Copy
Problemen met het lezen van de deze e-mail? Bekijk hem dan in je browser
14 april 2022 | Inhoud

Van het bestuur

Op 25 juni vieren we 75 jaar Roterodamum met de Dag van de Rotterdamse geschiedenis in de Laurenskerk. Een feestelijke dag met een uitgebreid programma. Alvast een tipje van de sluier: Burgemeester Aboutaleb reikt de Dutilhprijs uit voor het beste boek over Rotterdam van de afgelopen twee jaar en de dag wordt afgesloten met een bijzonder Roterodamum Café met unieke Rotterdamse beelden uit het archief van het Instituut voor Beeld en Geluid, gepresenteerd door directeur Eppo van Nispen. Zet die dag vast in uw agenda. U bent van harte welkom! In het mei nummer van het magazine van Roterodamum -de Kroniek- leest u alles over programma van deze dag. Verder organiseert Roterodamum dit voorjaar een serie van vier lezingen over 150 jaar Nieuwe Waterweg en ook de crowdfundingactie voor de Bijenkorfsteen loopt nog. Wij wensen u fijne paasdagen en hopen u te ontmoeten tijdens een van de bijeenkomsten die op de agenda staan.
Lees meer >

Nieuws

Voortgang actie Bijenkorfsteen

De crowdfundingactie die is opgestart om de Bijenkorfsteen terug te laten plaatsen op de Coolsingel levert hele enthousiaste reacties op. Er zijn al 157 donaties binnengekomen. De teller staat ondertussen op 15.899 euro! Dank aan iedereen die al doneerde. Het is nog steeds mogelijk om een bijdrage te doen. Alle giften, groot of klein, alles is welkom.
Het zou heel mooi zijn als deze vooroorlogse gevelsteen behouden blijft!
Lees meer >

Dutilhprijs 2022

Ook benieuwd wie de winnaar wordt van de prijs voor het beste boek over Rotterdam van de afgelopen twee jaar? De jury van de Dutilhprijs heeft, onder leiding van de nieuwe juryvoorzitter Abdelkader Benali, het afgelopen kwartaal hard gewerkt om de longlist van 13 boeken terug te brengen tot 4 boeken voor de shortlist. 
Lees meer >

Agenda

Roterodamum Café over Reuzenarbeid

Op donderdag 21 april organiseert Roterodamum alweer de tweede van vier lezingen in het Maritiem Museum Rotterdam waarin teruggeblikt wordt op 150 jaar Nieuwe Waterweg. Het onderwerp is dit keer: Reuzenarbeid in Rotterdam. De lezing wordt gegeven door Dr. W. (Willem) van der Ham. Aanmelden is nog mogelijk.
Lees meer >

Roterodamum Café over 75 jaar Opbouwdag

Op woensdag 18 mei is het 75 jaar geleden dat Rotterdam de eerste Opbouwdag vierde. Ter gelegenheid hiervan is door nai010 uitgevers een speciale Architectuurgids gemaakt: Rotterdam Wederopbouw Stad. Architectuurpublicist Paul Groenendijk zal in Hotel Atlanta het maakproces van deze bijzondere gids uit de doeken doen. Aanmelden via de website.
Lees meer >

Tips

Fotografie Gemeentewerken Rotterdam

Uitgeverij Diafragma heeft een nieuw boek uitgegeven met beelden uit de onbekende verzameling van de Fotografische Dienst Gemeentewerken Rotterdam. De verrassende alledaagsheid van de foto’s gemaakt tussen 1945 en 1965 zijn een verrijking van de geschiedenis van Rotterdam. 
Lees meer >

Wij, Spartanen

Wat hebben Nico Dijkshoorn, Michel van Egmond, Sjoerd Mossou, Vincent Bijlo, Willem Vissers en Özcan Akyol met elkaar gemeen? Het antwoord is simpel: hun liefde voor het voetbal. Aan de hand van hun verhalen en het verhaal van de club waar hij zelf aan is verslingerd gaat de Rotterdamse journalist Anton Slotboom in het boek Wij, Spartanen op zoek naar het hoe en waarom van het wonderlijke fenomeen clubliefde.
Lees meer >

Expositie in Hoek van Holland

In Hoek van Holland is vanaf 28 april de fototentoonstelling Reuzenarbeid te zien. Langs de Koningin Emmaboulevard zijn veertig iconische beelden van topfotografen te zien die samen het indrukwekkende verhaal vertellen van de landschapsontwikkelingen gedurende de afgelopen 150 jaar.
Lees meer >

Symposium 400 jaar Erasmusbeeld

Op vrijdag 29 april organiseren Sculpture International Rotterdam (SIR), Beeldende Kunst & Openbare Ruimte (BKOR) en CBK Rotterdam bij de Laurenskerk een symposium over 400 jaar Erasmusbeeld en het begin van de collectie kunstwerken in de openbare ruimte.
Lees meer >
Volg Roterodamum ook op: Instagram, Facebook of Twitter.
Schrijf uit | Stuur door | Update inschrijving
Email Marketing Powered by Mailchimp
Historisch Genootschap Roterodamum | http://www.roterodamum.nl | Roterodamum@roterodamum.nl