Copy
Het Raadsnieuws

Kansen

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Klinkt als een cliché, dat is het, maar het is ook waar. We horen u denken; als de gebruikelijke Almeerse vraagstukken gewoon blijven opduiken, dezelfde politici in de raad en het college blijven zitten en dezelfde ambtenaren het werk blijven doen, verandert er dan wat? Zeker wel, uw stadsbestuur wil vooruit en het werk steeds beter te doen. Maar misschien is dat niet genoeg. Want in het lijstje van vraagstukken, politici en ambtenaren ontbreekt één belangrijke groep belanghebbenden: de inwoners.

We weten allemaal; bij de verkiezingen lieten veel Almeerders het afweten. Maar de stad moet wel bestuurd worden. Dus kwam er toch een gemeenteraad en die neemt nu de beslissingen namens álle inwoners in de stad. Daar is niets mis mee. Want de raad is pluriform. De verschillende meningen die in de stad leven, hoor je dus ook in de raad. En al helemaal als er inwoners bijkomen. 

De statistieken van 2022 tonen een bemoedigend beeld: 284 keer werden 'inwonersinstrumenten' gebruikt: petities, burgeractiviteiten, brieven aan de raad en insprekers. En heel wat burgers bezochten de Politieke Markt. En hier, beste lezers, liggen uw kansen. Uw raad is de hoogste baas van de stad. En ook al zijn er veel niet door u gekozen, omdat u anders stemde of uw stem helemaal niet uitbracht, dan zijn ze nog steeds óók uw volksvertegenwoordigers. Breng daarom uw kennis, betrokkenheid en mening naar uw raad. Benut in 2023 uw kans om uw volksvertegenwoordigers te helpen de beste beslissingen voor Almere te nemen. Kijk mee, denk mee, doe mee.De (bijna) wekelijkse nieuwsbrief van uw gemeenteraad.
12 januari 2023

Inhoudsopgave:

Besproken op 15 december:

Waar het de vorige PM over ging leest u in het laatste Raadsnieuws van vorig jaar. Even snel terughalen doet u hier.
Maar natuurlijk vindt u alles wat op de agenda komt, staat of stond in de artikelen op de site onder het menu agendawijzer.

Agenda 12 januari

Kunstmuseum

Verrassend genoeg hield het college zich eerst niet aan de afspraken en even later stuurde ze toch een raadsbrief met de business case als bijlage. Tóch valt er op de 12e nog wel wat te bespreken. 

Warmtetarieven verhoging 2300

Dat de kosten van energie schrikbarend omhoog gaan weet iedereen intussen wel. Op 1 december sprak de raad al met de portefeuillehouder. Een raadslid is er nog niet klaar mee. Een verdubbeling van de tarieven? De energieleverancier is bereid met de raad te komen praten. 

Gesprek met Weerwater CV

Er is een meningsverschil tussen de gemeente en de Weerwater CV (over woonwijk Hortus op het Floriadeterrein). Het gaat over verschillende onderwerpen van het plan, waaronder de schaalbaarheid en het beheer van het arboretum, zoals: wie het gaat betalen?

Dienstverlening Ombudsman

Elk jaar maakt het college jaarverslagen over het contact tussen gemeente en inwoners. In deze bespreking gaat het over twee daarvan: de Rapportage dienstverlening 2021 en de Jaarbeschouwing (2021) van de Ombudsman en Kinderombudsman metropoolregio Amsterdam. De Ombudsman en de voorzitter van de bezwaarschriftencommissie zijn aanwezig.

Hinder op Hanzelijn

3 tot 4 maanden geen treinen tussen Almere Oostvaarders en Zwolle?In 2027 wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een proef doen voor de invoering van ERTMS, het systeem voor treinbeveiliging in heel Europa. Zo gaat de bereikbaarheid van Almere en Flevoland er flink op achteruit. 


Voor uw gemak: snelle links
              

Deel dit bericht Deel dit bericht
Tweet hierover Tweet hierover
Attendeer iemand per email Attendeer iemand per email
raadvanalmere.nl

Eerdere edities en de aanmeldpagina van het Raadsnieuws vindt u hier. 
© 2023 Raad van Almere,
Dit is de (bijna) wekelijkse nieuwsbrief van de Raad van Almere. U ontvangt deze enkele dagen vóórafgaand aan een Politieke Markt. De nieuwsbrief bevat een selectie van de onderwerpen die onder de aandacht van de raad zijn. De nieuwsbrief is samengesteld door de medewerkers van de raad (raadsgriffie) met de bedoeling u zo goed mogelijk te informeren. De inhoud is noodzakelijkerwijs beperkt en puur informatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reageren? Graag!
Met deze link bereikt u de redactie.
Maar deze link is alleen voor vragen over de nieuwsbrief.
Gebruik voor officiële raadszaken altijd het mailadres raadsgriffie@almere.nl
Wilt u uw inschrijving aanpassen?
U kunt uw inschrijving aanpassen of u kunt helemaal uitschrijven.