Copy


 

Het is begonnen! | 05 | september 2019

 Als deze nieuwsbrief wordt verstuurd ben ik op weg naar Rio de Janairo! Maar daarvoor zijn er nog heel wat dingen gebeurd (in de laatste nieuwsbrief was ik nog in Nederland!). In deze nieuwsbrief een update hiervan en ook een uitleg hoe je post kunt sturen nu ik op het schip ben. :) Helemaal aan het einde zijn ook de punten van Dank en Gebed te vinden om praktisch mee te leven. 
 
Update
Afscheid nemen 

Op het moment dat ik dit schrijf is het 19:09 uur in Nederland, is het 14:10 in Brazilië, zit ik al meer dan negen uur in een vliegtuig en vliegen we al 15 minuten weer boven land. We zijn op het zuidelijk halfrond, 10 kilometer boven Brazilië (in de hoogte ^^). Nog 2 uur en 30 minuten en dan zijn we geland!!
Een heel bijzondere ervaring, zo lang in een vliegtuig zitten. Maar sinds de laatste keer dat ik jullie gezien heb is er nog veel meer gebeurd! Laten we daar eerst mee beginnen, dan vertel ik jullie daarna mee over de vlucht. (Spoiler alert: het gaat prima! Tot nu toe nergens last van!:))

Zondag 11 augustus ben ik uitgezegend door de koepelkerkgemeente in Arnhem en heb ik afscheid genomen van Arnhem en allen daar die mij lief en dierbaar zijn. Het was een prachtige dienst. Ik ben uitgezegend met de woorden van Jozua 1:9 waar staat: “Wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de Heer, je God, staat je bij.” Ook ben ik toegezongen door de hele gemeente met; “Ga met God en Hij zal met je zijn.” Allen die hierbij meegedacht of geholpen hebben, enorm bedankt! Daarna was er de afscheidslunch. Zo fijn, om nog een keer met de meesten van degenen die mij lief en dierbaar zijn samen te zijn. Mooie kaarten, knuffels en liefde daar gekregen. Alle dank aan mijn ThuisFrontTeam (TFT) het was echt goed geregeld en heerlijk ontspannen.

Toen op naar Assen! Ook daar nog mooie dagen gehad, veel uitgezocht, opgeruimd en ingekocht. Want wat neem je eigenlijk mee als je twee jaar op een schip gaat wonen? Wat een vreselijk ingewikkelde vraag, ik heb dit nog nooit eerder gedaan! ;) In Assen zijn ook nog verschillende mensen langs geweest. Onder ander mijn opa en oma, vrienden van mijn ouders en ik ben nog met vriendinnen uit eten geweest. Afscheid nemen is vreemd, want je mist de mensen waarvan je afscheid neemt nog niet.. Dit maakte het wel een interessante en vreemde tijd.

Toen was het ineens 20 augustus. Alle laatste dingen nog inpakken en gestrest van de spanning en de kilo’s (35 kilo, verdeeld over drie tassen is zo makkelijk nog niet!) maar voila! Uiteindelijk zijn we vertrokken. Heerlijk zelf door ons Nederlandse landschap autogereden. Dat was fijn! Op de conferentie ingeschreven, kamer gevonden en dan echt het laatste afscheid van papa en mem..

En dan ben je ineens ‘alleen op de wereld’. Het is begonnen!


Go-conferentie 
De Go-conferentie was briljant, vermoeiend, interessant, gezellig en intens. Zo veel mensen van alle kanten van de wereld, rond de 130, die dan ook weer naar alle kanten van de wereld vertrekken. Wat ik heerlijk vond is dat ik God echt veel gesproken heb die weken. Door andere mensen, door de natuur, door de seminars en gewoon door te luisteren naar wat God zegt.
Allemaal vrienden gevonden, onder andere een paar die ongeveer even oud zijn als ik en ook naar het schip gaan :). Echt een gebedsverhoring. Een rode draad door de conferentie was voor mij; ‘God is genoeg. Geen vrienden, man, eten of andere opties zijn voldoende om je te vervullen, alleen God kan dat. Dat is mooi om te leren en een mooie opsteker voor de aankomende jaren!

En toen in het vliegtuig. Ik vond het allemaal maar spannend van tevoren. Pff zo lang stilzitten en jezelf vermaken.. Maar het ging prima! En wat een zegen. Ik zat eerst in m’n eentje in het midden van een rij, zonder bekenden om me heen. Toen heeft een vrouw met een vriend van mij geruild, dus heb ik nu niet alleen maar vreemden om me heen, is fijn!.

En nu dan bijna in Sao Paulo, Brazilië. Daar dan PST (note van de redactie: Pre Ship Training) en BST (Basic Safety Training), en dan op 16 september naar het schip! Het duurt dus nog even voor ik hem in het echt zie, we hebben eerst nog training en horen dan ook pas wat we op het schip gaan doen.
PST & BST
De Pre-Ship-Training was in Indaiatuba, een stad zo’n drie uur van São Paolo vandaan. Hier hadden we een prachtige locatie op de flank van een heuvel, met een meer en vele palmbomen. We zijn twee weken op deze locatie geweest, in die twee weken sliep ik met weer nieuwe mensen in een huisje, met z’n vijven in de helft van zo’n huisje [zie foto hieronder]. Weer even een moment van omschakelen, nieuw klimaat, nieuwe mensen en nog steeds niet op de plek van bestemming. Dus nog steeds leven uit een koffer, en niet je kast kunnen inpakken of foto’s ophangen.

De PST bestond uit twee onderdelen, elk van ongeveer een week lang. In de eerste week kregen we allerlei praktische en psychologische informatie. Bijvoorbeeld over het leven met veel verschillende culturen, het aanknopen van een gesprek en het geven van een getuigenis. Ook hebben we verschillende manieren van evangeliseren geleerd, zoals drama, poppenspel en schminken. Vooral de praktische zaken vond ik echt heel leuk om te doen. Geeft ruimte om nieuwe talenten te ontwikkelen! Deze praktische modules zijn ook dingen die we echt gaan doen tijdens onze dagen op de wal.

In deze week kwamen we als groep ook dichter bij elkaar. Er zijn verschillende mensen vanaf GO-conference gekomen. Daarnaast kwamen er een stuk of 15 mensen bij, uit Latijns-Amerika en Afrika. Deze mensen hoefden niet naar GO-conference, dus die kwamen ons later vergezellen. De groep is tof! We zijn met +/- 80 man, van 6 verschillende continenten. Echt zo ontzettend leuk.
In de tweede week van PST hebben we BST gehad – Basic Safety Training, ofwel Basis Veiligheids Training. Dit was zo interessant!! Hoe overleef ik op zee – dat is eigenlijk het onderwerp van de training. Dat ging over reddingsboten, reddingsvesten, oefeningen en hoe klim ik op een reddingsvlot. Super interessant. Het haalde voor mij ook veel van mijn angst weg. Ik ben eigenlijk niet helemaal comfortabel met het feit dat we op de grote oceaan varen? Maar nu ik weet wat je moet doen als er iets vreemds gebeurt ben ik er minder bang voor. Dus prijs God voor dat!

En daar was hij dan echt!
 
15 september zijn we naar het schip gereden. Dat moment dat je door een land rijdt het en lijkt alsof je door de Bush in Burgers Zoo rijdt.
Daar aangekomen werden we enthousiast onthaald door de crew. (Zie hier een filmpje daarvan, ik sta er 2 keer op! :))
Nog iets waar we God voor mogen danken: we zijn allemaal veilig aangekomen op het schip! Op dit moment zit ik in mijn cabin/hut [zie foto's hieronder]. Ik deel hem met 1 andere vrouw – Vianey uit Mexico. Super leuk, echt een goede combi voor zover ik dat nu kan inschatten 😊 Ze is van dezelfde PST als ik, dus we starten samen en zij blijft ook 2 jaar. Er is dus een grote kans dat we de aankomende 2 jaar met elkaar wonen! Echt een zegen.
En! Ik weet waar ik zal komen te werken! Ik ben ingedeeld in het International Café. Dit is onderdeel van Deck 4, waar de bezoekers komen. Hier is de boekwinkel en dus het I-café. Ik werk dus in het hart van het schip, waar de bezoekers met de crewleden kunnen praten en waar ze over Jezus kunnen horen. Echt een zegen! Volgende nieuwsbrief zal ik jullie meer vertellen over wat mijn werkzaamheden daar zijn.

Ik houd het ietwat kort, anders moeten jullie 6 pagina’s aan informatie doorlezen, lijkt me ietwat enthousiast. Als je ergens meer over wilt weten: voel je vrij om een bericht te sturen! Ik heb hier in Brazilië data, dus ik kan met mijn telefoon vrij gemakkelijk op internet op dit moment. Ik beloof niet dat ik gelijk antwoord – de dagen hier zijn vól! Maar ik zal je zeker iets terugsturen.

Op dit moment varen we van Santos naar Rio de Janeiro, lokale tijd is 19:45 uur (NL tijd is dan dus 0:45 uur ’s nachts. Het schip beweegt fijn, vind het helemaal leuk!:)) Mocht je iets willen opsturen, dan word dat zeer gewaardeerd. Voor meer info over wat je kunt sturen: Mijn TFT weet heeeeeel veel, je kunt dan contact opnemen met Ilse.

Geniet van je dag vandaag! En tot de volgende keer 😉
Moge God je zegenen in alles wat je doet,

Liefs Alice

Praktisch betrokken
 
Post
Wil je een kaartje of een pakettje naar Alice sturen? Dat is mogelijk en natuurlijk ook heel leuk voor Alice om te ontvangen ;) Hieronder een uitleg over het hoe en wat. 

Omdat het schip telkens op weg is van de ene naar de andere plaats moet alle post naar het hoofdkantoor van Logos Hope in Duitsland worden gestuurd. Op het adres: Alice Datema, MV Logos Hope, Alte Neckarelzer Str. 2, 74821 MOSBACH, Germany. Vanaf hier wordt de post dan doorgestuurd naar de Logos Hope. Dit kan tussen de 14 dagen en 3 maanden duren.

Als het kleiner dan 300 gram is komt het met de post – die komen tussen nu en een maand.
Als het groter dan 300 gram is komt het met de container, dat betekent dat het met kerst bij Alice is. Deze pakketjes moeten vóór 25 oktober in Mosbach zijn. 

Zorg er ook voor dat de inhoud van het pakketje niet meer dan een waarde van €45,- heeft, anders moet hiervoor een ‘customs fee’ van 19% voor betaald worden door Alice. Ook is het verplicht om duidelijk op de buitenkant van het pakketje te schrijven wat er in zit. Het is voor Logos Hope niet mogelijk verantwoordelijkheid te nemen voor het verlies of het niet aankomen van pakketten, ook kunnen pakketjes niet teruggestuurd worden naar de verzender. 
Gebed
Bid mee! Wil je Alice en haar zendingswerk steunen met gebed? Meld je dan aan voor de gebedsmail. Dit is een korte mail die 1x per 2 maanden verstuurd zal worden met dank en bid punten voor Alice persoonlijk en voor het werk van OM. Wil je Alice gedurende haar zendingsreis meenemen in je gebed? Stuur dan een mailtje naar TFTAlice@gmail.com met als onderwerp ‘gebedsmail’ om je aan te melden.
Financiële steun
Leven aan boord van Logos Hope betekent leven van giften. Als je financieel wilt steunen dan kan dit via Alice haar persoonlijke Donatiepagina (klik op de link) van Operatie Mobilisatie.

Operatie Mobilisatie is een ANBI-geregistreerde organisatie dit kun je ook aangeven bij de Belastingdienst. 
Danken en bidden 
  • Danken dat ik een leuke taak heb gekregen aan boord en dat mijn talenten en kwaliteiten worden gezien en ik die ook specifiek mag inzetten. 
  • Danken voor fijne nieuwe vrienden en mijn kamergenote. 
  • Danken dat ik geen last had van zeeziekte op de tocht naar Rio
  • Danken voor mijn slaap- en werkplek daar ben ik super blij mee! 
 
  • Bidden voor een goede werksfeer op het schip
  • Bidden voor de mensen die al jaren(!) wachten op een visum om naar het schip te mogen (ik weet van in ieder geval 2 die al een jaar of langer op een visum wachten)
  • Bidden voor energie en uithoudingsvermogen als het leven aan boord van het schip gaat beginnen en dat ik goed kan wennen aan het ritme en het werk op het schip. Ook voor goede vrienden op het schip - vriendschappen moeten groeien. 
  • Bidden voor Paige, mijn bid-buddy, dat zij zich ook goed mag settelen en dat wij een mooie bid-band mogen hebben. (Wij zijn voor de aankomende 2 jaar als gebedspartners aan elkaar verbonden, het idee is dat je eens in de zoveel tijd met elkaar bid, eens per week bijvoorbeeld. Om voor en met elkaar te bidden. Ze is een 19 jarige Zuid-Afrikaanse) 
Bedankt voor jullie aandacht en steun,
Moge God je zegenen en tot we elkaar weer zien! :)

Alice
Adressen
OPERATIE MOBILISATIE
Assemblageweg 9, 8304 BB Emmeloord
0527 - 615 607 | info.nl@om.org
www.operatiemobilisatie.nl

ALICE DATEMA
Alice Datema
MV Logos Hope
Alte Neckarelzer Str. 2 
74821 MOSBACH
Germany

+31 6 578 240 13

Thuisfrontteam
CONTACTPERSOON
Ilse Veen 
+ 31 6 179 909 02
tftalice@gmail.com

 
Support 
VRAGEN OVER GIFTEN
Hans van Wieringen
tftalice@gmail.com
onder vermelding van: financiën

IBAN: NL13 RABO 0114 2329 38
t.n.v. Operatie Mobilisatie 
o.v.v. 'Support Alice Datema'

ONLINE DONATIES
www.operatiemobilisatie.nl/alicedatema
  
       
Copyright © 2019 Alice Evangelisatie, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp