Copy

Nieuwsbrief najaar 2020

Beste natuurbeschermers en of -liefhebbers,

Met trots presenteren wij jullie een nieuwe nieuwsbrief. Graag jullie speciale aandacht voor de kans om je uit te spreken voor Europese wetgeving om ontbossing tegen te gaan. Een kleine moeite met mogelijk een effect op wereldschaal! Ook aandacht voor een nieuw project dichter bij huis en Hart voor Bos ging op pad met een bijzondere boswachter. Tot slot informeren we je over nieuwe vruchtbare samenwerkingsverbanden met vrijwilligers en stichting de Groene Oase.
 
We wensen jullie veel leesplezier en een fijne herfst met zijn kleurige bossen!

Projecten en de Organisatie

We zijn zeer tevreden met de opbrengst voor het Esperanza bos, zoals zichtbaar is op de interactieve kaart. Op de locatie ligt alles er mooi en rustig bij. We zijn op dit moment in gesprek met lokale bewoners om het team van vrijwilligers ook in Colombia uit te breiden. Zij zullen zich gaan focussen op biodiversiteit en educatie. Een voorbeeld hiervan is het beheren van 'wild life' nachtcamera's. Donaties zijn nog steeds erg welkom ter behoud van het oerwoud. Wij danken u hartelijk voor uw bijdrage
Momenteel is onze website in het Nederlands. Voor ons groter wordende Colombiaanse netwerk en voor Colombiaanse instanties is het handig om de website en ons beleidsplan in het Spaans te kunnen aanbieden. Hart voor Bos is daarom erg verheugd met de Spaanstalige vrijwilligers die zich aangemeld hebben. Wij hopen binnenkort onze Spaanstalige website te kunnen lanceren met als titel Corazón para el Bosque. We houden u op de hoogte!

Nieuws en Opinie

Graag vragen we jullie aandacht voor een publieke bevraging van de Europese Commissie met als doel: nagaan hoe jij wil dat ontbossing wordt tegen gegaan. Een unieke kans om te laten weten dat het tegengaan van ontbossing belangrijk is. Daar is Europese wetgeving voor nodig, dit kun je niet alleen overlaten aan de kritische consument.

De bevraging is rechtstreeks in te vullen op de site van de Europese Commisie. Is dit lastig of vind je dit veel werk? Dan kun je gebruik maken van de stemknop op de site van together4forests. Een goed doordacht, vooraf ingevuld, formulier wordt dan uit jouw naam verzonden. We hebben tot 10 december 2020 de tijd om te reageren.

Alvast bedankt namens het bestuur van Hart voor Bos en ongetwijfeld de bosbewoners van over heel de wereld.
Voor u gelezen: De geheime band tussen mens en natuur van de Duitse boswachter Peter Wohlleben. Zijn kennis van de natuur is groot en die deelt hij ruimhartig met zijn lezers. Ook dit prachtige boek zit weer bordevol wetenschappelijke kennis en interessante inzichten. Een voorbeeld hiervan is het feit dat primaten (waaronder de mens) een van de weinig zoogdieren zijn die de kleur groen kunnen waarnemen. Ook vertelt Peter over onderzoek naar de heilzame lichamelijke effecten die bossen hebben op de mensen.

Wil je dit boek graag lezen? Wij sturen dit boek graag op naar de eerste mailer. Te laat met mailen? Bestel je boek dan hier en doneer indirect aan Hart voor Bos via doelshop.

Acties en Evenementen

Onze voorzitter Elise heeft afgelopen zomer afscheid genomen op haar werk na het bereiken van haar 12,5 jarige (koperen) jubileum. Haar collega's hadden het afscheid in het thema van Hart voor Bos gegoten en een stukje bos cadeau gegeven. Dank je wel oud collega's voor de fijne jaren. Op naar het volgende avontuur in een nieuw ziekenhuis en in een nieuw vakgebied.

 
Wil je ook een actie opzetten of inzamelen voor een bijzondere gelegenheid? Stuur dan een mail naar info@hartvoorbos.org. U krijgt een eigen (beveiligde) webpagina voor uw actie waarop donaties kunnen worden opgehaald. Ook kunnen gasten daar een reactie voor jou achterlaten.
Hart voor Bos is naast ons werk in Colombia ook een lokaal initiatief gestart om extra bomen te planten. Vanwege de vele positieve effecten van extra bomen op hittestress, CO2, gezondheid en biodiversiteit. is het zinvol om ook in onze eigen woonplaats extra bomen te planten. Hierbij werken we samen met stichting de Groene Oase. Een inspirerende stichting die eveneens biodiversiteit wil bevorderen en een voedselbos van 5 hectare in Koedijk in beheer heeft genomen. De Groene Oase heeft een groot netwerk en veel ervaring met educatie en duurzame initiatieven.
Zoals in het vorige kopje benoemd werd, wil Hart voor Bos ook actief worden op Hollandse bodem.
Hart voor Bos heeft een plan ontwikkeld waarmee kansrijke locaties voor bomen in de bebouwde kom worden herkend en vastgelegd. Wij willen dit inzetten in gemeentes nabij Alkmaar (waar HvB is gevestigd). Indien je kansen ziet voor jullie woonplaats, neem dan contact met ons op via info@hartvoorbos.org.
Bezoek onze website
Facebook
YouTube
LinkedIn
Ons adres is:
Stichting Hart voor Bos
forestusstraat 19
alkmaar, nh 1815 cj
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp