Copy
      
 
   Raadsnieuws   
Toegegeven, het is eerder een kwestie van smaak dan een oordeel, maar toch; die raadzaal in Rotterdam ziet er zeker mooi uit, maar niet zo mooi als die van ons.


De (bijna) wekelijkse nieuwsbrief van uw gemeenteraad.
10 september 2022

Inhoudsopgave:

Maar wat deed uw raad in Rotterdam? Ze gingen natuurlijk niet om alleen de raadzaal daar te bekijken.

Integendeel. In twee drukke studiedagen stonden 14 onderwerpen op de agenda. Daarin onderzocht de raad hoe het er in de grote stad Rotterdam aan toe gaat. Hoe ze daar ontwikkelen en bouwen. En hoe ze met het klimaat omgaan, met criminaliteit, met zorg en welzijn en tal van andere onderwerpen. De studiedagen staan bol van werkbezoeken, inspiratie en kennismaking. En die zijn alledrie even belangrijk. Want niet alleen moeten raadsleden over de meest uiteenlopende onderwerpen zinnige gesprekken voeren en besluiten nemen (werkbezoeken), ze moeten ook een visie op de toekomst hebben (inspiratie) en ze moeten samenwerken met anderen om de beste - en meest democratische - uitkomsten te krijgen (kennismaken).

We zeggen het nog maar een keertje: raadsleden zijn inwoners, net als u. Raadslidmaatschap is geen beroep, er is geen opleiding voor en je moet het in de praktijk leren. Daarom zijn er jaarlijks studiedagen voor de raad, zodat die zich steeds beter kan inzetten voor zijn stad.

Van de studiebezoeken aan Rotterdam maken we een openbaar verslag, dat deels door raadsleden zelf is opgetekend. Als het klaar is, melden we het u in het Raadsnieuws.

Van de redactie

Deze nieuwsbrief is veel korter dan normaal. Door ziekte is de redactie eventjes te krap bezet om alle instrumenten te kunnen inzetten. Belangrijk is echter te weten dat de informatiestroom op onze website wel degelijk onderhouden blijft.
U vindt de actuele informatie over wat de raad bespreken gaat, bespreekt of besproken heeft in de agendawijzer op raadvanalmere.nl.
 
We maakten wel een overzicht van besproken en geagendeerde onderwerpen. Met deze titels als trefwoorden vindt u op onze site snel wat u weten wilt. Voer een trefwoord in in het artikelzoekveld op de pagina agendawijzer en u krijgt meteen de resultaten.

Besproken 22 september
Besprekingen coalitieakkoord:
  • De stad op orde
  • Kansen voor iedereen
  • Gezond groeien
Landbouwkavel Gz5
Bemensing commissies
Actualiteit: Stadsverwarming
Floriade wethouder
Debat floriade ontmanteling

Agenda 29 september

Burgeractiviteit Domus nieuwbouw
Kunstmuseum
Tweede kwartaalrapportage financiën
Jeugdcriminialiteit
Draagvlakmeting bij inbreiding
Bestemmingsplan Havenhoofd en havenkom
Archivering (vervolg na raadsbrief)

Voor uw gemak: snelle links
              

Deel dit bericht Deel dit bericht
Tweet hierover Tweet hierover
Attendeer iemand per email Attendeer iemand per email
raadvanalmere.nl

Eerdere edities en de aanmeldpagina van het Raadsnieuws vindt u hier. 
© 2022 Raad van Almere,
Dit is de (bijna) wekelijkse nieuwsbrief van de Raad van Almere. U ontvangt deze enkele dagen vóórafgaand aan een Politieke Markt. De nieuwsbrief bevat een selectie van de onderwerpen die onder de aandacht van de raad zijn. De nieuwsbrief is samengesteld door de medewerkers van de raad (raadsgriffie) met de bedoeling u zo goed mogelijk te informeren. De inhoud is noodzakelijkerwijs beperkt en puur informatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reageren? Graag!
Met deze link bereikt u de redactie.
Maar deze link is alleen voor vragen over de nieuwsbrief.
Gebruik voor officiële raadszaken altijd het mailadres raadsgriffie@almere.nl
Wilt u uw inschrijving aanpassen?
U kunt uw inschrijving aanpassen of u kunt helemaal uitschrijven.