Copy
Problemen met het lezen van de deze e-mail? Bekijk hem dan in je browser
16 november 2022 | Inhoud

Van het bestuur

Kinderboek Van Rotta tot Roffa

Begin november is het kinderboek Van Rotte tot Roffa verschenen. Het boek wordt verspreid onder alle groep 7-leerlingen in Rotterdam: een geschenk van Historisch genootschap Roterodamum ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum. Het is een prachtig boek geworden over de geschiedenis van Rotterdam. Op 11 november zijn de eerste honderd exemplaren uitgedeeld aan de enthousiaste leerlingen van het Kindcentrum in IJsselmonde. Voor de leerkrachten is een speciale lesbrief gemaakt.

We kijken met trots terug op het jubileumjaar. In december verschijnt nog een extra editie van het magazine de Kroniek met o.a. een terugblik op alle activiteiten waarvan de dag van de Rotterdamse geschiedenis op 25 juni in de Laurenskerk het hoogtepunt was.

De komende weken hopen we je graag te zien tijdens het Roterodamum Café op 17 november en bij de presentatie van het Rotterdams Jaarboekje 2022 op 1 december.
Lees meer >

Agenda

17 november Roterodamum Café over erfgoed uit 1965 – 1990

Zowel in Nederland als in het buitenland belanden gebouwen van vijftig tot zestig jaar oud regelmatig op de slooplijst. Tijdens dit Roterodamum Café in Boekhandel Donner komt aan de orde op welke wijze deze karakteristieke architectuur en stedenbouw uit de periode 1965-1990 behouden kan blijven.
Lees meer >

1 december Presentatie Rotterdams jaarboekje

Op 1 december is de presentatie van het Rotterdams jaarboekje 2022. Dit jaar zijn wij te gast bij het Erasmus MC in het Onderwijscentrum in de Prof. Andries Querido-zaal. Je bent van harte welkom.
Lees meer >

Nieuws

Contributieverhoging

Tijdens de algemene ledenvergadering in juni is ingestemd met een verhoging van de contributie naar 40 euro met ingang van 1 januari 2023. Het contributiebedrag was al sinds 2016 niet meer verhoogd en om het huidige aanbod te kunnen handhaven is dat nu wel nodig.
Lees meer >

Tips

Interview Arjen van Veelen

Op vrijdag 9 december wordt schrijver Arjen van Veelen in het theater van Boekhandel Donner geïnterviewd door journalist en historicus Lotfi El Hamidi over zijn boek 'Rotterdam - Een ode aan inefficiëntie'. Een boek over de ingewikkeldheid, weerbarstigheid en inefficiëntie van het leven.
Lees meer >
Schrijf uit | Stuur door | Update inschrijving
Email Marketing Powered by Mailchimp
Historisch Genootschap Roterodamum | http://www.roterodamum.nl | Roterodamum@roterodamum.nl