Copy
      
 
   Raadsnieuws   
In onze bossen in het nu groen en herfstig tegelijk.


De (bijna) wekelijkse nieuwsbrief van uw gemeenteraad.
1 oktober 2022

Inhoudsopgave:

Vorige week moesten we door ziekte toch een beetje verstek laten gaan met ons Raadsnieuws. Prompt zegden 10 ontvangers hun abonnement op. Daar zou je meteen weer een beetje mismoedig van worden. Maar niet getreurd, deze week gewoon weer uw Raadsnieuws, alleen nu een tikkie verlaat.

Want we hebben veel informatie online gezet over de queeste naar een nieuwe burgemeester. En omdat we willen dat echt iedereen dat kan lezen (denk inclusief), maken we overal (digi)toegankelijke webpagina's van. Best een klusje, maar fijn om te doen. En eigenlijk vanzelfsprekend, hoor ik een paar mensen in de stad hardop denken.

En dan hebben we deze week ook nog iets te melden over wel 15 onderwerpen. Negen updates van onderwerpen die al in bespreking zijn en zes nieuwe. We willen u graag leesplezier bieden, maar het moet wel leuk blijven natuurlijk. Anders zeggen er weer 10 op. Daarom doen we deze nieuwsbrief weer lekker kort met veel linkjes naar de artikelen op onze site.

De nieuwe burgemeester

We berichten u al een tijdje over de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. Er is een flinke stap gezet: de profielschets is klaar. Ook rapporteren we nu over de uitkomsten van de stadsenquête.
U vindt alle informatie gemakkelijk vanaf één centrale startpagina:
https://raadvanalmere.nl/burgemeester
 

Domus in Almere Poort

Als inwoners met een activiteit op de Politieke Markt komen, zijn niet alleen de raadsleden vol aandacht, ook is er vaak veel publiek. Nu ook. Een goede informatieve eerste bijeenkomst met een heldere inspreker van het Leger des Heils en duidelijke inbreng van de indieners zelf. Lees meer.

Havenhoofd en havenkom

Op stel en sprong moest de raad hierover praten én besluiten. Argument is dat het college wil vermijden dat er ontwikkelingen komen die we niet willen. Daarom moet het bestemmingsplan snel worden aangepast. Lees meer.
 

Oosterwold riolering fase 1a

De gemeente gaat nu tóch zelf riolering in Oosterwold aanleggen. Dat zouden de bewoners daar eigenlijk allemaal zelf willen/moeten doen. En wat heeft dit nu voor consequenties? Aanleiding voor de raad om hier eens met het college over te praten.

Gezond en duurzaam voedsel

Een gesprekstafel. Aanleiding zijn diverse observaties van de indieners: in onze stad zijn gemiddeld meer fastfoodzaken dan in andere steden, er zijn veel kinderen met overgewicht, duurzaam voedselaanbod draagt bij aan een betere ecologie en er zijn economische kansen. Ze vragen zich af of de gemeente niet meer zou kunnen doen om het voedselaanbod in de stad (meer) te sturen.
Drie deskundigen zijn aanwezig om hun kennis met de raad te delen.

Kennismaking accountant

Helemaal geen saai onderwerp, integendeel. Hoe gaat de accountant onze raad helpen de financiën van de gemeente zo goed mogelijk te controleren. De nieuwe accountant maakte een mooi plan dat inzicht biedt in de complexiteit van deze taak. Logisch dus dat onze gekozen mede-inwoners daar hulp bij krijgen.

Hierboven zes korte artikelintroducties. Maar er is dus iets over meer onderwerpen te vertellen.

Voor uw gemak: snelle links
              

Deel dit bericht Deel dit bericht
Tweet hierover Tweet hierover
Attendeer iemand per email Attendeer iemand per email
raadvanalmere.nl

Eerdere edities en de aanmeldpagina van het Raadsnieuws vindt u hier. 
© 2022 Raad van Almere,
Dit is de (bijna) wekelijkse nieuwsbrief van de Raad van Almere. U ontvangt deze enkele dagen vóórafgaand aan een Politieke Markt. De nieuwsbrief bevat een selectie van de onderwerpen die onder de aandacht van de raad zijn. De nieuwsbrief is samengesteld door de medewerkers van de raad (raadsgriffie) met de bedoeling u zo goed mogelijk te informeren. De inhoud is noodzakelijkerwijs beperkt en puur informatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reageren? Graag!
Met deze link bereikt u de redactie.
Maar deze link is alleen voor vragen over de nieuwsbrief.
Gebruik voor officiële raadszaken altijd het mailadres raadsgriffie@almere.nl
Wilt u uw inschrijving aanpassen?
U kunt uw inschrijving aanpassen of u kunt helemaal uitschrijven.