Copy
LEDENBERICHT
Beste <<First Name>>

In de uitgifte deze week ook weer (rode) aardappelen. We hebben dit jaar gele en rode aardappelen gehad. De gelen zijn de vroege soort, de roden de late. Dus als je nog veel hebt liggen, is het aan te raden eerst de gelen op te eten want de roden houden het 't langst. De volledige uitgifte kun je altijd hier nakijken.

In dit ledenbericht:

– MIDWINTEREN IN KERSTSFEER
– ANDERE TIJDEN UITGIFTE
– HALEN WE ‘T OF HALEN WE ‘T NIET?

MIDWINTEREN IN KERSTSFEER


Op zaterdag 17 december is iedereen tussen 10.00 en 12.30 uur van harte welkom om onder het genot van een warm drankje en wat hapjes rond de kerstboom het jaar gezellig samen op onze boerderij af te sluiten. Er zal een vuurtje branden waarboven iedereen marshmallows kan roosteren. Er staat ook een tafel met diverse knutselspulletjes, zodat de kinderen met hun ouders of opa's en oma's iets moois kunnen maken om thuis in de kerstboom te hangen. Er zullen wat voorbeelden liggen ter inspiratie, maar je mag natuurlijk ook zelf iets verzinnen. We leggen ook kaartjes klaar waar je een kerstwens op kunt schrijven, die dan ter plaatse in de kerstboom gehangen wordt.

Wie maakt thuis de mooiste kerstbal?

Kinderen kunnen ook een kerstbal die ze zelf gemaakt hebben, meebrengen. Voor diegene met de mooiste variant hebben we een prijsje.

Tot dan!

Warme kerstgroet,

de activiteitencommissie

DROOG HOUT?

Voor de vuurkorven op de 17e hebben we ook droog hout nodig. Het zou erg fijn zijn als mensen die wat stukken kunnen missen morgen al wat meenemen. We zetten een aparte bak neer om dat te verzamelen..

ANDERE TIJDEN UITGIFTE

Er is nog uitgifte van groentes op 10 en 17 december. De uitgiftes van 24 en 31 december komen te vervallen. De eerste uitgifte in het nieuwe jaar is dan op 7 januari. Ergens in januari zullen we ook op een tweewekelijkse uitgifte overschakelen, maar het is nog niet zeker wanneer precies. Wel zullen de uitgiftes vanaf nu van 10.00 tot 11.30 uur zijn, een half uur korter dus. De ervaring van de afgelopen weken is dat er na 11.30 uur vrijwel niemand meer komt opdagen. Aangezien het koud is, willen de vrijwilligers van de distributie daarom graag wat eerder opbreken en naar huis. Moet kunnen.

HASSELBACK AARDAPPELEN

Een lekkere en feestelijke manier om aardappels klaar te maken vind je hier op onze website.

HALEN WE'T OF HALEN WE'T NIET?

De gemeente doet er nog steeds alles aan om te zorgen dat we dit voorjaar onze nieuwe schuur in kunnen, maar door praktische problemen die ook zij niet in de hand hebben, gaat niet alles altijd op rolletjes. Hoe het ook zei: de opdracht voor de eerste werkzaamheden is de deur uit. In januari worden de asbestdelen die in de vloer zitten eruit gezaagd en verwijderd. Als dat gedaan is, kan ook de aannemer aan de slag die de kelder, de nieuwe vloer en de rest van het casco moet doen. Ergens in dit geheel wordt ook nog het asbest dak vervangen en worden de nutsvoorzieningen aangelegd.

AGENDA

11 DECEMBER 2022
Rondleidingen
11.00 -12.00

17 DECEMBER 2022
Midwinteren in Kerstsfeer
10.00 - 12.30

Speciale Kerstrondleidingen
10.30 -11.30

Monitoring planten en dieren
Verzamelen om 10.15 bij de kruidentuin


Suggesties voor activiteiten zijn altijd welkom en kun je mailen naar de activiteitencommissie
www.degrooteheide.herenboeren.nl
Faceboek
Website
Instagram
Twitter
Vimeo
Copyright © 2022
Herenboeren De Groote Heide


INSTELLINGEN WIJZIGEN | AFMELDEN | PRIVACYVERKLARING

Email Marketing Powered by Mailchimp