Copy
nieuwsbrief 2, najaar 2019

Hart voor Bos

Beste natuurbeschermer en liefhebbers,

In de afgelopen periode hebben we een nieuwe blog geschreven over onderzoeken naar de problemen voor de aarde en de oplossingen die hiervoor worden aanbevolen. Daarnaast is er een inzamelactie gehouden: Run Forest Run en is er nieuws over de optie voor aankoop van bos. Tot slot geeft stichting Hart voor Bos zondag 17 november a.s. een informatiemiddag in Alkmaar.

We wensen jullie veel leesplezier en een fijne herfst met zijn kleurige bossen.

Project Esperanza

Zoals we in de eerste nieuwsbrief hadden verteld, hebben we een optie tot koop op het bos La Esperanza die loopt tot maart 2020. Een bos van ongeveer 10 hechtare. We hebben al ongeveer 25% van het benodigde aankoopbedrag bijeen, nog niet genoeg om tot aankoop over te gaan. Gelukkig hebben we de optie met een jaar kunnen verlengen. In de tussentijd heeft de stichting het bos wel al in beheer genomen.
Onze penningmeester heeft dit bos recent bezocht, het ligt er mooi bij. Verder kijken we vooruit en hebben we ook andere potentiele bossen in de regio in beeld die te koop zijn.

Nieuws en Opinie

In het nieuws verschijnen dagelijks berichten over de vele verschillende bedreigingen voor de aarde. Soms zie je door de bomen het bos niet meer: wat nou eigenlijk het grootste probleem op dit moment? Plastic in de zeeën, het gat in de ozonlaag, vervuiling van water, klimaatverandering, bodemuitputting/erosie of toch verlies van natuurlijke habitat of overbevissing?

>>>>>> Wil je meer weten lees dan verder in onze laatste blog.
Deze zomer mocht onze penningmeester Jeroen Hermans in het personeelsblad van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier kort toelichten waarom hij zich inzet voor Hart voor Bos. In de rubriek Drijfveer komen collega’s aan het woord die zich met enthousiasme bezighouden met een hobby, sport of vrijwilligerswerk buiten de normale werkuren.

>>>>>> lees het volledige artikel

Acties en Evenementen

Op zondag 20 oktober liep Inge Keppel de TSC Amsterdam Marathon. Deze topprestatie heeft ze gekoppeld aan stichting Hart voor Bos. Inge heeft hiermee 287 euro opgehaald aan donaties. Stichting Hart voor Bos wil Inge complimenteren met haar prestatie en bedanken voor haar inzet voor onze stichting.

Wil je zelf ook een inzamelactie houden (bijvoorbeeld een geboortebos of een verjaardagsbos)? Laat het ons dan weten, wij helpen je graag met tips en het inrichten van optionele donatie website. Het bos dat dankzij jouw actie wordt beschermd geven we aan op de interactieve kaart
Op zondag 17 november organiseert Hart voor Bos een informatie middag in de centrale vestiging van de bibliotheek Kennemerwaard in het centrum van Alkmaar. Het thema is: zie jij door de bomen het bos niet meer? Via onderzoeken pluizen we uit wat de grootste wereldproblemen zijn en we vertonen een film over de ecologie in de Sierra Nevada. Nieuwsgierig geworden? U bent welkom van 14:30-16:00, u hoeft zich niet in te schrijven van te voren.

>>>>>> lees de volledige aankondiging op de website van de bibliotheek kennemerwaard
Hart voor Bos is dit jaar het goede doel op de kerstmarkt bij HHNK, de werkgever van een van onze bestuursleden. We mogen ons op de kerstmarkt presenteren op 17 december en hopen dat veel collega's ons doel gaan ondersteunen. Dus wellicht een tropisch bos in plaats van een fles wijn met kerst?
Bezoek onze website
Facebook
YouTube
LinkedIn
Forward Forward
Copyright © 2019 Stichting Hart voor Bos, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp