Copy
Problemen met het lezen van de deze e-mail? Bekijk hem dan in je browser
27 september 2022 | Inhoud

Van het bestuur

Programma herfst en winter

Dit najaar staat er weer heel veel moois op het programma. De herfst heeft zijn intrede gedaan en we gaan de laatste maanden van ons jubileumjaar in. Natuurlijk zien we je graag bij een van de Roterodamum Cafés. We waren tijdens de Open Monumentendagen al te gast in het prachtige Trompenburg Arboretum & Tuinen. Het Monumentenschildje is toegekend aan het Station Bergweg. In deze nieuwsbrief en op roterodamum.nl lees je meer over de bijeenkomsten in oktober en november. Verder schenkt Roterodamum in november het historisch kinderboek Van Rotta tot Roffa aan alle groep-7 leerlingen in Rotterdam en dan komt ook het Rotterdams Jaarboekje uit. In december verschijnt nog een extra editie van het magazine de Kroniek. We zijn er trots op om ons samen met jou in te zetten voor het behoud van het Rotterdams monumentaal erfgoed en de wordingsgeschiedenis van de stad.
Lees meer >

Agenda

20 oktober Roterodamum Café over Razzia Monument

Op 20 oktober zijn René Versluis en Jan Willem Cleijpool, de twee initiatiefnemers van Razzia Monument Rotterdam, te gast tijdens het Roterodamum Café in Boekhandel Donner. Zij presenteren de achtergronden van de grootste razzia in Europa en vertellen meer over hun motivatie om een monument voor alle slachtoffers te realiseren.
Lees meer >

17 november Roterodamum Café over erfgoed uit de jaren 1965 – 1990

Zowel in Nederland als in het buitenland belanden gebouwen van vijftig tot zestig jaar oud regelmatig op de slooplijst. Tijdens dit Roterodamum Café in Boekhandel Donner komt aan de orde op welke wijze deze karakteristieke architectuur en stedenbouw uit de periode 1965-1990 behouden kan blijven.
Lees meer >

Nieuws

Vacature vrijwilliger ledenadministratie

Roterodamum zoekt een vrijwilliger ledenadministratie. Is Rotterdam ook jouw stad? Ben je ook trots op de stad zoals hij nu is en op de stad zoals hij in het verleden is geweest? Ben je iemand die graag administratieve taken oppakt en het leuk vindt om contacten te onderhouden met leden en relaties? Dan is dit misschien iets voor jou: 
Lees meer >

Monumentenschildje voor Station Bergweg

Het bestuur van Roterodamum heeft op zondag 11 september het monumentenschildje toegekend aan de herbestemming van Station Bergweg. De gebiedsontwikkeling rond de Hofbogen is een goed voorbeeld van de vliegwielfunctie die van goed herbestemd monumentaal vastgoed uitgaat.
Lees meer >

Tips

Maand van de Geschiedenis

Op 1 oktober start de Maand van de Geschiedenis. Honderden musea, bibliotheken, boekhandels en culturele instellingen organiseren talloze activiteiten rondom het jaarthema ‘Wat een ramp’. Naast rondleidingen, tentoonstellingen en lezingen zijn er ook theatervoorstellingen en wandelingen in Rotterdam en omgeving.
Lees meer >

Parkgedichten Herfst

Op 21 september is de eerste uitgave verschenen in de reeks Parkgedichten. Poetry International selecteerde voor de herfstbundel vijftien gedichten van jonge en oude, overleden en levende, internationale en Rotterdamse dichters. Aanleiding is de renovatie van het Park bij de Euromast.
Lees meer >

Foto-expositie 100 jaar IJsselmonde

In Bibliotheek IJsselmonde aan de Herenwaard kun je tot 12 oktober de foto-expositie 100 jaar IJsselmonde bezoeken. Op 24 panelen vind je meer dan 100 foto's hoe jong en oud zich vroeger verplaatsten en hoe de omgeving -ook op het water- er uit zag.
Lees meer >
Schrijf uit | Stuur door | Update inschrijving
Email Marketing Powered by Mailchimp
Historisch Genootschap Roterodamum | http://www.roterodamum.nl | Roterodamum@roterodamum.nl