Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.
Nieuwsflits Klimaateffectatlas
Juni 2020
De Klimaateffectatlas is vernieuwd. Je vindt er nieuwe hittekaarten, en de bestaande overstromingskaarten zijn vernieuwd en uitgebreid. Je kunt de nieuwe kaarten met bijbehorende kaartverhalen bekijken op Klimaateffectatlas.nl. Hieronder leggen we kort uit wat je met de kaarten kunt. Wil je meer weten over de kaarten? Dan kun je meedoen aan het webinar op maandag 22 juni. Onderaan dit bericht lees je hoe je je hiervoor aanmeldt.

Wat kun je met de nieuwe overstromingskaarten?


We hebben de overstromingskaarten vernieuwd en een nieuwe kaart aan de Klimaateffectatlas toegevoegd: de overstromingskaart ‘kansenkaart gevolgbeperking’. Daarmee kun je zien wat je in een gebied kunt doen om de gevolgen van een overstroming te beperken. Helpt het bijvoorbeeld om een nieuwbouwwijk iets hoger aan te leggen? Deze kaart is ook opgenomen als basisinformatie voor overstroming in de bijsluiter stresstest. Alle overstromingskaarten sluiten aan bij de gegevens van LIWO (Landelijk Informatiesysteem Water en Overstromingen) die binnenkort ook beschikbaar komen.

Ga direct naar het kaartverhaal overstroming

Wat kun je met de nieuwe hittekaarten?


We hebben twee nieuwe hittekaarten aan de Klimaateffectatlas toegevoegd: de gevoelstemperatuurkaart en een kaart met ernstig eenzame ouderen. Met de nieuwe gevoelstemperatuurkaart kun je zien wat de hete plekken zijn tijdens een extreem hete zomerdag. Zo kan de kaart je helpen om na te denken over hoe je de buitenruimte koel inricht. Deze kaart is opgenomen als basisinformatie voor hitte in de bijsluiter stresstest. De kaart met ernstig eenzame ouderen laat zien in welke buurten veel mensen wonen uit deze groep. Dit is een groep die in het bijzonder kwetsbaar is voor hittestress.

Ga direct naar het kaartverhaal hitte

Meer weten? Meld je aan voor het webinar!


Wil je meer weten over deze nieuwe kaarten? Meld je dan aan voor het webinar op maandag 22 juni waarin de makers de nieuwe kaarten toelichten. Je kunt tijdens het webinar ook vragen stellen. Het webinar start om 14.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan.
Aanmelden webinar

Wil je zelf data gebruiken?


Wil je zelf aan de slag met data van de nieuwe kaarten? Dan kun je deze opvragen via de helpdesk van de Klimaateffectatlas.

Wist je dat

  • de Klimaateffectatlas ongeveer 200 unieke bezoekers per dag heeft?
  • je de data in de Klimaateffectatlas gratis kunt opvragen?
  • in 2020 al bijna 100 partijen de data hebben opgevraagd?
  • de Klimaateffectatlas een samenwerking is tussen veel partijen?
  • je het laatste nieuws rondom klimaatadaptatie ook kunt volgen via de socialmediakanalen hieronder?
Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn Volg ons op LinkedIn
Copyright © 2020, All rights reserved.

Waarom ontvang je dit bericht?
Je ontvangt dit bericht omdat je je eerder hebt aangemeld voor de nieuwsflits Klimaateffectatlas. Deze nieuwsflits komt uit als er ontwikkelingen zijn rond de Klimaateffectatlas.

Deze nieuwsflits is gemaakt door stichting Climate Adaptation Services in opdracht van het Deltaprogramma Ruimelijke adaptatie.

www.klimaateffectatlas.nl

Je kunt hier jouw voorkeuren wijzigen of uitschrijven.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Climate Adaptation Services · Bussummergrindweg 1-J · Bussum, NH 1406 NZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp