Copy
View this email in your browser

Morgenster Actueel 
27 oktober 2019

Denk aan de wintertijd, de klok gaat zondag een uur terug!

 
Dienst 27 okt. in het kort
Vierde dienst in de serie rond de ik-ben-woorden in het Johannesevangelie.
Bijbelzondag; Gezamenlijke viering met de Regenboogwijk
Motto: ‘Ik ben de wijnstok’
Lezingen: Deuteronomium 4: 32-40; I Johannes 3: 18-24; Johannes 15: 1-17
Liederen: 314; Sela: In deze stilte; 301c; 871; ‘Uw woord is een lamp voor mijn voet’; 146c, 1.7; 568a; 656; LvdK Gez. 78, 1-3; Iona 1:40

Collectedoelen van 27 oktober:
1 – Diaconie
2 – Plaatselijke kerk
3 – collecte NBG
Het Nederlands Bijbelgenootschap maakt het samen met leden en donateurs mogelijk dat mensen in binnen- en buitenland de Bijbel ontdekken, ervaren en doorgeven.

Na afloop van de dienst: bijbelquiz
Na afloop van de dienst kunt u de trap af lopen, daar een kop thee of koffie halen en vervolgens in de ontmoetingsruimte meedoen met een korte Bijbelquiz. Het is ten slotte Bijbelzondag nietwaar? Wie heeft de grootste parate Bijbelkennis? De winnaar wacht eeuwige roem.
 
Boekentafel met Bijbels
Ook in de ontmoetingsruimte zal Leny Vermeulen, lid van de Regenboogwijk en vrijwilliger bij het NBG, met een boekentafel met Bijbels staan. Zo kunt u zich op de hoogte laten brengen van de laatste uitgaven van het NBG.

Filmpje Fairtrade
Zondag 3 november willen wij u vragen om na de kerkdienst nog even te blijven zitten. De diaconie wil dan graag een kort filmpje laten zien over wat Fairtrade inhoud. De Fairtrade Gemeente campagne streeft naar een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Door te zorgen voor meer eerlijke handel, stellen wij boeren en producenten in ontwikkelingslanden in staat om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, hun familie en hun omgeving. Als Morgenster hebben wij een voorbeeldfunctie en kiezen wij zoveel mogelijk voor fairtrade producten Daarom willen wij 3 november de Fairtrade campagne onder uw aandacht brengen.


Dankdag
Woensdag 6 november is het "Dankdag voor gewas en arbeid". Een goede traditie om dankbaar stil te staan bij het voedsel wat de aarde ons geeft. Bij ons als diaconie kwam direkt de connectie met de Voedselbank op en wij hopen bij u ook.Daarom willen wij zondag 10 november groente en fruit inzamelen in de Morgenster. De gevulde kratten worden dan maandag naar de centrale opslag gebracht zodat de inhoud die week uitgedeeld kan worden. Onze vraag is dus of u groente en fruit mee wil nemen op 10 november. Goed houdbaar, dus zo vers mogelijk: bloemkool, wortels, aardappelen, paprika, tomaten, komkommer, ijsbergsla, courget, sinaasappel, uien, aardappels, broccoli, boontjes, bieten, witlof, pompoen, prei, pruimen, meloen, enz. Dus wat buiten de koeling wordt verkocht. Zoals u ziet geen appels. Die krijgt de Voedselbank al van alle kanten geleverd. Wij hopen op een grote fleurige opbrengst!
Namens de diaconie,Eveline
 
Website Kerkdienstgemist.nl
Website van Kerkdienstgemist.nl is vernieuwd. Mogelijk maakt u gebruik van de website erkdienstgemist.nl. Als bezoeker van Kerkdienstgemist.nl krijgt u een nieuwe website te zien.
Gebruikers die ingelogd waren op de oude website moeten opnieuw inloggen op de nieuwe website om besloten uitzendingen te kunnen volgen. Hierbij kan het zijn dat u het wachtwoord niet meer weet omdat deze voorheen was opgeslagen. Geadviseerd wordt in dit geval om te klikken op de link ‘Wachtwoord vergeten?’ om een nieuw wachtwoord aan te maken. De instructies hiervoor worden dan gemaild naar het e-mailadres dat aan het account is gekoppeld.
 
Met vriendelijke groet,
Jos Hexspoor
 
Schoenendozen
Op zondag 3 november gaan we tijdens de kindernevendienst schoenendozen versieren. De kinderen (maar dat geldt uiteraard voor iedereen die mee wil doen!!) gaan vervolgens thuis aan de slag met het vullen van deze dozen met allerlei kleine cadeautjes en handige
toiletartikelen. De schoenendozen gaan namelijk als cadeau naar kinderen in arme landen of landen waar oorlog is. Zo verandert een gewone oude schoenendoos in een onvergetelijk cadeau! Kijk maar eens op www.actie4kids.nl.
 
Kerstbomen te koop!
In de zomer van 2020 gaan wij, 16 jongeren uit de Morgensterkerk, Bethlehemkerk en Regenboogkerk, op een diaconale reis naar Oeganda. Wij gaan in het dorpje Lwamalenge een school bouwen zodat alle kinderen uit dit dorp naar school toe kunnen. Om deze reis mogelijk te maken en de kinderen een toekomst te geven is er geld nodig. Dit geld halen wij op met verschillende acties.
 
De bloembollenactie is succesvol afgerond. Bedankt voor het kopen van de bloembollen en op deze manier onze reis te steunen! We zijn 26 oktober van start gegaan met de kerstbomenactie. We verkopen prachtige kerstbomen in drie maten. Deze kunt u bij ons bestellen en dan op 14 december bij de Morgensterkerk of Bethlehemkerk ophalen. Het is ook een mogelijkheid om de kerstboom thuis te laten bezorgen.
We zijn op 27 oktober, 3 november en 10 november aanwezig in de Morgensterkerk, Bethlehemkerk en de Regenboogkerk zodat u bij ons kerstbomen kunt bestellen. Kunt u niet aanwezig zijn in de kerk maar wilt u wel een kerstboom bestellen? Dan kunt u ons contacten via 06-83924140. 
 
U kunt ook geld overmaken via onderstaand bankrekeningnummer om ons te steunen bij dit prachtige project. Rekeningnummer: NL36RABO0373722559 t.n.v. PWG Morgenster o.v.v. MBR to Uganda. Wij verheugen ons er op om u te zien in de kerk!
Groet, de jongeren van de Lwamalenge groep
 
Lezing in Bijbelcafé woensdag 30 okt.
In het kader van de serie ‘Jezus buiten de kerk’ geeft Heleen Weimar op woensdag 30 okt. een presentatie over ‘Jezus in de klassieke muziek’.
Plaats: Openbare Bibliotheek ’s Gravelandse weg; aanvang 20.00 uur. Toegang: 3,-
Zie voor meer info http://www.bijbelcafe.nl
 
Leerhuis Marcus
Op maandag 21 oktober is het leerhuis rond het evangelie van Marcus van start gegaan met twintig deelnemers, uit acht (!) verschillende geloofsgemeenschappen. Op 11 nov. is de tweede avond, te leiden door Marcel Poorthuis.
 
Cantate op de Brink
Zaterdag 30 november klinkt in de Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum opnieuw een cantate in de serie van Cantate op de Brink. Het is de cantate ‘Ach wie flüchtig, ach wie nichtig’ (BWV 26) van J.S. Bach. Een cantate die tot nadenken stemt. De Bach Cantorij Baarn, het Orkest van Cantate op de Brink en vier solisten brengen deze cantate onder leiding van dirigent Anthony Scheffer ten gehore. De aanvang is om 16.30 uur en de toegang is gratis.
 
Meer informatie 
Het programma van het seizoen 2019-2020 met alle informatie over de uit te voeren muziek is te vinden op de website www.cantateopdebrink.nl. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op Brink te vinden.  

Avond met Duurzame Doeners
Locatie: Bethlehemkerk, hoek Loosdrechtseweg - Diependaalselaan
Dinsdagavond 29 oktober 2019, aanvang 20.00 uur.
Als vervolg op een avond in het voorjaar waar Jan Terlouw en de zussen Jessie en Nicky Kroon onze gasten waren, organiseren wij een tweede avond over DUURZAAMHEID. Deze keer zijn twee Duurzame Doeners onze gasten. Beide komen uit Hilversum en deden mee aan de
  • Herman Vijlbrief vertelt hoe hij een Wormenhotel naar Hilversum haalde
  • Miranda de Wit vertelt ons over het succesvolle initiatief Repair Café; de plek waar je je kapotte spullen kunt laten repareren.
Na afloop van hun presentatie gaan we met de sprekers in gesprek.
Het belooft een mooie avond te worden die ons hopelijk inspireert om zelf ook een Duurzame Doener te worden. Elk jaar kun je deelnemen aan de challenge. De inzendingen worden beoordeeld door een jury. Goede ideeën kunnen worden beloond met een geldbedrag. Voor meer informatie zie: https://www.hilversum100.nl/challenge/
 
Vooruitblik zondag 3 november
Volgende week zondag is het de jaarlijkse ‘ruilzondag’. In het kader daarvan ontvangen wij ds. Willem Nijsse van de Diependaalse Kerk. Het zal dan gaan over het woord ‘Ik ben de goede herder’. Onze eigen predikant zal naar de Bethlehemkerk gaan en daar spreken over ‘Ik ben het licht voor de wereld’.
 
Agenda
- Zon. 27 okt. Gezamenlijke dienst met de Regenboogkerk – in de Morgenster
- Di. 29 okt. 19.00 uur Bovenwijkse catechese in de Bethlehemkerk met
Renate Japenga en Corné van Zandwijk
- Di. 29 okt. 19.30 uur werkgroep communicatie in de Morgenster
- Zon. 3 nov. Ruilzondag. Voorganger ds. Willem Nijsse
- Zon. 3 nov. Gesprekskring met Erik van Halsema over Jezus in de
apocriefen
- Ma. 4 nov. 16.00 uur Oecumenisch overleg
- Ma 4 nov. Overleg Kinderdienst bij Anne-Mareike Schol
- Di. 5 nov. 19.30 uur Overleg sectieteams in nieuwe samenstelling
- Don. 7 nov. 13.30 uur agendacommissie wijkkerkenraad
- Don. 7 nov. PgH-Avond voor ambtsdragers in de Regenboog
 
 


Ons mailadres is:
actueel@morgensterhilverum.nl

Wilt u wat wijzigen?
U kunt hier aanpassingen maken of u afmelden voor deze nieuwsbrief.
 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Morgenster PKN gemeente Hilversum · Seinstraat 2 · Hilversum, Nh 1222 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp