Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.
Nieuwsflits Klimaateffectatlas
Mei 2021

De nieuwe Klimaateffectatlas staat online!


De Klimaateffectatlas heeft een nieuw jasje! In deze Nieuwsflits lees je in het kort wat er is veranderd en welke kaarten er zijn toegevoegd. Naast een nieuwe look heeft de atlas een compleet nieuwe kaartviewer, kun je makkelijk switchen tussen scenario’s en heeft elke kaart nu een eigen kaartverhaal met url.
Kun je niet langer wachten? Neem dan direct een kijkje: https://www.klimaateffectatlas.nl/. En wil je meer weten over alle veranderingen en nieuwe kaarten? Meld je dan snel aan voor de Nieuwsbrief Klimaatadaptatie. Je ontvangt dan volgende week een speciale uitgave over de nieuwe Klimaateffectatlas.

Nieuwe kaartviewer


Met de nieuwe kaartviewer kun je links kaarten toevoegen. Je kunt met de vier icoontjes filteren op thema, zodat alleen de kaarten verschijnen die voor jou relevant zijn. Wil je bijvoorbeeld alleen kaarten bekijken die gaan over overstroming? Dan klik je het icoontje voor overstroming aan.

Switchen tussen scenario's


Als je kaarten hebt toegevoegd, verschijnen ze rechts in beeld. Met de scenarioknoppen kun je eenvoudig switchen tussen huidig klimaat, een scenario met lage en een scenario met hoge klimaatverandering. Samen dekken het hoge en lage scenario de bandbreedte af waarbinnen het klimaat waarschijnlijk zal veranderen.

Nieuwe kaartverhalen, andere indeling


Er zijn nieuwe kaartverhalen en kaarten bijgekomen. Elke kaart heeft nu een eigen kaartverhaal met url. De kaartverhalen hebben ook een nieuwe indeling. Je kunt naar een kaartverhaal navigeren door in de legenda van de kaart in de viewer te klikken op ‘Meer informatie’. Ook kun je rechtstreeks naar de pagina met een overzicht van alle kaartverhalen gaan. Dat doe je door bovenaan de website te klikken op het tabje ‘Kaartverhalen’.

Nieuwe kaarten

Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe kaarten in de Klimaateffectatlas. Door op een link te klikken ga je naar het kaartverhaal van de nieuwe kaart.

Kaart Natuurbrandgevoeligheid

Waar is de kans op natuurbranden hoog? Je ziet het op de natuurbrandgevoeligheidskaart.

Droogtegevoeligheid natuur

De kaart droogtegevoeligheid grondwaterafhankelijke natuur brengt in beeld welke gebieden meer en minder gevoelig zijn voor droogte.

Funderingsrisico

De funderingsrisicokaarten geven op buurtniveau een beeld van funderingsschade door de toenemende droogte.

Hittekaart gevoelstemperatuur 2050

De hittekaart gevoelstemperatuur laat zien wat de gemiddelde gevoelstemperatuur op verschillende plekken is op een hete zomerdag.

Bodemdaling

De bodemdalingskaarten voorspellen hoe snel de bodem daalt per gebied, niet alleen tot 2050 maar ook tot 2100.

Basiskaart natuurlijk systeem

Elk landschap kent zijn eigen kwetsbaarheid voor klimaateffecten en kansen voor adaptatie. De Basiskaart Natuurlijk systeem onderscheidt elf landschapstypen, met verschillende subtypen.

Stedelijke infiltratiekansen

De kaart met stedelijke infiltratiekansen laat per gebied zien wat de kansen zijn om regenwater in de bodem te infiltreren.

Nog andere functies


Binnenkort komen ook nog de volgende functies beschikbaar:
  • Je kunt GIS-bestanden direct downloaden per kaartlaag. 
  • Er komt een overzicht van Web Map Services (WMS) zodat je de kaartlagen ook kunt gebruiken in andere applicaties.
  • Er komt een i-knop in de viewer waarmee je op een locatie kunt prikken voor meer informatie. 

Vragen?


Is er nog iets onduidelijk of heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via de helpdesk.
Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn Volg ons op LinkedIn
Copyright © 2021, All rights reserved.

Waarom ontvang je dit bericht?
Je ontvangt dit bericht omdat je je eerder hebt aangemeld voor de nieuwsflits Klimaateffectatlas. Deze nieuwsflits komt uit als er ontwikkelingen zijn rond de Klimaateffectatlas.

Deze nieuwsflits is gemaakt door stichting Climate Adaptation Services in opdracht van het Deltaprogramma Ruimelijke adaptatie.

www.klimaateffectatlas.nl

Je kunt hier jouw voorkeuren wijzigen of uitschrijven.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Climate Adaptation Services · Bussummergrindweg 1-J · Bussum, NH 1406 NZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp