überhaupt weg mag gaan moet ik voor 28 juni 2019 minimaal 80% van het benodigde bedrag toegezegd gekregen hebben.


 
Bedankt voor jullie aandacht en steun,
Moge God je zegenen en tot we elkaar weer zien! :)

Alice
Adressen
OPERATIE MOBILISATIE
Assemblageweg 9, 8304 BB Emmeloord
0527 - 615 607 | info.nl@om.org
www.operatiemobilisatie.nl

ALICE DATEMA
Huidig adres: ZE IS VERHUIST!
Schaapdijk 5
6825  Arnhem
+31 6 578 240 13

Thuisfront Team
CONTACTPERSOON
Ilse Veen 
+ 31 6 179 909 02
TFTAlice@gmail.com


 
VRAGEN OVER GIFTEN
Hans van Wieringen
TFTAlice@gmail.com
onder vermelding van: financien

Support 
IBAN: NL RABO 0114232938
t.n.v. Operatie Mobilisatie 
o.v.v. 'Support Alice Datema'

ONLINE DONATIES
www.operatiemobilisatie.nl/alicedatema
  
       
Copyright © 2019 Alice Evangelisatie, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp