Copy
LEDENBERICHT
Beste <<First Name>>

We hebben nog steeds het nodige in de uitgifte, al is de variatie er wel een beetje uit in deze tijd van het jaar. Reken dus op boerenkool, palmkool, prei en de nodige restanten. De hele oogst van de week kun je hier nakijken.

In dit ledenbericht verder:

KLUSSENPLAN SCHUUR
AFHALEN RUNDVLEES

KLUSSENPLAN SCHUUR

De planning is dat er deze maand begonnen wordt met het opknappen van het casco van onze nieuwe schuur. De gemeente hoopt in februari/maart op te leveren zodat we er in april in kunnen. Maar ook als dat niet lukt, zullen we in de loop van het komende seizoen gaan verhuizen. Dus moeten we allerlei opknap- en inrichtingswerk doen, een deel op korte termijn en andere klussen in de loop van het jaar. We hebben een plan van aanpak gemaakt met alle klussen die moeten gebeuren en wanneer, en we willen dat graag doornemen met iedereen die geïnteresseerd is op

zaterdag 28 januari, 11.00-12.00 uur.

Natuurlijk hopen we dat zoveel mogelijk leden bereid zijn mee te werken. Maar als je daar geen tijd voor hebt maar wel ervaring met dit soort dingen, dan horen we graag je advies of suggesties over materiaal en hoe we daar aan kunnen komen. Het zou ook mooi zijn als we al een enkel groepje samen kunnen stellen voor de meer specialistische klussen, zoals de inbouw van het keukenblok of het aanleggen van elektrische leidingen, stopcontacten, lampen en schakelaars. Als je je per mail aanmeldt voor zaterdag de 28e, dan kunnen we je het klussenplan van tevoren opsturen zodat we zaterdag efficient kunnen vergaderen.

DAGBOEK EN NIEUWS

In het dagboek van de boerderij op onze website lees je wekelijks een of twee verhaaltjes over wat er op ons land gebeurt. In de rubriek nieuws doen we verslag van andere activiteiten op of rond de Baronie.

AFHALEN VLEES VAN LIEVENOOGEN

De familie Van Lievenoogen heeft vanaf dit jaar geen vaste datums meer voor de verkoop van haar Limousin-vlees, maar gaat dat nu bepalen naar gelang er behoefte is. Als een koe voor 80-90% besproken is, kan de datum worden vastgelegd voor de slacht en het afhalen. Dan doen ze ook een mailtje uit voor de laatste 10-20%. Maar als iedereen tot het laatst wacht, werkt het niet, dus bestel alvast je pakket voor de eerstvolgende of de daaropvolgende koe. Het streven is om ongeveer om de 8 weken een koe te slachten. Meer info en de prijzen zijn te vinden op hun website. Heb je nog vragen mail hen gerust voor verdere uitleg.

AGENDA

28 JANUARI 2023
11.00-12.00
Presentatie Klussenplan Schuur

15 FEBRUARI 2023
20.00-21.30
Monitoring van Biodiversiviteit
Gratis webinar Herenboeren Nederland
Info en aanmelden 
hier

Suggesties voor activiteiten zijn altijd welkom en kun je mailen naar de activiteitencommissie
www.degrooteheide.herenboeren.nl
Faceboek
Website
Instagram
Twitter
Vimeo
Copyright © 2023
Herenboeren De Groote Heide


INSTELLINGEN WIJZIGEN | AFMELDEN | PRIVACYVERKLARING

Email Marketing Powered by Mailchimp