Copy
View this email in your browser
Jezus: 'Ik ben het licht voor de wereld.'

Dienst 13 okt. in het kort

Viering van Woord en Tafel, m.m.v. het Morgensterkoor. Tweede dienst in de serie rond de ik-ben-woorden in het Johannesevangelie.

Motto: Ik ben het licht voor de wereld

Lezingen: Genesis 1: 1-19; Johannes 8: 12-20

Liederen: 208, 277; 301k; Hemelhoog 491; 286; 534; 304; 403b; 921 en 1005 [Nederlandstalig]

 Collectedoelen

1 -In Noahs Ark in Oeganda worden verwaarloosde, ongewenste of mishandelde kinderen opgevangen in familie eenheden. Ook is Noahs Ark grondlegger van basis- en vervolgonderwijs en een medische kliniek waar de hele gemeenschap van Centraal Oeganda van profiteert.

2 - Plaatselijke kerk

3 - Avondmaalscollecte. Precious Stones is een jonge, christelijke organisatie voor vrouwen- en jeugdwerk (Rangoon), de hoofdstad van Myanmar. In 2006 begon de organisatie Precious Stones met kleinschalige projecten voor gemarginaliseerde vrouwen en jongeren. De organisatie organiseerde vrouwen om weerbaarder te worden en aan een inkomen te werken. Ook jongeren krijgt Precious Stones bij elkaar, ze leren voor zichzelf opkomen, hun talenten ontdekken en denken na over thema´s zoals sexualiteit en drugs. Precious Stones wil zich ontplooien tot een sterke lokale organisatie die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van vrouwen en jongeren in Myanma


Noahs Ark: een huis dichtbij thuis

Voor veel kinderen is het grote kinderhuis hun eerste thuis. Hier groeien ze veilig en gelukkig op. Maar zoveel kinderen en leeftijden onder één dak is niet ideaal. Daarom plaatst Noah's Ark zo veel mogelijk kinderen in een Family-Unit (gezinseenheid). Dicht bij hun thuis, maar in een eigen huis. Een huis met een eigen huiskamer, keuken, badkamer en slaapkamers. En erg belangrijk: hun eigen, vaste auntie (verzorgster) die namens Piet en Pita voor hen klaar staat. Samen schoonmaken, samen koken, samen eten, samen opruimen. En natuurlijk wordt er geruzied, worden klusjes niet gedaan en is het niet altijd gezellig. Maar dat is zoals het in een doorsnee gezin ook gaat. En dat is wat we met deze Family Units willen bereiken: dat de kinderen opgroeien in een zo normaal mogelijke gezinssfeer. Ideaal gesproken zou dat hun eigen gezin zijn, maar wij geloven dat waar dat niet mogelijk is, het opgroeien in de Family Units een goed tweede plan is. Naast de unit van Piet en Pita zijn er op dit moment zes andere Family Unit waardoor zo'n 75 kinderen hier hun thuis vinden. Wij blijven zoeken naar mogelijkheden en supporters om het aantal Family Units uit te breiden nog meer kinderen zo'n thuis te geven.

 

Nieuwsbrief

Er gaan snel dingen veranderen bij de Morgenster Actueel. Vroeger stond het nieuws van De Morgenster eens in de twee weken in het Kerblad. Na de editie van volgende week, komt de Morgenster Actueel voortaan ook eens in de twee weken uit en wel zonder plaatjes. Dat geeft Annette van der Vliet tjid om andere dingen te gaan doen. Ze zoekt ook hulp, dan zijn beide redacteuren eens per maand aan de beurt. Vanwege deze samenwerking kan de kopij alleen nog naar actueel@morgensterhilversum.nl. Allen dank voor uw begrip.

Kloosterweekend 13-15 maart 2020:
Het kloosterweekend in Abdij Maria Toevlucht in Zundert komt langzaam maar zeker dichterbij.
Het is een heel bijzondere ervaring om mee te maken, we nodigen jullie dan ook graag uit mee te gaan naar Zundert. Het kloosterweekend is van vrijdagmiddag 13 maart tot en met de lunch op zondag 15 maart. De kosten bedragen €105,- voor het hele weekend, inclusief de maaltijden.
Zin om mee te gaan? Meld je dan z.s.m. aan bij Karin Kolvoort, Jolanda Vercauteren, Philip Postumus of Joanne Schuitemaker. ( Mailadres Karin: k.kolvoort@gmail.com)

Kerstattenties 2019
We hebben in De Morgenster inmiddels een jarenlange traditie opgebouwd om voor de kerstdagen bij mensen die wel wat aandacht kunnen gebruiken een kerstattentie te bezorgen. Het duurt nog even voor het Kerst is, maar ter voorbereiding hiervoor willen de diakenen u vragen of u eens na wilt denken wie we dit jaar kunnen verblijden met een kerstattentie. U kunt de namen van deze personen doorgeven aan Henk Verrij, Eveline van Toor, Erna Doornekamp of Joanne Schuitemaker. (Mailadres Joanne: joanneschuitemaker@kpnmail.nl)
Of aan iemand anders uit de Kerkenraad, dan komt de informatie ook wel bij de diakenen terecht. Alvast dank voor het meedenken!
 
Rainbow week
Voor onze kerk wappert opnieuw de Regenboogvlag. Dat heeft hiermee te maken dat het van 11 tm 18 oktober de Rainbow Week is in Hilversum. Een hele week lang staat onze stad in het teken van inclusiviteit en diversiteit, met tal van activiteiten en feesten rondom die thema’s. Voor meer info zie https://www.livehilversum.com/nl/specials/regenboogstad
 
Lezing in Bijbelcafé woensdag 16 okt.
In het kader van de serie ‘Jezus buiten de kerk’ geeft Erik van Halsema op woensdag 16 okt. een presentatie over ‘Jezus in apocriefe geschriften; de Gooische Bijbel’. Eén van de stellingen bij deze bijeenkomst zal luiden: ‘De meeste apocriefen van het Nieuwe Testament zijn niet zozeer als buitenkerkelijk maar eerder als randkerkelijk te bestempelen’. Plaats: Openbare Bibliotheek ’s Gravelandse weg; aanvang 20.00 uur. Toegang: 3,-. Zie voor meer info http://www.bijbelcafe.nl
 
Leerhuis Marcus
Op maandag 21 oktober is de eerste van drie avonden van het leerhuis rond het evangelie van Marcus. Dit wordt afwisselend geleid door Erik van Halsema, Marcel Poorthuis en Jules Dresmé. Op 21 oktober gaat het over de eerste hoofdstukken, en eigenlijk ook al een beetje over het geheel van dit kortste en oudste evangelie. We vragen ons af: wat probeert Marcus te bereiken met dit geschrift? Graag zelf een bijbel meenemen! Toegang vrij. Plaats: De drie Berken, naast de H.Hartkerk, aanvang 20.00 uur.
 
Seniorenmiddag voor jong en oud
Liesbeth Hoogendijk komt vertellen en laten zien wat je kunt maken van koffiecups. Je kunt er ook zelf mee aan de slag of je laat er een maken. Om half twee staat de koffie/thee voor u klaar. We besluiten de middag om 16.00 uur met een drankje om nog even na te praten. Graag tot dinsdag. 
 
Dienst 20 oktober: Gastvoorganger is ds. Trees van Montfoort, woonachtig in Utrecht. Zij is de schrijfster van het onlangs verschenen boek ‘Groene Theologie’, waarin een theologie van duurzaamheid gepresenteerd wordt.
Op 20 okt. zal ze een verbinding leggen tussen Genesis 9 (het verbond met Noach) en Johannes 10.
 
Kranten gezocht
Voor een vormende activiteit zoek ik iemand die een abonnement heeft op de Gooi en Eemlander en die een paar weken lang die krant op wil sparen, waarna ik die stapel kranten op kom halen. Wie kan mij helpen?
Erik van Halsema
 
 
 
Agenda
- Za. 12 en zondag 13 okt.: kinderkamp.
- Zo. 13 okt. Intrede ds. Aster Abrahamsen in de Bethlehemkerk
- Zo. 13 okt. Aftrap Provider-seizoen bij Jan de Leede
- Di. 15 okt. Contactmiddag senioren: creatief met koffiecups
- Di. 15 okt. Cursus ‘Geloven met je kind’
- Woe. 16 okt. Lezing in het bijbelcafé ‘Jezus in apocriefe geschriften;
de Gooische Bijbel’
- Don. 17 okt 14.30 in de Regenboogkerk: Theater aan de lijn met voorstelling
over het leven van mantelzorgers
- Don. 17 okt. 19.30 wijkkerkenraad
- Vr. 18 okt. 15.00 taakgroep pastoraat
- Zat. 19 okt. Verschijnen nieuwe editie van Kerkbrink
- Ma. 21 okt. Oecumenisch leerhuis rond het Marcusevangelie in de
Drie Berken
- Zon. 27 okt. Gezamenlijke dienst met de Regenboogkerk – in de Morgenster

 
 
 


Ons mailadres is:
actueel@morgensterhilverum.nl

Wilt u wat wijzigen?
U kunt hier aanpassingen maken of u afmelden voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Morgenster PKN gemeente Hilversum · Seinstraat 2 · Hilversum, Nh 1222 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp