Copy
View this email in your browser
Dienst komende zondag 10 november
Gastvoorganger: ds. Ids Smedema
Motto: ‘Bij je naam geroepen’
Lezingen: Jes. 65: 1-9; Lc 8: 26-39
Liederen: 139, 1.2.8; 301a; 150a, 1.3; 89,1; 807, 1.2.5; 860; 910, 1.2
 
Collectedoelen
  1. Diaconie
  2. Plaatselijke kerk
  3. Pastorale arbeid
Oeganda
Kerstbomen en stroopwafels voor Oeganda Wij, jongeren uit de Morgenster, Bethlehemkerk en Regenboogkerk zijn bezig met acties om onze diaconale reis naar Oeganda, waar we in het dorpje Lwamalenge een school gaan bouwen, te financieren. De bloembollenactie is succesvol afgerond. Bedankt voor het kopen van de bloembollen en het steunen van onze reis op deze manier! Tot 10 november kunt u nog kerstbomen in drie maten bij ons bestellen. Deze zijn af te halen op 14 december bij de Morgenster of Bethlehemkerk. Thuisbezorging is ook mogelijk. Daarnaast kunt u stroopwafels à €3 per pakje bij ons kopen. Voor ons benefietconcert op 25 januari in de Bethlehemkerk zoeken we artiesten van alle leeftijden die een muzikale bijdrage kunnen leveren in de sfeer van pop en rock en wellicht een beetje jazz. Wilt u ons gewoon steunen bij dit prachtige project, dan kunt u ook geld overmaken via NL36RABO0373722559 t.n.v. PWG Morgenster o.v.v. MBR to Uganda. Contact: david.olde02@gmail.com of tel. 06-83924140. Groet, de jongeren van de Lwamalenge groe

Dankdag
Woensdag 6 november was het "Dankdag voor gewas en arbeid". Een goede traditie om dankbaar stil te staan bij het voedsel wat de aarde ons geeft. Bij ons als diaconie kwam direkt de connectie met de Voedselbank op en wij hopen bij u ook. Daarom willen wij zondag 10 november groente en fruit inzamelen in de Morgenster. De gevulde kratten worden dan maandag naar de centrale opslag gebracht zodat de inhoud die week uitgedeeld kan worden. Onze vraag is dus of u groente en fruit mee wil nemen op 10 november. Goed houdbaar, dus zo vers mogelijk: Bloemkool, wortels, aardappelen, paprika, tomaten, komkommer, ijsbergsla, courget, sinaasappel, uien, aardappels, broccoli, boontjes, bieten, witlof, pompoen, prei, pruimen, meloen, enz. Dus wat buiten de koeling wordt verkocht. Zoals u ziet geen appels. Die krijgt de Voedselbank al van alle kanten geleverd
 
Collectedoel opgeven
Wij doen nogmaals een oproep aan u om een collectedoel dat u aan uw hart ligt aan ons door te geven. Want in 2020 gaan de collectes van de diaconie anders ingevuld worden: Er komen nu veel meer, nl 11, diaconale collectes die de wijkgemeente zelf mag bepalen. Zo is het duidelijker waar u aan geeft. En de collectes "voor de diaconie" zijn voor kosten die sowieso worden gemaakt, zoals de afdracht aan de landelijke kerk, kosten voor administratie en controle, e.d. Vandaar onze vraag aan u om ons collectedoelen door te geven, want natuurlijk kan de diaconie ze bepalen, maar wij vinden het prettiger als er een verbinding met de gemeente is.
 
Kerstattenties.
Wij willen graag namen horen van mensen die u een bemoediging en steuntje in de rug gunt, kortom die dit jaar een kerstattentie verdienen in uw ogen. (En u gaat binnenkort ook horen wanneer u daarvoor spullen kunt inbrengen, maar dat later.)
 
Leerhuis Marcus
Op 11 nov. vindt de tweede avond van dit leerhuis plaats, te leiden door Marcel Poorthuis. Na de eerste bijeenkomst, waarin het ging om een literaire benadering van het Marcusevangelie, gaat het op 11 nov. over de genezingsverhalen.
 
Troost
Afgelopen dinsdag was er in onze kerk een bijeenkomst waarvoor alle pastorale medewerkers waren uitgenodigd. We begonnen met een korte bezinning over het thema troost. Hierbij wisselden we ook uit over de vraag waar we zelf troost vinden en hoe we als geloofsgemeenschap een plek van troost kunnen zijn. Toevallig stond vrijwel gelijktijdig in de nieuwsbrief van de Protestantse Kerk een mooi stuk van Henk Veltkamp over dit thema. Het is te vinden via deze link:
https://www.protestantsekerk.nl/verdieping/henk-veltkamp-over-troost-als-bedding-voor-verdriet-hier-zijn-wij-goed-in-als-kerk/
 
Welkom aan tafel op 22 november.
Voor deze maaltijd in de herfst hebben we een passend menu uitgezocht: we beginnen met pompoensoep, gevolgd door witte bonen in tomatensaus en/of San Francisco potato salad. Een fruitsalade vormt het nagerecht. Zoals gebruikelijk is iedereen van harte welkom om vanaf 18:00 uur binnen te lopen. Om 18:30 uur gaan we aan tafel. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd met als richtbedrag € 5,-- voor de maaltijd en € 1,-- voor een drankje. Graag aanmelden, uiterlijk woensdag 20 november bij Joke Verrij, 035-6833191, joke@verrij.demon.nl. Met een dieet of speciale wensen kunnen we rekening houden!
 
Top2000-viering ‘Let love rule’ – Op zoek naar uw verhaal of herinnering bij een popsong
Met medewerking van de bovenwijkse jongerenband; RPM&Friends
Graag nodigen we u uit om de Top2000-viering te bezoeken op zondag 29 december in de Morgenster en ook om een persoonlijk bijdrage te geven. Thema van de viering is ‘Let love rule’ (naar het lied van Lenny Kravitz – vrij vertaald: ‘laat de liefde heersen’) en de rode lijn zal zijn 1 Korintiërs 13:1-13. We luisteren naar het Bijbelgedeelte, zingen mee met popsongs, luisteren naar verhalen en gaan met elkaar in gesprek. Ook aan de kinderen is gedacht. In de viering geven we ook graag ruimte aan een aantal persoonlijke bijdragen van gemeenteleden. Dit jaar niet door te stemmen, maar door een persoonlijk verhaal bij een popsong te delen.
Welke popsong komt u in gedachten bij het gekozen thema en Bijbelgedeelte, een song waar u een persoonlijk verhaal of herinnering bij heeft? Laat het (in verband met eventueel insturen van de lied) weten aan Renate Japenga (jeugdwerker@protestantshilversum.nl) of Kaj ten Voorde (kaj@vitamineg.net of 035-6880026). De popsongs in de viering zullen begeleid worden door de bovenwijkse jongerenband, RPM&Friends van de Protestantse Gemeente Hilversum. De viering begint om 10.00 uur, na afloop is er koffie en een oliebol.
 
Lasergamen Jongeren
Alle jongeren en jeugdleiding zijn van harte uitgenodigd om hun camouflagekleding aan te trekken en naar de Bethlehemkerk te komen op 15 november om 20:00. De kerkzaal is onherkenbaar omgetoverd en zodra je binnenstapt begint het spel… Graag even aanmelden bij Renate Japenga (Whatsapp of mail)

Gezamenlijke tienerviering in de Regenboog
Op 17 november is de tweede gezamenlijke tienerviering van het jaar in de Regenboog om 10.00.
De jongeren kunnen gelijk naar de Witte Kamer. We gaan het hebben over Jezus als iemand die opkomt voor de mensen in de marge. 

Bovenwijkse catechese in de Morgenster
Op 26 november is er een bovenwijkse catecheseavond, om 19:00 uur. We gaan verder met het thema ‘Jezus’. Vorige keer zijn we begonnen met een mindmap met daarop alles waar we aan dachten bij Jezus. We hebben ons voorgenomen om elke bovenwijkse catecheseavond deze aan te vullen zodat we aan het einde van het jaar een mindmap hebben met alles waar we aan denken bij Jezus. Zou dat dan een compleet plaatje zijn? Is dat überhaupt mogelijk?  
 
Seniorenmiddag
De seniorenmiddag voor jong en oud, dinsdag 19 november van 14- 16 uur.
om half twee is de kerk open en wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee.
Deze keer vertelt Nel Dees over bloementaal. Iedereen weet dat rode rozen liefde betekend, maar haast alle bloemen hebben een betekenis. Aan de hand van echte bloemen of afbeeldingen gaan we op zoek naar de betekenissen en waar ze vandaan komen. Ook gaan we met elkaar aan de slag met bloemen. Na afloop nog een drankje en de mogelijkheid nog gezellig na te praten.
 
Kerstwijkbrief
Weer hoog tijd jullie er attent op te maken dat de Kerstwijkbrief weer in de steigers moet worden gezet. We willen graag uiterlijk zondag 24 november a.s. uw bijdragen ontvangen. Dus nog even tijd om iets leuks, boeiends of pakkends te bedenken over de activiteiten waarmee u zich bezig houdt.
Of gewoon praktische mededelingen over activiteiten te doen. We zien uw bijdragen met belangstelling tegemoet en hopen er weer iets leuks van te maken. Als alles goed gaat ligt de wijkbrief dan zondag 8 december in de kerk  ter verspreiding. Veel inspiratie toegewenst!
Hartelijke groeten, Nel en Henk
 
Coördineren en daarmee het verschil maken voor een ander?
Stichting Present Hilversum, een jaar onderweg, zoekt ondernemende communicator, die gestructureerd kan bouwen en binden. Coördinator 0,4 fte, flexibel inzetbaar
Bezoek onze website stichtingpresent.nl/hilversum voor de volledige vacaturetekst.
Naast deze betaalde functie is Present Hilversum ook op zoek naar vrijwilligers die een paar uur per maand beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld het begeleiden van projecten.
Iets voor jou? Meld je bij Coordinator@presenthilversum.nl
 
Lezing in Bijbelcafé woensdag 13 november a.s.
In het kader van de serie ‘Jezus buiten de kerk’ geeft ds. Wim Moehn van de Grote Kerk op woensdag 13 november een boeiende lezing over ‘Christus als een mantel aantrekken’, buitenkerkelijke mystieke Christusvroomheid in de 17e eeuw. In deze lezing zal hij onthullen hoe het volksliedje Er kwam ene boer uit Zwitserland, kadee, kadolleke, kada, hij had ’nen ezel aan zijn hand, labadie, labeda, labedonia in de die tijd ontstaan is! Plaats: Openbare Bibliotheek ’s Gravelandse weg; aanvang 20.00 uur. Toegang: 3,- Zie voor meer info http://www.bijbelcafe.nl
 
Vooruitblik zondag 17 november
Oecumenische viering in de H.Hartkerk, aanvang NB 11 uur
Met medewerking door het dames- en herenkoor van de parochie.
Laatste dienst in de serie rond de ik-ben-woorden in het Johannes-evangelie.
Voorgangers: Elroy Kaak en Erik van Halsema. Lector: Joep Mourits.
 
Top2000-viering ‘Let love rule’ – Op zoek naar uw verhaal of herinnering bij een popsong
Met medewerking van de bovenwijkse jongerenband; RPM&Friends
Graag nodigen we u uit om de Top2000-viering te bezoeken op zondag 29 december in de Morgenster en ook om een persoonlijk bijdrage te geven. Thema van de viering is ‘Let love rule’ (naar het lied van Lenny Kravitz – vrij vertaald: ‘laat de liefde heersen’) en de rode lijn zal zijn 1 Korintiërs 13:1-13. We luisteren naar het Bijbelgedeelte, zingen mee met popsongs, luisteren naar verhalen en gaan met elkaar in gesprek. Ook aan de kinderen is gedacht. In de viering geven we ook graag ruimte aan een aantal persoonlijke bijdragen van gemeenteleden. Dit jaar niet door te stemmen, maar door een persoonlijk verhaal bij een popsong te delen.
Welke popsong komt u in gedachten bij het gekozen thema en Bijbelgedeelte, een song waar u een persoonlijk verhaal of herinnering bij heeft? Laat het (in verband met eventueel insturen van de lied) weten aan Renate Japenga (jeugdwerker@protestantshilversum.nl) of Kaj ten Voorde (kaj@vitamineg.net of 035-6880026). De popsongs in de viering zullen begeleid worden door de bovenwijkse jongerenband, RPM&Friends van de Protestantse Gemeente Hilversum. De viering begint om 10.00 uur, na afloop is er koffie en een oliebol.

Zes protestantse wijkgemeenten openen gezamenlijk mailadres voor nieuws
De zes wijkgemeenten van de Protestantse gemeente te Hilversum (PgH) zijn vanaf nu gezamenlijk bereikbaar voor nieuws- en persberichten via het volgende mailadres: nieuws@protestantshilversum.nl
Berichten die binnenkomen op nieuws@protestantshilversum.nl worden direct automatisch doorgestuurd naar de redacties van nieuwsbrieven, app, website, sociale media, wijkgids etc. van de volgende wijkgemeenten:
  • Grote Kerk
  • Diependaalse kerk
  • Vitamine G
  • Bethlehemkerk
  • Regenboogkerk
  • De Morgenster
Dit betekent een sneller en groter bereik binnen Protestants Hilversum voor alle aankondigingen en nieuwsberichten die naar bovenstaand adres worden gestuurd.
NB: Wanneer een bericht naar alle wijkredacties wordt gestuurd, betekent dit niet automatisch dat het bericht via elk communicatiekanaal wordt verspreid. Elke redactie maakt daarin eigen keuzes.
Hilversum, oktober 2019
 
Agenda
- Zo. 10 nov. ‘Eten met een thema’ voor de jongeren bij de familie Sietses
- Ma. 11 nov. 20.00 uur leerhuis Marcus in de Drie Berken o.l.v. Marcel Poorthuis
- Di. 12 nov. 20.00 uur cursus geloven met je kind, tweede bijeenkomst
- Woe. 13 nov. 20.00 uur Bijbelcafé met ds. Wim Moehn
- Vr. 15 nov. Sirkelslag Kids in de Regenboogkerk
- Vr. 15 nov. voor de jongeren: Lasergamen in de Bethlehemkerk
- Zon. 17 nov. 11.00 uur oecumenische viering in de H.Hartkerk.
- Zon. 17 nov. 10.00 gezamenlijke jongerenviering in de Regenboogkerk
- Di. 19 nov. Contactmiddag senioren in de Morgenster
- Di. 19 nov. oefenen Morgensterkoor voor de gedachteniszondag
- Do. 21 nov. 19.30 wijkkerkenraad
- Vr. 22 nov. Gemeentemaaltijd in de Morgenster
- Zo. 24 nov. Gedachteniszondag
 
 


Ons mailadres is:
actueel@morgensterhilverum.nl

Wilt u wat wijzigen?
U kunt hier aanpassingen maken of u afmelden voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Morgenster PKN gemeente Hilversum · Seinstraat 2 · Hilversum, Nh 1222 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp