Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.
Nieuwsflits Klimaateffectatlas
September 2020
De Klimaateffectatlas wordt de komende jaren vernieuwd. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft hiervoor opdracht gegeven aan Stichting CAS. Er komt een nieuwe website en de kaarten worden geüpdatet en uitgebreid. Bij de ontwikkeling van de kaarten zijn veel kennisinstellingen betrokken. Hieronder lees je waarom de atlas vernieuwd wordt.

De atlas moet actueel blijven


De Klimaateffectatlas heeft een belangrijke functie bij de bewustwording van de gevolgen van klimaatverandering en bij de stresstest die overheden moeten uitvoeren. Een stresstest brengt in beeld hoe kwetsbaar een gebied is voor wateroverlast, hitte, droogte en overstroming. Om het beeld van kwetsbaarheid actueel te houden, hebben overheden in het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie afgesproken dat ze zo’n stresstest elke 6 jaar opnieuw uitvoeren. Het is daarom belangrijk om de Klimaateffectatlas te blijven updaten met nieuwe data en kennis over klimaatverandering.

De Klimaateffectatlas wordt veel gebruikt


Een andere reden om de Klimaateffectatlas te vernieuwen, is dat hij steeds meer gebruikers heeft. Daarom is het nodig om de website met de kaartviewer sneller en gebruiksvriendelijker te maken. Vanaf de nieuwe viewer kun je bijvoorbeeld rechtstreeks kaarten downloaden. De nieuwe website is volgens de planning eind maart 2021 beschikbaar.

Gebruikers denken mee


Gebruikers van de Klimaateffectatlas hebben een belangrijke rol bij de nieuwe ontwikkelingen. Er komt een gebruikersgroep die bestaat uit verschillende soorten gebruikers van de Klimaateffectatlas. Zij geven wensen mee voor de ontwikkeling van nieuwe kaarten, toetsen hoe bruikbaar de nieuwe kaarten zijn en beoordelen hoe de nieuwe website werkt. 
 

Wist je dat

  • je de data in de Klimaateffectatlas gratis kunt opvragen?
  • in 2020 al meer dan 150 partijen de data hebben opgevraagd?
  • er komende jaren meerdere kaartupdates komen?
  • ESRI de kaarten uit de Klimaateffectatlas ook aanbiedt in de Living Atlas?
Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn Volg ons op LinkedIn
Copyright © 2020, All rights reserved.

Waarom ontvang je dit bericht?
Je ontvangt dit bericht omdat je je eerder hebt aangemeld voor de nieuwsflits Klimaateffectatlas. Deze nieuwsflits komt uit als er ontwikkelingen zijn rond de Klimaateffectatlas.

Deze nieuwsflits is gemaakt door stichting Climate Adaptation Services in opdracht van het Deltaprogramma Ruimelijke adaptatie.

www.klimaateffectatlas.nl

Je kunt hier jouw voorkeuren wijzigen of uitschrijven.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Climate Adaptation Services · Bussummergrindweg 1-J · Bussum, NH 1406 NZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp