Copy
View this email in your browser
Nyhedsbrev 20. november 2020
Kære læser 

Her kommer endnu et nyhedsbrev fra CISU.

Denne gang kan du læse om, at råderumspuljen er sendt i høring, DERF-puljen er næsten tom og at vi søger en kollega til en ny stilling for en rådgiver, der både skal kunne noget med engagement og strategisk kommunikation.

God læselyst og god weekend.

Kim Jensen
Nyheder fra CISU 

Høring: Nye retningslinier til støtteformen 'Styrkelse af civilsamfundets råderum'


Der blev i oktober indgået politisk forlig om en hjælpepakke III, hvor 25 mio. målrettes indsatser til at styrke civilsamfundets råderum. 
 
Udmøntningen kommer til at ske som en forlængelse af det addendum til CISUs Civilsamfundspulje, hvor der har været 15 mio. til fordeling på to ansøgningsrunder i september og november 2020.
 
Justeringer til de tidligere retningslinjer (Addendum 2.0) er nu sendt i høring, hvor justeringerne imødeser de kriterier, der er en del af det politiske forlig. 
 
De primære ændringer handler om at skabe en særlig fast track, så pengene kan blive iværksat snarest, samt et højere loft. Find materialet her.

Alle med interesse for området, inklusiv nuværende bevillingshavere, CISU-medlemsorganisationer og andre aktører, der kan søge, opfordres til at give deres input og kommentarer til retningslinjerne. Der tages forbehold for finansiering (da tilsagnet til CISU stadig er under udarbejdelse).
 
Retningslinierne vil efter færdiggørelse forefindes i engelsk og dansk udgave. Engelsk høringsversion vil være klar på CISUs hjemmeside snarest.

 

DERF nødhjælpspuljen tømt for i år


Der har været meget stor efterspørgsel hos DERF, den danske nødhjælpspulje i 2020, og lige nu er puljens sidste midler ved at blive bevilliget.
- De midler, der er allokeret til call'et om konflikt i Mozambique er de sidste i puljen, og det ser ud til, at de alle vil blive bevilliget, fortæller Christoph Lodemann, fund manager af DERF.

Dermed er puljen tømt og det vil ikke være muligt at aktivere flere calls i 2020

CISU søger engagements- og kommunikationsrådgiver

CISU søger engageret rådgiver, der brænder for at videreudvikle danskeres engagement for en mere retfærdig og bæredygtig verden.

Stillingen er en fuldtidsstilling på sekretariatet i Aarhus, hvor den nye rådgiver både skal arbejde med Engagementspuljen og strategisk kommunikation.
Man skal nemlig både

  • facilitere og rådgive danske folkelige foreningers engagement i globale udfordringer
og
  • kommunikere strategisk for at fremme grundlaget for CISUs medlemsorganisationers arbejde


Læs opslaget her

Kom med til online konference: Hvordan engagerer vi flere borgere i arbejdet for en bedre verden?

CISU er 26 november vært for en konference, hvor man kan blive klogere på, hvad der driver mennesker til at engagere sig for en sag, og hvordan man som organisation eller kommunikatør kan motivere og engagere dem.

Vi dykker ned i det hele på konferencen om folkeligt engagement den 26. november fra 14.00-18.00, hvor man blandt andet:
- Bliver klædt på til at bruge de nyeste metoder til at engagere danskere i arbejdet for en mere bæredygtig og retfærdig verden – også i den nuværende situation med COVID19.
- Får inspiration gennem praktiske eksempler fra felten og konkrete redskaber til at styrke mobilisering af frivillige for en sag.
- Bliver klogere på brugen af engagerende kommunikation.
- Får mulighed for et netværke med andre, der også interesserer sig for folkeligt engagement.


På konferencen kan du opleve både danske og internationale oplægsholdere.

Vi er blandt andet stolte over at kunne byde velkommen til key-note speaker Corbin Trent, som er tidligere kommunikationschef for Alexandria Ocasio-Cortez, tidligere kommunikationsmedarbejder for Bernie Sanders samt co-founder af Justice Democrats og Brand New Congress 

Se hele listen af oplægsholdere og meld dig til her.

 

CISUs opslagstavle

På cisu.dk/opslagstavle findes medlemsorganisationernes digitale opslagstavle med med relevans for andre organisationer.

Det kan være pressemeddelelser, information om arrangementer eller lignende.

Lige nu kan man læse om:

Kommende arrangementer hos CISU

CISUs arrangementer er som udgangspunkt forbeholdt repræsentanter for medlemsorganisationer, men enkelte er for alle. I efteråret er der følgende tilbud:

 
Se hele CISUs kursusoversigt her
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email

Copyright © 2019 CISU - Civilsamfund i Udvikling, All rights reserved. 
 

Nyhedsbrevet sendes til kontaktpersoner i CISUs medlemsforeninger og til modtagere, der har tilmeldt sig her.

Bemærk: Denne mail kan ikke besvares.

Har du kommentarer til nyhedsbrevet, kan du sende en mail til kommunikationsansvarlig Kim Jensen på kj@cisu.dk eller kommunikationsmedarbejder Camilla Bøgelund på cb@cisu.dk.


Vores fysiske adresse er: 
CISU - Civilsamfund i Udvikling
Klosterport 4x, 3, 8000 Aarhus C

Ønsker du ikke at modtage disse mails? Tryk her: unsubscribe from this list.