Copy

Nieuwsbrief zomer 2020

Beste natuurbeschermers en of -liefhebbers,

De afgelopen periode stond de wereld op zijn kop vanwege het covid-19 virus. Ook voor het bestuur liep de afgelopen periode anders dan we verwacht hadden. Maar genoeg over dat onderwerp, wij willen jullie graag bijpraten over heel andere materie. Wij presenteren graag onze nieuwe blog, ons jaarverslag, een verbeterde donatiemodule en nog veel meer nieuws onder toeziend oog van een nieuwe mascotte. 

Veel leesplezier.

Projecten en de Organisatie

Ook Hart voor Bos heeft last gehad van de Coronatijd. Een periode met veel onzekerheid en dat konden we terug zien in de donaties. We hebben ook minder activiteiten kunnen organiseren. Echter zijn donaties en participaties hard nodig om bos te beschermen wat in een rap tempo verdwijnt.

"alles van waarde is weerloos, zo ook het regenwoud" zoals één van onze donateurs mooi beschreef.

Wij danken u hartelijk voor uw bijdrage.
Achter de schermen is het bestuur actief geweest bij het optimaliseren van de donatiemodule. Na elke donatie wordt nu bijvoorbeeld automatisch deze afbeelding meegestuurd. Deze kan geprint worden en bewaard of in geval de donatie een kado betreft, als tastbaar aandenken worden gegeven. Wel nog even zelf het aantal vierkante meters invullen!

>>>> Doneer nu een stukje bos (bijvoorbeeld als cadeautje)
Met trots heeft het bestuur het (financiele) jaarverslag van 2019 gepubliceerd. We zijn tevreden over het eerste jaar van Hart voor Bos waarin ook veel tijd is gaan zitten in het opstarten. Het belangrijkste doel van 2020 is het vastleggen van de juridisch entiteit van Hart voor Bos in Colombia zodat de stichting gronden kan gaan aankopen.

>>>>lees hier het jaarverslag
Hart voor Bos is op zoek naar versterking voor het bestuur. We schatten dat de werkzaamheden twee tot vier uur in de week in beslag nemen. Hierbij kan gedacht worden aan deelnemen aan bestuursvergaderingen, bijwerken van de website, beantwoorden van email en meewerken aan het tot stand brengen van acties. Zou jij je willen inzetten voor natuurbehoud binnen een gedreven team? Of ken jij iemand die interesse heeft? Wij horen het heel graag van je. Stuur even een mail naar info@hartvoorbos.org.

Nieuws en Opinie

De wereldbevolking groeit voorlopig nog gestaag verder. Is er straks nog wel ruimte voor natuur? Volgens recent onderzoek is dat eigenlijk redelijk eenvoudig als we ons dieet aanpassen. Het bestuur van Hart voor Bos gaat de uitdaging aan.

>>>lees hier over het natuurvriendelijke dieet in onze laatste blog
Ben je benieuwd wat er groeit, kruipt en vliegt in de Sierra Nevada van Colombia? Een reservaat uit de regio genaamd Reserva Caoba heeft een prachtige film gepubliceerd met behulp van o.a. nachtcamera's. Het resultaat is verbluffend, zelfs de poema is vereeuwigd op film.

Reserva Caoba is een educatief reservaat, opgericht door twee biologen. Het beschikt over een tuin met de prachtigste exotische planten, een vlindertuin en een reptielen vijver.

Leuk en geruststellend om te weten dat dit gebied meer dan 20 jaar terug nog grasland was voor de begrazing van vee. Door het gebied met rust te laten heeft de ecologie zich met succes kunnen herstellen.

>>>>kijk hier de film

Acties en Evenementen

Het afgelopen jaar heeft onze penningmeester gewerkt aan een mascotte om te gebruiken op bijeenkomsten en evenementen. Toekans gebruiken we al langer op ons briefpapier en nu hebben we dus ook deze mooie eye catcher.

Colombia heeft een hele hoge biodiversiteit en is uiterst geschikt om prachtige vogels (waaronder de toekan) te spotten.

>>>>lees hier meer over bijzondere vogelsoorten in Colombia
Alweer even geleden maar we blikken graag nog even terug op kerst 2019. Hart voor Bos mocht namelijk het goede doel zijn op de kerstmarkt van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Op de kerstmarkt konden alle HHNK medewerkers een kerstpakket bij elkaar shoppen.

We hadden een mooi kraampje ingericht met foto's uit het gebied, de Hart voor Bos toekans en de natuurfilm (beide ook in deze nieuwsbrief). Ook hadden we zelf gebrande cacaoboontjes (streekproduct) klaargelegd voor de collega's die Hart voor Bos wilde steunen.

We hebben goed kunnen uitleggen wat Hart voor Bos doet (natuur beschermen) en hoe we dat doen (aankopen ecologisch waardevolle gebieden). Het was een leuke en inspirerende middag met een mooie opbrengst: bijna 1.500 euro aan donaties!

Wil jij ook een evenement organiseren of weet je nog een leuk evenement? Stuur ons dan een email naar info@hartvoorbos.org

 
In februari van dit jaar keek Bert Kappe terug op zijn lange carrière bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Op zijn receptie heeft Bert aandacht gevraagd voor natuurbescherming door aan de gasten te vragen om een bijdrage te leveren voor een participatie.

Bij deze actie is voldoende ingezameld om Bert mede eigenaar te maken van 2400 vierkante meter tropisch bos. Op de receptie konden we een kaart overhandigen met de ligging van zijn eigen bos in Colombia.

Gefeliciteerd Bert en bedankt dat je op deze manier hebt kunnen bijdragen aan natuurbehoud.

Wil je ook een actie opzetten of inzamelen voor een bijzondere gelegenheid? Stuur dan een mail naar info@hartvoorbos.org
. U krijgt een eigen (beveiligde) pagina om donaties te kunnen ophalen. Ook kunnen gasten een reactie achterlaten.
Bezoek onze website
Facebook
YouTube
LinkedIn
Forward Forward
Copyright © 2020 Stichting Hart voor Bos, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp