Copy


 

We gaan al bijna | 04 | juli 2019

Na 1,5 maand weer een nieuwe nieuwsbrief! De laatste informatie die jullie via deze weg kregen vertelde meer over steun via gebed (als je hier klikt kun je die lezen). Op dat moment waren er nog een paar dingen onzeker. Bijvoorbeeld of ik mijn afstudren zou halen en of ik de 80%-grens voor de financiën zou halen. De deadlines hiervoor zijn inmiddels voorbij en in deze brief vind je een update over hoe dit alles is gegaan en wat er in de komende tijd nog te wachten staat.  Veel leesplezier! 
 
Update
Afstuderen: 
Eerst over mijn afstuderen: mijn afstuderen bestond uit verschillende onderdelen. Hiervan heb ik één deel (het ontwerpdeel) niet met een voldoende kunnen afsluiten. Het niet halen van dit ontwerpdeel betekent dat ik geen HBO-bachelor diploma heb gehaald. 
Dit was balen, maar ik ben niet zonder diploma! Op basis van alle onderdelen van de opleiding die ik wel heb gehaald heb ik een HBO-AssociateDegree ontvangen. Een Associate Degree is een tweejarige opleiding die tussen een MBO-4 opleiding en een HBO-bachelor in zit. Het is zo fijn dat ik op deze manier alsnog een goede afsluiting van mijn opleiding Tuin- en Landschapsinrichting heb gekregen. Dit betekent dat er ten aanzien van het afstuderen geen losse eindjes meer zijn en ik me nu volledig op Logos Hope en afscheid nemen kan richten. Echt wel een zegen zo! 


Financiën  De 80%deadline van de financiën is gehaald! Dit betekent dat ik voldoende geld toegezegd heb gekregen om mee te mogen naar Logos Hope. Volgens de laatste berichten staan we op 1100 euro. Het is dus nog niet helemaal genoeg om alle kosten te kunnen dekken, maar ik mag wel aankomende augustus vertrekken naar het schip. 

Trainingsdagen
In de laatste weken van mijn afstuderen heb ik ook allerlei trainingsmomenten van Operatie Mobilisatie gehad. Een trainingsdag samen met het TFT en (een deel van) mijn familie. Deze dat was erg informatief en goed om het TFT en de familie meer van de zendingswereld te kunnen laten zien. Ik heb op deze dag meer mensen ontmoet die ook op zending gaan en het is echt leuk om die te ontmoeten! Vanaf augustus gaan er rond de 15 Nederlanders op zending met OM. Hiervan gaan er drie naar de Logos Hope.

Twee weken na deze trainingsdag had ik een trainingsweekend. Dit was het moment dat we (als zendelingen) zeker wisten dat we konden gaan (i.v.m. de financiële deadline). Het weekend begon voor mij een beetje vreemd. Ik had die dag nog een presentatie gehouden voor mijn afstuderen. Onderweg naar het weekend kreeg ik te horen dat ik mijn afstuderen niet gehaald had en toen was het: “Hallo, leuk dat je er bent! Welkom op het trainingsweekend!” Ietwat heen en weer geslingerd tussen emoties. Gelukkig was daar ruimte voor en heb ik op het weekend veel plezier gehad en veel geleerd! We hebben veel training gehad over cultuurverschillen – hoe is de Nederlandse cultuur verschillend van andere culturen en hoe kun je daarmee omgaan? Het was echt fijn om met allemaal mensen te zijn die ook op zending gaan. Om ze even wat langer te kunnen spreken en elkaar aan te moedigen.

Nog een maand, afscheid en dan.... GO!
 
Op het moment dat ik dit schrijf is het 20-07-2019, dat betekent dat het vanaf nu nog precies een maand is voor ik ga vertrekken van thuis. Best wel spannend! Ik geniet op dit moment van mijn vrijheid. Van de rust die deze vrijheid geeft en de vrienden en familie die ik daardoor zoveel meer kan zien. In deze maand moet ik nog een aantal dingen regelen. Een paar verzekeringen zijn nog niet helemaal rond. Ook moet ik nog een aantal dingen aanschaffen en meer van dat soort ‘kleine’ dingen. Die lijst met ‘kleine’ dingen wordt met de dag langer, maar gelukkig kan ik er ook veel van afstrepen.

Deze maand is er ook echt wel één van afscheid nemen 😊 Omdat er veel mensen op verschillende manieren bij mij betrokken zijn is het onmogelijk om afzonderlijk/persoonlijk van iedereen afscheid te nemen. Vandaar dat jullie allemaal van harte uitgenodigd zijn om de uitzegendienst mee te maken en daarna met ons te lunchen. Details hiervan vind je in de uitnodiging die in een aparte mail is verstuurd :) 
Na de uitzegendienst ben ik niet meer in Arnhem maar ben ik nog een week bij mijn ouders in Assen. Dus als je in Arnhem gestationeerd bent en mij nog wilt uitzwaaien... Kom 11 augustus!:) Na het weekje bij mijn ouders in Assen (op 20 augustus) vertrek ik dan echt..  


Maaaar nog niet direct naar Brazilië. Ik ga dan eerst naar de GO-conferentie. Dit is een 10-daagse conferentie voor toerusting op zendingswerk. Mensen van over de hele wereld komen dan naar Nederland (Ambt Delden of all places…) voor deze GO-conferentie. 

31 augustus vlieg ik om 10:00 uur ’s ochtends naar Santos, Brazilië. Daar volgen 3 weken Pre-Ship Training en Basic Safety Training. In de Basic Safety Training krijgen we trainingen over veiligheid. We krijgen dan verschillende oefeningen, met reddingsvesten, over brandblussen, met reddingsboten enzovoorts. Allemaal voor onze veiligheid en super interessant! Ook leer je hoe alles op een schip heet. Ooit geweten dat een muur op een schip niet gewoon een 'wall' (Engels voor muur) heet? Bij deze. Het heet een 'bulkhead'. Een 'bulkhead'? Ja, een bulkhead. Ik heb het ook niet bedacht. 

In ieder geval, na vertrek op 20 augustus duurt het dus nog bijna anderhalve maand voor ik daadwerkelijk op het schip woon. Ook hoor ik pas tijdens de Pre-Ship-Training welke taak ik op het schip zal hebben. Allemaal spannende nieuwe dingen. Veel dingen waarvan ik niet weet hoe ze zullen gaan en wie ik allemaal zie. Ik ben benieuwd! Ik heb er veel zin in, maar vind het ook echt wel spannend allemaal. Gelukkig gaat God altijd mee, bestaat er internet en telefoon en komt het altijd wel weer goed😊

Moge God je zegenen in al wat je doet, en hopelijk zie ik je op 11 augustus! 
Liefs, 
Alice

Praktisch betrokken
 
Gebed
Bid mee! Wil je Alice en haar zendingswerk steunen met gebed? Meld je dan aan voor de gebedsmail. Dit is een korte mail die 1x per 2 maanden verstuurd zal worden met dank en bid punten voor Alice persoonlijk en voor het werk van OM. Wil je Alice gedurende haar zendingsreis meenemen in je gebed? Stuur dan een mailtje naar TFTAlice@gmail.com met als onderwerp ‘gebedsmail’ om je aan te melden.
Financiële steun
Leven aan boord van Logos Hope betekent leven van giften. Als je financieel wilt steunen dan kan dit via Alice haar persoonlijke Donatiepagina (klik op de link) van Operatie Mobilisatie.

Operatie Mobilisatie is een ANBI-geregistreerde organisatie dit kun je ook aangeven bij de Belastingdienst. 
Danken en bidden 
  • Danken voor de rust en ruimte die er is ontstaan na het afstuderen. 
  • Danken dat alle puzzelstukjes steeds meer op hun plek vallen en er allemaal mensen zijn die meedenken en meeleven. 
  • Danken voor alle giften die zijn binnengekomen. 
  • Bidden dat ik een fit-for-duty verklaring mag krijgen en het daarmee goed komt met de verzekering. 
  • Bidden om in te kunnen gaan tegen de mentale en fysieke tegenwerking die ik ervaar. Dat deze minder mag worden of op mag lossen. 
  • Bidden voor een goed afscheid. 
Bedankt voor jullie aandacht en steun,
Moge God je zegenen en tot we elkaar weer zien! :)

Alice
Adressen
OPERATIE MOBILISATIE
Assemblageweg 9, 8304 BB Emmeloord
0527 - 615 607 | info.nl@om.org
www.operatiemobilisatie.nl

ALICE DATEMA
Huidig adres:
Schaapdijk 5
6825  Arnhem
+31 6 578 240 13

Thuisfrontteam
CONTACTPERSOON
Ilse Veen 
+ 31 6 179 909 02
tftalice@gmail.com


 
Support 
VRAGEN OVER GIFTEN
Hans van Wieringen
tftalice@gmail.com
onder vermelding van: financiën

IBAN: NL13 RABO 0114 2329 38
t.n.v. Operatie Mobilisatie 
o.v.v. 'Support Alice Datema'

ONLINE DONATIES
www.operatiemobilisatie.nl/alicedatema
  
       
Copyright © 2019 Alice Evangelisatie, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp