Copy
LEDENBERICHT
Beste <<First Name>>

Er staat nog het nodige in de koelcel en ook op het land hebben we nog flink wat boerenkool en prei staan. Daarom hebben we morgen en volgende week zaterdag (11 februari) nog gewoon uitgifte. Wat er precies is, kun je als altijd hier nakijken.

We hopen dat  dan de koelcel helemaal leeg is. De groentes die daar in staan, worden er tenslotte niet beter op en dan kan de koeling ook uit, wat weer geld bespaart. Voor de tweede helft van februari en de maand maart hanteren we dan een minder frequent uitgifteschema van bijvoorbeeld eens in de twee weken, waarbij er ook minder in de uitgifte zit. Dan moet je denken aan boerenkool en prei zolang dat nog op het land staat, en eieren en meel (de molenaar is weer aan de slag). Pas als de nieuwe oogst voldoende is opgekomen, afhankelijk van het weer ergens in april, gaan we dan weer over op een normaal wekelijks schema.

LANGZAAM, MAAR WEL ZEKER

De datum waarop er begonnen wordt met de sanering van de nieuwe schuur is opnieuw wat opgeschoven, dat is nu maandag 20 februari geworden. Half maart moet dan alle asbest er uit zijn en ligt er een nieuw dak op. Daarna kan in principe de aannemer aan de slag die de verbouwing moet doen en kunnen de nutsvoorzieningen worden aangelegd. Pas daarna kunnen we zelf binnen aan de slag. Maar aangezien we voorlopig de huidige schuur niet uit hoeven, hebben we daar alle tijd voor. Er is vorige week wel alvast een enthousiaste ploeg bij elkaar gekomen van zo'n 25 leden die bij al dat werk willen helpen, of het nu is in de voorbereiding of in de uitvoering. Het plan van aanpak wordt verder uitgewerkt zodat we volop aan de slag kunnen als het eindelijk zo ver is. Wij zijn er klaar voor.

DAGBOEK EN NIEUWS

In het dagboek van de boerderij op onze website lees je wekelijks een of twee verhaaltjes over wat er op ons land gebeurt. In de rubriek nieuws doen we verslag van andere activiteiten op of rond de Baronie.

AGENDA

15 FEBRUARI 2023
Woensdag 20.00-21.30
Monitoring van Biodiversiviteit
Gratis webinar Herenboeren Nederland
Info en aanmelden 
hier

Suggesties voor activiteiten zijn altijd welkom en kun je mailen naar de activiteitencommissie
www.degrooteheide.herenboeren.nl
Faceboek
Website
Instagram
Twitter
Vimeo
Copyright © 2023
Herenboeren De Groote Heide


INSTELLINGEN WIJZIGEN | AFMELDEN | PRIVACYVERKLARING

Email Marketing Powered by Mailchimp