Copy
LEDENBERICHT
Beste <<First Name>>

Vorige week zaterdag was de oogstploeg kleiner dan gebruikelijk en er was ook nog eens heel veel te doen. Ze hebben toen, in de kou, van 8.00 uur-12.00 uur lopen oogsten en waren achteraf bekaf (maar voldaan). Petje af. Morgen kunnen ze niet het land op; door de strenge vorst zou jer zowel de groentes als het land meer kwaad dan goed mee doen. Dus uitgifte van producten die nog in de koelcel liggen: bieten, kolen, pastinaak, koolraap, uien. De volledige uitgifte kun je altijd hier nakijken.

In dit ledenbericht verder:

– ORGAANVLEES EN ZO
– MIDWINTEREN IN KERSTSFEER
– NOTULEN ALV

ORGAANVLEES EN ZO

Naast het gewone rundvlees (straks meer daarover) zijn er ook nog een paar pakketten met bevroren orgaanvlees (nier, lever, hart e.d.). Het is al meer dan een jaar oud, maar nog best te gebruiken, zeker als diervoeding. Het ligt zaterdag op een tafel (het is nog koud genoeg) en iedereen die wil kan naar behoefte gratis meenemen (op=op).

Zaterdagochtend om 10.00 uur komen er ook 49 pakketten binnen met vers rundvlees van Van Lievenoogen. Leden die nog pakketten tegoed hebben, kunnen die dus vers meenemen. Daarnaast zijn er nog een aantal ingevroren pakketten in de vriezer. Onze volgende uitgifte is pas op 7 januari en dat is echt de allerlaatste kans om nog vleespakketten op te halen. Alle overgebleven vlees vervalt aan de coöperatie.

Leden die ook in de toekomst verantwoord rundvlees willen, raden we aan om via hun website contact op te nemen met de familie Van Lievenoogen, wier runderen gewoon naast onze boerderij blijven grazen.

HBNL NIEUWSBRIEF

Herenboeren Nederland (HBNL) organiseert de komende maanden opnieuw een aantal gratis online lezingen. Zo wordt op 15 februari gepraat over de monitoring van biodiversiteit, aldus de HBNL Nieuwsbrief die net uit is. Zie voor meer info en inschrijvingen de HBNL website.

MIDWINTEREN IN KERSTSFEER

Morgen wordt er tussen 10.00 en 12.30 uur bij de uitgifte tevens gemidwinterd in kerstsfeer. Er zijn hapjes en een warm drankje, een opgetuigde kerstboom, en vuurtjes waar marshmallows geroosterd kunnen worden. Er staat ook een tafel met knutselspulletjes, zodat de kinderen met hun ouders of opa's en oma's iets moois kunnen maken om thuis in de kerstboom te hangen, en er liggen kaartjes klaar waar je een kerstwens op kunt schrijven, ook voor in de kerstboom. Kinderen kunnen een kerstbal die ze zelf gemaakt hebben, meebrengen en voor de mooiste variant hebben we een prijsje.

BOERENKOOL STROOIMELANGE

In de receptenlijst op onze website vind je onder "Vegetarische Gerechten" ook een recept (van Paul) voor een strooimelange over de boerenkool stamppot. In de melange zit o.a. selderijzaad, koriander, komijn en nootmuskaat.

ALV VERSLAG OP WEBSITE

Het verslag van de ALV van 17 november j.l. is beschikbaar op onze website. Kijk onder FAQ, Officiële Publicaties en Algemene Ledenvergadering en je komt bij zowel de presentatie als de notulen terecht.

AGENDA

17 DECEMBER 2022
Midwinteren in Kerstsfeer
10.00 - 12.30

Speciale Kerstrondleidingen
10.30 -11.30

Monitoring planten en dieren
Verzamelen om 10.15 bij de kruidentuin


Suggesties voor activiteiten zijn altijd welkom en kun je mailen naar de activiteitencommissie
www.degrooteheide.herenboeren.nl
Faceboek
Website
Instagram
Twitter
Vimeo
Copyright © 2022
Herenboeren De Groote Heide


INSTELLINGEN WIJZIGEN | AFMELDEN | PRIVACYVERKLARING

Email Marketing Powered by Mailchimp